Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Będzie może takie, kumpel kupił ciągnik i chyba będzie je wyrzucal

Czesi nie montowali później tych siedzeń tylko swojego marsa(takiego jak w małych zetorach). A ja bardzo dobrze wspominam to oryginalne z 385. Zamiast "tapicerki" wyklej błotniki matą bitumiczną a na nią naklej płytye ABS:

1mm ABS płyta czarny 100x200cm czarna molet płyty (13333) • Cena, Opinie • Pozostałe 12926280885 • Allegro

To materiał termoformowany więc po podgrzaniu opalarką można dowolnie wyginać. Czarny molet wygląda pięknie do tego świetnie utrzymać czystość. 

Tak jak pisałem Fotel chętnie odkupie bez względu na stan. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

takim trąbikiem to sobie możesz. nie będzie takiego efektu jak w ciężarówkach bo oni pod butlę podłączają.

To ja wiem. Ale ten co mam to nie trąbi jak trąbik tylko jak by świnia 🐷 kwiczała. 

Opublikowano

Michał , Ty przecież na trąbce umisz grać , usiądziesz na dachu i będziesz trąbił 😎🤭

2 minuty temu, Bananek napisał:

takim trąbikiem to sobie możesz. nie będzie takiego efektu jak w ciężarówkach bo oni pod butlę podłączają.

Opublikowano
34 minuty temu, szymon09875 napisał:

Zrezygnowałem, rozmawiałem z dwoma co zakładali i starsza chujnia ponoć te co kupić można. Zwłaszcza te na lewy błotnik.

No ale na chodzie złom :D

Elegancka maska👍

Co do tapicerki ,kumpel  jak zakładał do Zetora elegancko mi ten pomysł wybił z głowy....

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

Michał , Ty przecież na trąbce umisz grać , usiądziesz na dachu i będziesz trąbił 😎🤭

kwestia ile Tomek jest w stanie za to zapłacić

6465 napisał:

To ja wiem. Ale ten co mam to nie trąbi jak trąbik tylko jak by świnia 🐷 kwiczała.

bo Lublin to świniowóz 😉

Opublikowano
10 minut temu, hubertb napisał:

Czesi nie montowali później tych siedzeń tylko swojego marsa(takiego jak w małych zetorach). A ja bardzo dobrze wspominam to oryginalne z 385. Zamiast "tapicerki" wyklej błotniki matą bitumiczną a na nią naklej płytye ABS:

1mm ABS płyta czarny 100x200cm czarna molet płyty (13333) • Cena, Opinie • Pozostałe 12926280885 • Allegro

To materiał termoformowany więc po podgrzaniu opalarką można dowolnie wyginać. Czarny molet wygląda pięknie do tego świetnie utrzymać czystość. 

Wrazie co dam Ci znać 

Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

Nie wiem czy tak ładnie się ułoży 🤔, fajnie by to było @szymon09875 eksperymentuj  

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie wiem czy tak ładnie się ułoży 🤔, fajnie by to było @szymon09875 eksperymentuj  

Marcin. Szkoda roboty. Serio. W ciężkich seriach w kabinach jest głośno i tapicerka na błotnikach niewiele tu pomoże. Do poziomu jak w zetorach 7XXX się nie zejdzie.

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie wiem czy tak ładnie się ułoży 🤔

Pięknie się układa. te błotniki mają proste kształty. Ja np. drugi raz tapicerki na błotniki w 7211 bym nie założył. 

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Marcin. Szkoda roboty. Serio. W ciężkich seriach w kabinach jest głośno i tapicerka na błotnikach niewiele tu pomoże. Do poziomu jak w zetorach 7XXX się nie zejdzie.

Podstawowym problemem tych kabin jest szczelność(zresztą wspomnianego zetora również). Drugi problem to gorąco bo użyte wentylatory były bardzo słabe. 

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Pewnie do poziomu jak w 16145 miałem nie zejdę. Tym bardziej że tam miałem jeszcze wygłuszona podłogę 

Sprawdź przez aplikację telefonu poziom(ilość dB oraz częstotliwość), to podam rodzaj wygłuszenia. 

2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

najgorszy ten ryk silnika.

Zastosowanie suchego filtra oraz wydechu z późniejszych wersji silnikowych zetorów, wyciszy mocno ryk. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

W ciężkich to raczej bym się skupił na dachu i długim wydechu sporo ponad dach. Skrzynia i most są w nich ciche , najgorszy ten ryk silnika.

Wydech mam dość cichy, sam zrobiłem i jestem nawet zadowolony. 

@hubertb to raczej temat na przyszłą zimę. Za chwilę czasu będę miał tyle żeby się wyspać i to nie zawsze więc kończę wszystko co zacząłem i narazie więcej nie wymyślam :)

• Like 1
Opublikowano
hubertb napisał:

5 minut temu, Bananek napisał:

kwestia ile Tomek jest w stanie za to zapłacić

I tego czy konstrukcja dachu wytrzyma ciężar grajka. 

mogę stać za kabiną, odsunie się trochę do tyłu pakę

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

mogę stać za kabiną,

No i jak to mówią z każdego szamba da się wyjść ;) 

2 minuty temu, szymon09875 napisał:

więc kończę wszystko co zacząłem i narazie więcej nie wymyślam :)

Spoko. Ja ostatnio mam zlecenie zrobić całą wiązkę do 85... Bo właściciel ma dosyć ciągłej wymiany przełączników i walki o światła. 

Opublikowano
21 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Mi chodzi o estetykę 😉

Opublikowano
50 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Pafnusiu, w porządku. Ale... 

U nas w czasie wojny nikt nie miał swojego gospodarstwa. Nikt nie miał swojej krowy. Ponad 100 niemieckich osadników zagarnęło wszystko, uciekając zimą 1944/45 zabrali prawie wszystko co mogli, łącznie z końmi, krowami. Dużo pól było nieobsianych. Wiele chałup po ich wyjeździe prawie przestało istnieć. Stodoły jak się udało wybudować to zamiast obić pletli trzcinę znad stawów. 

P.S. Masz moderację chyba.

Opublikowano
21 minut temu, hubertb napisał:

Pięknie się układa. te błotniki mają proste kształty. Ja np. drugi raz tapicerki na błotniki w 7211 bym nie założył. 

Wierze . Kurcze najlepiej jakbym to zobaczył jak komuś wyszło 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v