Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas jak dają to też zawsze z ziemniakami gotowanymi i kapusta do tego...

Pioter Twoja matula musiała się kiedyś na jakiego chłopa z Podlasia zapatrzeć. 👍

Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

Pioter Twoja matula musiała się kiedyś na jakiego chłopa z Podlasia zapatrzeć. 👍

Tak już babka robiła a jej rodzina tutejsza od co najmniej 1760 roku, choć pierwsze wzmianki pojawiają się pod koniec XVI wieku.

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Gdzie on bogaty. Ile ta kijanka kosztowała. Na pewno nie dwiesta tysi.

Zajrzyj do cen mleka. 

Tam jeden dzisiaj przebił głupotą samego siebie, a drugi przebił jeszcze tego pierwszego 🤣 

Bogaty gospodarz to jest jak weźmie auto za dwiesta 🤭 

Możesz chodzić z gołą doopą aby auto było za dwiesta. 

Bo jak nie masz auta za dwiesta to uj nie gospodarz 🤷

Przypomnij nam ile razy oglaszales na forum jaki to ciągnik już zamówiony ,sprawdzony itp ....i co z tego wynikło ....a no nic bo nagle po tygodniu przypomniałeś że nie masz kasy 🤪

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tak już babka robiła a jej rodzina tutejsza od co najmniej 1760 roku, choć pierwsze wzmianki pojawiają się pod koniec XVI wieku.

Mógł się przez tyle lat jakiś Podlasiak zaplątać w tym łańcuchu. 🤔

To dużo nie trzeba. 

Rach ciach i po robocie. 

Genów nie oszukasz 🙋

Opublikowano

Mógł się przez tyle lat jakiś Podlasiak zaplątać w tym łańcuchu. 🤔

To dużo nie trzeba. 

Rach ciach i po robocie. 

Genów nie oszukasz 🙋

Nie sądzę bo mam dostęp do pokaźnego drzewa genealogicznego. Raczej między sobą, najdalej w sąsiedniej wsi. Prapradziadek dwie żony pochował, trzecia go przeżyła a każda pochodziła z chałupy oddalonej od jego włości o maksymalnie 2km... Później to tak, dziadkowie ze strony ojca gdzieś tam z waszych stron byli. 

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Tu jest moda na dziadostwo. Im większy dziad tym większy prestiż. Narobić zdjęciów traktorów i maszyn na  które ojciec zarobił na przekrętach w latach 90 to nie sztuka.

Tu trzeba inaczej zabłysnąć :)

Coś się tak tych dziadów doczepił 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie sądzę bo mam dostęp do pokaźnego drzewa genealogicznego. Raczej między sobą, najdalej w sąsiedniej wsi. Prapradziadek dwie żony pochował, trzecia go przeżyła a każda pochodziła z chałupy oddalonej od jego włości o maksymalnie 2km... Później to tak, dziadkowie ze strony ojca gdzieś tam z waszych stron byli. 

policz lepiej, ile razy jakiś front w twoich stronach przechodził, bo za mundurem panny sznurem, a potem wychodziły za mąż za swojaków, niejeden nie swoje wychował

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Coś się tak tych dziadów doczepił 

zazdrości ci dziadowstwa z klasą

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

policz lepiej, ile razy jakiś front w twoich stronach przechodził, bo za mundurem panny sznurem, a potem wychodziły za mąż za swojaków, niejeden nie swoje wychował

W 2 wojnie żaden w sumie. Ruskie przyszli i jak szybko przyszli tak szybko poszli. W pierwszej to nie wiem nawet. W czasie pierwszej wojny i bezpośrednio po niej żaden przodek się nie urodził, w 1944 się urodziła babcyna siostra podobna do pradziadka jak dwie krople wody. I tyle w sumie.

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No widzisz. 

Szlachetnej krwi kropla starczy i nie wyplemisz

• Haha 3
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

W 2 wojnie żaden w sumie. Ruskie przyszli i jak szybko przyszli tak szybko poszli. W pierwszej to nie wiem nawet. W czasie pierwszej wojny i bezpośrednio po niej żaden przodek się nie urodził, w 1944 się urodziła babcyna siostra podobna do pradziadka jak dwie krople wody. I tyle w sumie.

Pioter, to miał być żart, a nie stwierdzenie faktu

Opublikowano

No widzisz. 

Szlachetnej krwi kropla starczy i nie wyplemisz

Tylko, że ojciec przyszedł w te strony dopiero w 1981... A ziemniak z karpiem był już w latach 60...

Przed chwilą, jahooo napisał:

Pioter, to miał być żart, a nie stwierdzenie faktu

Ja nie znam czegoś takiego jak "żart". 

Rodzeni byli w takim czasie, że na pierwszą wojnę byli za mali a na drugą już ich nie wzięli. Choć pradziadka bracia byli na froncie w czasie pierwszej wojny ale to dużo starsi od niego (miał dwanaścioro rodzeństwa).

• Sad 1
Opublikowano
jahooo napisał:

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał: Nie sądzę bo mam dostęp do pokaźnego drzewa genealogicznego. Raczej między sobą, najdalej w sąsiedniej wsi. Prapradziadek dwie żony pochował, trzecia go przeżyła a każda pochodziła z chałupy oddalonej od jego włości o maksymalnie 2km... Później to tak, dziadkowie ze strony ojca gdzieś tam z waszych stron byli.  policz lepiej, ile razy jakiś front w twoich stronach przechodził, bo za mundurem panny sznurem, a potem wychodziły za mąż za swojaków, niejeden nie swoje wychował

niedaleko od mojej wsi kiedyś lekko opaleni doszli i tam trochę takich z ciemniejszą karnacjią jest/było choć już wymieszało sporo...

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Resztę dołożę ze swoich, niech stracę. 

Realnie jakbyś chciał i by Mariusz zwymiarowal, to za tydzień miałbyś sprzęt na podwórku 

Mogę też chwytak udostępnić na wzór...

Opublikowano
52 minuty temu, Qwazi napisał:

O...i to jest to...wiedziałeś Mieciu @gregor1284, jak się spółki zakłada i biznesy kręci🤷...pełny proces technologiczny, łącznie z transportem i marketingiem🤭...

Apropos Radziu @radekz200...nie potrzebujesz jakiego...paleciaka🤔

🤭

Zgłosiłeś się do mnie żeby należne podatki mi zapłacić?

Opublikowano
27 minut temu, pedro2 napisał:

Gdzie on bogaty. Ile ta kijanka kosztowała. Na pewno nie dwiesta tysi.

Zajrzyj do cen mleka. 

Tam jeden dzisiaj przebił głupotą samego siebie, a drugi przebił jeszcze tego pierwszego 🤣 

Bogaty gospodarz to jest jak weźmie auto za dwiesta 🤭 

Możesz chodzić z gołą doopą aby auto było za dwiesta. 

Bo jak nie masz auta za dwiesta to uj nie gospodarz 🤷

No i właśnie z takich powodów przestałem pokazywać tu swoje graty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v