Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, slawek74 napisał:

czasem trzeba... u nas wczoraj tira wyciągali ze dwa dni leżał chłop miał szczęście bo mógł do rzeki wpaść niby nie głęboko ale róźnie bywa.... osobówek też kilka po rowach siedziało...

Koło stacji?

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

u mnie sie okazalo raz ze filtr od bizona pasuje do zetora.

Który filter?

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

@Tomasz0611 jak dla mnie to niedowaga jakaś. Ja więcej warzę przy wzroście 176. :D 

90 kg ,182 wzrost 🙋

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Łolek napisał:

Zejdźta z niego kiedyś tutaj pisał o swoim zdrowiu w dzieciństwie i ma teraz taki uraz, stale nie będzie o tym pisał 

Ludzie mają większe urazy, są bez nóg, bez rąk i jeszcze gorsze i żyją i cieszą się życiem, a tu zdrowy chłop i pieprzy do zrzygania ciągle o zdychaniu, niczego jeszcze nie przeszedł w życiu, na nic nie chorował i w d*pie mu się przewróciło chyba..

Edytowane przez Desperado
  • Like 3
Opublikowano
7 minut temu, Desperado napisał:

Ludzie mają większe urazy, są bez nóg, bez rąk i jeszcze gorsze i żyją i cieszą się życiem, a tu zdrowy chłop i pieprzy do zrzygania ciągle o zdychaniu, niczego jeszcze nie przeszedł w życiu, na nic nie chorował i w d*pie mu się przewróciło chyba..

Nie wiesz czy jest zdrowy i czy nie chorował, bo skąd masz to wiedzieć, jest specyficzny żeby nie powiedzieć dziwny, ale to jego sprawa, ma swój sposób na życie przeze mnie też nie akceptowalny ale cóż 

• Like 3
Opublikowano
14 minut temu, Desperado napisał:

który?

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Nie wiesz czy jest zdrowy i czy nie chorował, bo skąd masz to wiedzieć, jest specyficzny żeby nie powiedzieć dziwny, ale to jego sprawa, ma swój sposób na życie przeze mnie też nie akceptowalny ale cóż 

Obraził się na Pana Boga i cały świat, to jest jego problem.

Opublikowano
20 minut temu, Desperado napisał:

Pisał że za gówniaka go ledwo wyratowali. 

Opublikowano

A czy każdy musi być wierzący? 

3 minuty temu, Desperado napisał:

Obraził się na Pana Boga i cały świat, to jest jego problem.

• Like 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

20 minut temu, Desperado napisał:

wypadek czy jakaś choroba? Bo chyba coś mi umknęło

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Tym bardziej powinien cieszyć się życiem, bo dostał drugą szansę, ile dzieci nie ma takiej szansy.

Edytowane przez Desperado
  • Like 3
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

6 godzin temu, slawek74 napisał:

czasem trzeba... u nas wczoraj tira wyciągali ze dwa dni leżał chłop miał szczęście bo mógł do rzeki wpaść niby nie głęboko ale róźnie bywa.... osobówek też kilka po rowach siedziało...

Koło stacji?

tak Kazika szwagier... z naprzeciwka

Opublikowano
16 minut temu, jahooo napisał:

ważyłem wiosną 96 przy 180cm, ale udało się zejść do 80

🤔

FB_IMG_1700751754704.jpg

Opublikowano
51 minut temu, Desperado napisał:

Tym bardziej powinien cieszyć się życiem, bo dostał drugą szansę, ile dzieci nie ma takiej szansy.

A niech on i inni robią co chcą aby mnie do swojego stylu życia nie namawiali

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Chcę do istniejącego budynku dokleić trochę dachu w jednospadzie.

Majster podliczył i za 24x około 6,5m mogę się w 50tys niezmieścić. Trochę mnie to zszokowało.  

A może tak lekką konstrukcją to ogarnąć??? To jest modułowe, można kolejne sekcje dokładać w nieskończoność 

https://www.olx.pl/d/oferta/konstrukcja-skrecana-wiata-rolna-garaz-13-x-6-5m-hala-magazyn-blaszak-CID628-IDInyTv.html

Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.11.2023 o 15:56, Agrest napisał:

Już bym wolał coś małego nowego obok postawić. Nawet te 70 czy 80m² a nie gotować i jeść w piwnicy, a spać na kalenicy. 

Koszt pewno wyszedłby podobny albo i domek taniej

czemu taniej ? na parterze jedzenie , w piwnicy kotłownia tylko pomieszczenia nad piwnicą (na ewentualną quchnię i salon)jakieś 0,4- 0,5m wyżej od reszty budynku 

budynek nie stary , budowany po 2000r , z bloczka silikatu i kryty trapezem T18 w ocynku 

a teraz zaczynać od nowa brać kredyt i fachowców za kupe kasy żeby całą wypłate oddać dla banku na rate i nie mieć kasy na życie to trzeba w czoło sie puknąć 

znajomy ze 3 lata temu coś w tym metrażu postawił to ponad pół bańki credo ale te 20pare krów i mają z czego spłacać bo co nie puści przez krowy to sprzeda 

to mając te 3k na rękę prędko tego nie spłacę , ja nie z takich jak inni co obracają grubą pęgą

no i co z tego "starego" budynku robić i z domu rodziców i dziadków skoro musze zdaniem innych za wszelką cenę od nowa się budować bez względu na koszty i możliwości ? wszyscy tacy jak to @daron64 kiedyś w kwestii aut napisał

Edytowane przez konteno
Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

A może tak lekką konstrukcją to ogarnąć??? To jest modułowe, można kolejne sekcje dokładać w nieskończoność 

https://www.olx.pl/d/oferta/konstrukcja-skrecana-wiata-rolna-garaz-13-x-6-5m-hala-magazyn-blaszak-CID628-IDInyTv.html

Może parę tys wyszło by I taniej

5 minut temu, konteno napisał:

czemu taniej ? na parterze jedzenie , w piwnicy kotłownia tylko pomieszczenia nad piwnicą (na ewentualną quchnię i salon)jakieś 0,4- 0,5m wyżej od reszty budynku 

budynek nie stary , budowany po 2000r , z bloczka silikatu i kryty trapezem T18 w ocynku 

a teraz zaczynać od nowa brać kredyt i fachowców za kupe kasy żeby całą wypłate oddać dla banku na rate i nie mieć kasy na życie to trzeba w czoło sie puknąć 

znajomy ze 3 lata temu coś w tym metrażu postawił to ponad pół bańki credo ale te 20pare krów i mają z czego spłacać bo co nie puści przez krowy to sprzeda 

to mając te 3k na rękę prędko tego nie spłacę , ja nie z takich jak inni co obracają grubą pęgą

no i co z tego "starego" budynku robić i z domu rodziców i dziadków skoro musze zdaniem innych za wszelką cenę od nowa się budować bez względu na koszty i możliwości ?

Nie znam warunków. Wiem jedynie że czasem przeróbki są kosztowniejsze i nie uzyskujesz tego co byś chciał. Ty wiesz najlepiej jak co u ciebie wygląda.

Też rozbudowałem stare bo budując nowe dodatkowo musiałbym i tak remontować stare

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v