Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Po mojemu to by należało wszystkie spinki wymienić i zakuć jak książka pisze bo każda z innej parafii i jeszcze sztukowane z kilku kawałków 

I tak powinno być. 

Opublikowano
59 minut temu, PRIMO napisał:

Zła regulacja i problemy z elektryką i temu takie opinie. 

Aparaty same w sobie nie są jakieś złe.

Czyli nie ma się czego bać? 

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Jak byś robił w cały sezon 400 par belek tak jak ja to nie jest tak źle ale 600 i pewnie większość słoma czyli w krótkim okresie czasu to jednak męczące 

600 samych belek słomy i dochodzi trochę siana ale najbardziej denerwowało to że był jeden sznurek i długo owijało i czasami średnio łykała przy dużych pokosach a mam nadzieje że prasa z rotorem będzie lepiej

Opublikowano
34 minuty temu, slawek74 napisał:

to może starszej albo młodszej szukaj 🤭

Ale jedno racjonalne wytłumaczenie po co marnować swój czas, energię i pieniądze na szukanie?

34 minuty temu, Łolek napisał:

Na stosunek przyjdzie czas , spokojnie powoli 😉

Z kim, jak i po co?

Alem sobie pojadł, a obiad w zasadzie od wczoraj, tylko gar ziemniaków ugotować. 

Opublikowano

https://www.olx.pl/d/oferta/audi-a8-audi-a8-CID5-IDXe9kJ.html tu sprzęt fla kawalerów by rwali laski 😛

Chłoporobotnik napisał:

34 minuty temu, slawek74 napisał:

to może starszej albo młodszej szukaj 🤭

Ale jedno racjonalne wytłumaczenie po co marnować swój czas, energię i pieniądze na szukanie?

34 minuty temu, Łolek napisał:

Na stosunek przyjdzie czas , spokojnie powoli 😉

Z kim, jak i po co?

Alem sobie pojadł, a obiad w zasadzie od wczoraj, tylko gar ziemniaków ugotować. 

jakie marnowanie 🙆‍♂️ to sama przyjemność 😛

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

Ty wiesz jak to idzie 🙆‍♂️

a i kanapa duża🙆‍♂️😛

To kilka się zmieści 😅

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał:

w warsztacie niewiele mniej sie zostawi jak przyjdzie co robić 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
konteno napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

w warsztacie niewiele mniej sie zostawi jak przyjdzie co robić 

od lasek czytam milf byś się nie mógł odegnać 🤦🤭

Chłoporobotnik napisał:

8 minut temu, slawek74 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/audi-a8-audi-a8-CID5-IDXe9kJ.html tu sprzęt fla kawalerów by rwali laski 😛

Bym musiał mieć całkiem nierówno pod deklem żeby płacić tyle za auto do którego nawet 30 kurcząt nie wrzucę i do garażu się nie zmieszczę.

tam duży bagażnik to i 60 wejdzie 😛🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

Taką furą kuraki wozić 😯

U mnie auto ma spełniać takie funkcje i mam takie wymagania - mieć maksymalnie 3,80m długości, płaską podłogę po złożeniu siedzeń, tak żeby weszło minimum 5 pudełek z kurczakami lub 5 worków 50kg nawozów/zboża/ziemniaków i najlepiej LPG i hak. U mnie nie ma to wyglądać, to ma tanio przewieźć mnie i to co mam załadowane a bardzo rzadko nawet siedzenia składam, z reguły są cały czas rozłożone, że tylko drzwi albo klapę bagażnika otworzyć i ładować.

Opublikowano
27 minut temu, Krzyszt0f napisał:

Czyli nie ma się czego bać? 

600 samych belek słomy i dochodzi trochę siana ale najbardziej denerwowało to że był jeden sznurek i długo owijało i czasami średnio łykała przy dużych pokosach a mam nadzieje że prasa z rotorem będzie lepiej

Vicona ma 2 sznurki i całkiem sprawnie to idzie co nie zmienia faktu że przy takiej ilości nawet bym na sznurek nie patrzył 

Opublikowano
50 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Chłopaki jest tu któryś kto niedawno brał ślub kościelny? jak to jest z tymi naukami? koleżanka narzeczonej mówiła jej, że to szereg spotkań grupowych i później jeszcze indywidualne, kurde nie mam czasu za bardzo latać jak do szkoły na religię. Faktycznie to tak wygląda? czy może jak "co łaska" większa to da się ominąć? 🙄

Człowieku 

Jest jeszcze gorzej 

Przy hodowli bydła się przydają ich nauki 

Ten sam cykl, tylko byk może i z innymi

Zamiast kościelnego kup lepiej tonę saletrzaku i jeszcze Ci zostanie na cywilny

• Haha 3
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

od lasek czytam milf byś się nie mógł odegnać 🤦🤭

znajomy do tej swojej z buta chodzi , do roboty mpkiem jeździ a kiedyś miał pasata

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

U mnie auto ma spełniać takie funkcje i mam takie wymagania - mieć maksymalnie 3,80m długości, płaską podłogę po złożeniu siedzeń, tak żeby weszło minimum 5 pudełek z kurczakami lub 5 worków 50kg nawozów/zboża/ziemniaków i najlepiej LPG i hak. U mnie nie ma to wyglądać, to ma tanio przewieźć mnie i to co mam załadowane a bardzo rzadko nawet siedzenia składam, z reguły są cały czas rozłożone, że tylko drzwi albo klapę bagażnika otworzyć i ładować.

nie myślałeś o czymś w stylu kozowozu z Laszek ? opel combo lub podobne gvno innej marki 

Opublikowano
54 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Chłopaki jest tu któryś kto niedawno brał ślub kościelny? jak to jest z tymi naukami? koleżanka narzeczonej mówiła jej, że to szereg spotkań grupowych i później jeszcze indywidualne, kurde nie mam czasu za bardzo latać jak do szkoły na religię. Faktycznie to tak wygląda? czy może jak "co łaska" większa to da się ominąć? 🙄

Musisz sobie zadac pytane - na grom mi ślub kościelny ? Jak już musisz, to niestety, ze dwa miesiące latania co weekend

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v