Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

na bezbarwny dlugopis jedynie swieczka pomagala, dzsiaj to mozna zniczem podgrzac 🤣

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Kiedy to wstawiłes ,może poka jeszcze raz 😁🤔🤔🤔

to sobie poszukaj 🤣

1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Nie widziałem nic poza jednym z baciarami

Czyli nie hodujesz, czy hodujesz, ale zapomniałeś przecinka?

wiesz jaka jest roznica miedzy chowem a hodowla ??

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Moi dziadkowie i mama pochodzili z Małopolski, to wiem co opowiadali jak tam było, no smutne to ale prawdziwe.

na ziemi odzyskane samych najbiedniejszych i najbardziej niezaradnych rodziny sie pozbywaly. 

wiesz choc skad przyjechali ze tyle pchel tam bylo ??

nie korcilo cie wrocic w ojczyste strony i zobaczyc jak jest obecnie ?? chyba ze to kieleckie albo lachy -tam niewiele sie zmienilo od wojny..

1 godzinę temu, Desperado napisał:

a uj mnie obchodzi gdzie twój brat dziadka służył, ty człowieku na swoim zagonku dwa razy musisz tym rozdupconym zetorem cofać zanim nawrócisz.   xD

zapomniales tabletek na nerwy ??? od paru dni nakrecasz sie.

On ma 4 morgi w 17 kawałkach po pradziadkach 😁😁😁

Sam to pisał kiedyś 😁😁😁

a twoje wnuki ile beda mialy po dziadkach ??

1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Ty też nic nie pokazałeś. Jacus chociaż opisuje co ma a ty nawet tyle😂

bo on nic nie ma ,tylko wpiwnicy siedzi

Łon ma otu masz

No wynika że nic nie ma ...czysta kw ....😁😁😁😁😁😁

sam sobie przeczysz 

25 minut temu, jahooo napisał:

ja mialem swoj prywatny bunkier,poniemiecki bunkier,ale zrobili komasacje i dali nam inne pole.

19 minut temu, Karol6130 napisał:

Co do wojen 

Dziadka dziadek był na pierwszej światowej 

Jak wracał z wojny to pies po niego wyszedł 

moi dziadkowie na I wojne byli zza mlodzi ana II za starzy.

13 minut temu, Baks00 napisał:

Swego czasu miałem potężnego bakcyla na wykrywacz

Czasami coś ciekawego się wynalazło,ale raz dałem ciała....🤦🤦🤦

u nas miejscami jest ruda darniowa-robi wykrywacze w durnia ,sygnal jest raz za razem.

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

🤣

🤣

u nas miejscami jest ruda darniowa-robi wykrywacze w durnia ,sygnal jest raz za razem.

W takich miejscach,to jedynie ustawka na kształt

W swoim miałem ustawienie że łapało tylko  okrągłe rzeczy to głównie na monety ewentualnie odznaki ale ja głównie zbierałem kapsle 

Opublikowano (edytowane)

Nie mam Apexa, tylko  jakiś tam Garrett AT pro 🙄  Jak kto chce się lepiej bawić to niech drugie tyle do zakupu  dołoży, mi  krótko po gwarancji zaczęły słuchawki szwankować.

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Co do wojen 

Dziadka dziadek był na pierwszej światowej 

Jak wracał z wojny to pies po niego wyszedł 

Mój jeden dziadek był na drugiej wojnie a pradziadek na pierwszej niebył bo już za stary był a dziadek za młody.

Z  nowu pra  dziadek to walczył w takich potyczkach w 1863r z carskimi oddziałami.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Ja muszę sobie coś kupić w końcu i połazić, w lesie jeden wielki okop na 3km długi. Na polu gdzie teraz kopiemy cały czas Anna znajduje strzępy z bomb, kiedyś moździerze i lotnicze bomby na kopaczce to była codzienność. 

3 lata temu wskoczyła mi na taśmę łódka z mausera z 4szt nabojów. U wujka po sąsiedzku stało jakieś wielkie działo, okop wielki. Tam to musi być dobroci... Ale na pewno jakieś ciekawe rzeczy by znalazł guziki, monety 

Opublikowano
54 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Pafnucy dalej bezbarwnym długopisem pisze

Chciałem P0czytać bo w powiadomieniu jest ale nie znalazłem co pisał 🤔

6.51 na stacji mol

Na lokalnych stacjach podobnie.

51 minut temu, szymon09875 napisał:

A tu od idiotów potrafili wyzywać bo ktoś jechał po 6 kupować 🤷

Zobaczymy kto zyska , jak jeszcze ma drożeć.

Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

Mój jeden dziadek był na drugiej wojnie a pradziadek na pierwszej niebył bo już za stary był a dziadek za młody.

Z  nowu pra  dziadek to walczył w takich potyczkach w 1863r z carskimi oddziałami.

Mój dziadek walczył w borach Tucholskich w 39r trafił do niewoli i był zesłany na roboty do Niemiec . Tam poznał babcie Ukrainkę z Odessy. I wrzucili po wojnie do Polski. W moich rzylach płynie 1/4 radziecka krew 😁

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Ja muszę sobie coś kupić w końcu i połazić, w lesie jeden wielki okop na 3km długi. Na polu gdzie teraz kopiemy cały czas Anna znajduje strzępy z bomb, kiedyś moździerze i lotnicze bomby na kopaczce to była codzienność. 

3 lata temu wskoczyła mi na taśmę łódka z mausera z 4szt nabojów. U wujka po sąsiedzku stało jakieś wielkie działo, okop wielki. Tam to musi być dobroci... Ale na pewno jakieś ciekawe rzeczy by znalazł guziki, monety 

To wciąga strasznie

Ja już praktycznie wyleczyłem się z tego

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

6 minut temu, Strongman napisał:

Mój dziadek walczył w borach Tucholskich w 39r trafił do niewoli i był zesłany na roboty do Niemiec . Tam poznał babcie Ukrainkę z Odessy. I wrzucili po wojnie do Polski. W moich rzylach płynie 1/4 radziecka krew 😁

Mój wuja podobnie, żonę miał z Rosji, poznali w Niemczech w niewoli.😉

Strongman napisał:

Kto był na wojnie to miał dużą emeryturę muj dziadek z 4tyś brał z 20 lat temu ,kombatantem był.

To bardzo niesprawiedliwe traktowali... Wuja miał zwykłą rolniczą, chyba 600zł, do tego jakiś dodatek ale to grosze miał, kombatant, członek ZBOWID-u, 90 lat żył i nic mu takiego dużego nie dołożyli🤔

Opublikowano
5 godzin temu, Sylwekx25 napisał:

To bardzo niesprawiedliwe traktowali... Wuja miał zwykłą rolniczą, chyba 600zł, do tego jakiś dodatek ale to grosze miał, kombatant, członek ZBOWID-u, 90 lat żył i nic mu takiego dużego nie dołożyli🤔

Mój podobnie. Kampania wrześniowa i do końca wojny w niewoli a emerytura zwykła rolnicz plus jakiś zbowidowski groszowy dodatek.

Żony dziadek za to kampania wrześniowa plus zesłanie na sybir, Lenino,  Studzianki, Berlin, dwukrotnie ranny - obwieszony medalami prawie jak ruski generał. Jak komuna zdechła to maiał bardzo dużo emeryture jako sybirak. 

Za to pradziadek zajmował Kijów z Piłsudskim, obrona Warszawy w 21, w 40 aresztowany przez NKWD jakoś się wywinął, przez reszte życia gnębiony przez komuchów. W 90 dostał b. wysoką emeryture, jakieś medale, nacieszył się tym 3 lata.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v