Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, Desperado napisał:

U nas to jest poltrament, kiedyś dzień przed weselem, dzisiaj różnie, zazwyczaj tydzień przed żeby był spokój przed weselem, rozbija się butelkę, składa życzenia, upominki i się pije, niektóre to takie polteramenty że u nie jednego wesele może się schować  :P W dniu wesela nikt niezaproszony nie kręci się po sali, a kiedyś o 24 tej przychodzili "maski" czyli zamaskowani przebierańcy na chwilę, ale to praktycznie już zanikło.

Na salę nie wchodzimy wystarczy że ktoś z gości powie że grabarzem przyszli to młodzi już wiedzą co trzeba zrobić 

Za kawalera to pamiętam dwie takie grabarki na jednej nas na salę za stoły zawołali to my takie tańce z ciotkami wywijali że ło ale to z pół godziny i do wyjścia, na drogę każdy jeszcze po flaszce  dostał 

Na dgiej to nam tyle bimbru i mięsa różnego wynieśli przed sale że my w 6sciu nie daliśmy rady zjeść ani wypić, oj było wesoło 

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Musisz nagotować kartofli całych, mieć dzbanek maślonki i starą Ukrainkę na przodzie szczerbatą

Nie zjem maślanki. Teraz tylko troszeczkę żółtego sera na takie okazje jak dziś i tyle z produktów mlecznych.

Opublikowano
14 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Ee no przepraszam bardzo, jak żem się wychowywał to internetów jeszcze nie było 😅

To dobrze 👍

Jak już wiesz co to grabarka to gdzie ta sala 🤔🤭

• Haha 1
Opublikowano
45 minut temu, jacus napisał:

do malopolski lubelsczyzne przylacza jak za dawnych lat-ne wiem czy to dobry pomysl..

bajki dla dzieci.

jak to wladka mowila -moje ,twoje i nasze 🤣

ja na przyklad ..

ty nie ma w belchatowier jakis hinsusek,filipine albo innych mocno opalonych ?? 

jak nawet zadna ukrainka cie nie chciala to jakas azjatka dla obywatelstwa sie zlapie ??

myslisz ze tylko ciebie swirius dotknal ??

Przecież nie szukałem żadnych Ukrainek

Opublikowano
Łolek napisał:

14 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Ee no przepraszam bardzo, jak żem się wychowywał to internetów jeszcze nie było 😅

To dobrze 👍

Jak już wiesz co to grabarka to gdzie ta sala 🤔🤭

Narazie to oglądanie kilku, ale nie moje województwo, u młodej w okolicy będzie 😜 .

Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

Na salę nie wchodzimy wystarczy że ktoś z gości powie że grabarzem przyszli to młodzi już wiedzą co trzeba zrobić 

Za kawalera to pamiętam dwie takie grabarki na jednej nas na salę za stoły zawołali to my takie tańce z ciotkami wywijali że ło ale to z pół godziny i do wyjścia, na drogę każdy jeszcze po flaszce  dostał 

Na dgiej to nam tyle bimbru i mięsa różnego wynieśli przed sale że my w 6sciu nie daliśmy rady zjeść ani wypić, oj było wesoło 

Nie no u nas jakby młodzi usłyszeli że grabarz już przyszedł, to by chyba zawału dostali.    xD

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie zjem maślanki. Teraz tylko troszeczkę żółtego sera na takie okazje jak dziś i tyle z produktów mlecznych.

I po co my z Karolem te krowy doimy🤔...że o Sławku, Marku, a nade wszystko o Radosławie, nie wspomnę😱...

3 minuty temu, pedro2 napisał:

Nie słuchaj przychlasta, farmazoni. Ciekawe czyje to multi.. 

Pamiętam, jak żeś pisał jak to było, tak że spoko 😉...

Ale faktycznie znam co najmniej 2 przypadki, kiedy ex panny młodej zjawił się na grabarce i biesiadował do rana🤷...

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Za bardzo to ty się do tego nie przyłożył

To ma być szybko, aby zapchać kałdun zamiast chleba.

4 minuty temu, Qwazi napisał:

I po co my z Karolem te krowy doimy🤔...że o Sławku, Marku, a nade wszystko o Radosławie, nie wspomnę😱...

Szczerze - nie wiem.

Opublikowano
22 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mi się nic nie śni, jedyne przyjemności w życiu - żarcie, picie i spanie.

Ale chyba znasz powiedzeni jakie najprzyjmniejsze są dwie chwile w życiu  🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v