Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Nic nie goni

Nie było spania 

1 godz od 4 do 5 drzemłem

Kurła Tusk nie daje spać

Jak pooglądam jak gada to mnie rozwala. 

Nie

nie cierpię ich nawet nie zaglădam

Mnie też w nocy skurcz za łydkę ujął jak wściekły, to pewnie też wina tuska. 🤕

• Haha 4
Opublikowano

Cześć...17°...zachmurane trochę...wiatr lekki...

1 godzinę temu, kizak napisał:

Mieszane ,a nie cięte ,i to 1,5 tony tylko ? ,tocz można mieszać i 5 min.  każdy ,i jak tu te 16 litrów do czego ,do jakich działań podstawić . Tu ani obrotów ,ani prędkości wałka nie podano  ,ani czasu. No jakim sposobem Qwazi to wyliczyłeś to nie mam głowy . Szacun .

Tak jakoś wydedukowałem. Założyłem 4,5l na wóz, od tego odjąłem trochę na to, że tylko miesza, na to że czas krótki, na to że ciągnik z zapasem mocy...potem jeszcze odjąłem na to, że tylko 1,5 t...a Sławek ma trawę po sieczkarni, a qq w tej dłuższej sieczce, więc słomy też nie daje dużo...no i tak mi wyszło🤷...

1 minutę temu, pedro2 napisał:

A nie kurpianki🤔...wymagającej...pewno żeśta blat kuchenny testowali🤔 i musiałeś na palcach🤔...to potem łydki się odzywają🤷🤭...

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Gdyby robili tak jak trzeba , pewnie wielu spało  by spokojnie. Ale jak się odpierdala podobnie jak Tusk to teraz nie śpią po nocach.  Nie ma na kogo głosować, nie chce się iść na wybory mnie.

Grzesiu, pani Szydło powiedziała, że jak nie chcesz silnie to przy głosowaniu tylko zamknij oczy, zacisnij zęby i zaznacz na pisde 😉

Edytowane przez pedro2
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

🤷...

A nie kurpianki🤔...wymagającej...pewno żeśta blat kuchenny testowali🤔 i musiałeś na palcach🤔...to potem łydki się odzywają🤷🤭...

Widzę Mariusz żeś chyba to przerabiał 🤔🤭😉

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

To wina starości pewnie. Ojciec się coraz bardziej na to skarżył a i ja jak miałem z 20 lat to nie wiedziałem co to skurcz w łydce.

Opublikowano

Ale skurczów nie miałem...może ja wyższy, albo...blat niższy 🤔🤭...

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

To wina starości pewnie. Ojciec się coraz bardziej na to skarżył a i ja jak miałem z 20 lat to nie wiedziałem co to skurcz w łydce.

Ja przez całe życie może ze dwa razy taki skurcz odczułem...teraz zdarza mi się czasem rano, że przedramiona drętwe...i to może być już SKS🤔

Opublikowano
13 minut temu, pedro2 napisał:

No a czyja inna 😅 jak to w debacie powiedział że przez kolejne 8 lat będą gadać co Tusk zrobił złego 15 lat temu oceniając debatę że był w wygniecionej koszuli z mymientolona kartka w ręku 😅

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

przedramiona drętwe..

To to mam z prawym ale barkiem i ręką od 5 lat. Jak się naciągnę, nawet głupie łapanie królika w chlewku czasem to zaboli, ruchu żadnego zrobić i tak trzeba chwilę poczekać. I nawet wiem przy czym sobie to zrobiłem.

Opublikowano

U mnie to trochę inaczej Piotrze. Budzę się i ręce zdrętwiałe. Za chwilę przechodzi i cały dzień tego nie czuję. Potem znowu rano, po przebudzeniu. Ale też nie codziennie. Pewnie kręgosłup już trochę wyeksploatowany. A dokładniej dyski. Tak kiedyś z neurologiem rozmawiałem, to twierdził, że jak jest takie drętwienie to na to wskazuje. A jak nie można np szklanki w ręku utrzymać, to dyski do wymiany

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To to mam z prawym ale barkiem i ręką od 5 lat. Jak się naciągnę, nawet głupie łapanie królika w chlewku czasem to zaboli, ruchu żadnego zrobić i tak trzeba chwilę poczekać. I nawet wiem przy czym sobie to zrobiłem.

Króliczka się goni nie łapie

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

.

Chyba  [ za karę]😔 wypuszczają Cię  te twoje dziewczyny  również pod innych stoły   że wiesz o ,,takich rzeczach'' ,  😉

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, gringo1984 napisał:

@Pafnucy12 usunął konto do pisania i założył @Pafnucy12 do czytania.:P

To nie jest jego konto. Ktoś je złożył zaraz po tym, jak Zbyszek skasował , ale to nie on. Tak mi pisał od razu i dla mnie to wiarygodne. Powodu usunięcia konta nie znam...

7 minut temu, kizak napisał:

Chyba  [ za karę]😔 wypuszczają Cię  te twoje dziewczyny  również pod innych stoły   że wiesz o ,,takich rzeczach'' ,  😉

Czasami się zdarzy oglądnąć blat z drugiej strony🤷😉...a innym to ja pod stoły się nie pcham, bo można się zdziwić, jak tam już miejsca nie będzie  🤔🤭...

Opublikowano

Cześć...17°...zachmurane trochę...wiatr lekki...

Tak jakoś wydedukowałem. Założyłem 4,5l na wóz, od tego odjąłem trochę na to, że tylko miesza, na to że czas krótki, na to że ciągnik z zapasem mocy...potem jeszcze odjąłem na to, że tylko 1,5 t...a Sławek ma trawę po sieczkarni, a qq w tej dłuższej sieczce, więc słomy też nie daje dużo...no i tak mi wyszło🤷...

Niemondra spominać 🤭 to zwierzę nie kobieta 🙆

Ale skurczów nie miałem...może ja wyższy, albo...blat niższy 🤔🤭...

Ja przez całe życie może ze dwa razy taki skurcz odczułem...teraz zdarza mi się czasem rano, że przedramiona drętwe...i to może być już SKS🤔

Raz w miesiącu się zdarzy. Przynajmniej wiem gdzie mam łydkę 🤪

Opublikowano

Banana niema ,Zetorki ni ma  ,Fireseby ,nie widać ,Halinka nie widać ,Paulina też żadkość ,ech 😔,idę oddać z powrotem prąd na właściwy bezpiecznik ,bo na ,,gospodarkę'' jednej fazy nie było  😐. Deszczyk popaduje i jakoś tak smutno😔

Opublikowano

U mnie to trochę inaczej Piotrze. Budzę się i ręce zdrętwiałe. Za chwilę przechodzi i cały dzień tego nie czuję. Potem znowu rano, po przebudzeniu. Ale też nie codziennie. Pewnie kręgosłup już trochę wyeksploatowany. A dokładniej dyski. Tak kiedyś z neurologiem rozmawiałem, to twierdził, że jak jest takie drętwienie to na to wskazuje. A jak nie można np szklanki w ręku utrzymać, to dyski do wymiany

A nie Cieśnia?

15 minut temu, radekz200 napisał:

Z tego co słyszę od tych co nowsze mają ciągniki, to problemy z ekologią przy silnikach co chwila, i trwałość materiałów  w skrzyniach. To nie te maszyny co kiedyś, 5tys motogodzin i już środek trup🤦‍♂️

Opublikowano
18 minut temu, GRZES1545 napisał:

A nie Cieśnia?

Z tego co słyszę od tych co nowsze mają ciągniki, to problemy z ekologią przy silnikach co chwila, i trwałość materiałów  w skrzyniach. To nie te maszyny co kiedyś, 5tys motogodzin i już środek trup🤦‍♂️

Czesto przyczyną są dyski na odcinku barkowym

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v