Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Weź wygnij grubościenną germańską rurę jak kosa leciutko chodziła

Jest sprzęgło przeciążenie, że napęd hedra paskiem

Nie raz jak ślimak złapie legowinę to sprzęgło puszcza, że lub pasek sluzga

A tu tylko noże rusza co ręką można. 

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No co Ty

Ale coś w tym musi być

No zapewne....

Zwłaszcza że wszyscy zazdrośni wokół...

A może kobicie na buty nowe nie dałeś....i upssss....

Przyczyny szukaj w maszynie, a nie złym spojrzeniu

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano

Rysiek, na studiach mialem taki przedmiot jak materialoznawstwo. No i tam bylo o czyms takim jak plastyczność, rozciągliwość, sprężystość i jeszcze inne właściwości. Poprostu nastał taki moment ze ta stal przekroczyła próg wytrzałosci i sie poddała siłom fizyki. Ty tylko zazdrosci u ludzi wypatrujesz😀 kupisz nowy i bedzie śmigał dalej

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Ty tylko zazdrosci u ludzi wypatrujesz

To mu najbardziej znane i bliskie...

Opublikowano
23 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Na mazurach przeciez tez takie góry. Jak juz piszesz o Tomaszowie Lubelskim to bliżej  @jahooo koło Krasnegostawu to niech powie jakie tam są góry.

U jednego  pod Oleckiem swego czasu bronowalem ,to pod gorkę w MTZ ,koło przednie oderwało się od ziemi .lub pod Sejnami ,czy Jeleniewem ,to okolice Suwałk . Tam normalny z nizin to z drogi boi się zjechać takie zbocza . Ja trochę stromości mam to ie nowia ,ale to tylko takie przerywniki ,a tam to to normalnośc . Tylko nie wiem jak oni tam hektary obliczają . Miedza idzie prawie po równym ,a na srodku góra kilkanaście metrów , lub środek ,,równina'' ,a boki góry ,doły . Jak oni tam m kwadratowe wyliczają ,bo z matematyki a razy b ,ni uja prawdziwie nie wyjdzie .

Opublikowano
56 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Na co niby patrzeć z tym optymizmem. 

Na wszystko wokół...

Siemanko. Słońce jest, niebo czyste, wiaterek wieje...jest trochę nadziei, że będzie obsychać...ale to i tak musi trochę potrwać bo przy ziemi wszystko mokre...

Opublikowano
10 minut temu, kizak napisał:

U jednego  pod Oleckiem swego czasu bronowalem ,to pod gorkę w MTZ ,koło przednie oderwało się od ziemi .lub pod Sejnami ,czy Jeleniewem ,to okolice Suwałk . Tam normalny z nizin to z drogi boi się zjechać takie zbocza . Ja trochę stromości mam to ie nowia ,ale to tylko takie przerywniki ,a tam to to normalnośc . Tylko nie wiem jak oni tam hektary obliczają . Miedza idzie prawie po równym ,a na srodku góra kilkanaście metrów , lub środek ,,równina'' ,a boki góry ,doły . Jak oni tam m kwadratowe wyliczają ,bo z matematyki a razy b ,ni uja prawdziwie nie wyjdzie .

Siejemy na takich górach... Ni uja nigdy się nie uda ustawić nasion bo zawsze wyjdzie więcej hektarów niż wychodzi z mapy nawigacji, no ale i wydajności z hektara mają przez to większe o wiele 🫣

• Haha 1
Opublikowano

To już wiem skąd takie plony z tych.....większych hektarów 

Opublikowano

plan na tydzien-dzisiaj lezenie , jutro kombajnowanie ,w piatek poplon i wyscig, w sobote wesele , w niedziele odpoczynek , w poniedzialek koszenie,we wtorek lezenie ewentualnie talerzowanie, pozniej to juz ostra robota- plan ulozony wedlug prognozy pogody 🤣

10 godzin temu, pedro2 napisał:

Dlatego mówię, klima nie dla idiotów. 

Ale możesz tego nie zrozumieć .....

co do ciebie to nikt nie ma watpliwosci z enie ddla ciebie

9 godzin temu, Desperado napisał:

Taaaa, ze zbożem to taki płodozmian jakbyś zasrane gacie 3 tygodniowe zmienił na jeszcze bardziej śmierdzące 2 tygodniowe.

twoje fantazje sa coraz dziwniejsze-zebys choc damskie wachal ..

9 godzin temu, Łolek napisał:

Pisałem coś o radiu 🤔

@pedro2

Chyba ma rację 

ale ja pisalem . ty tez w media markt nie kupujesz jak on ???

od rana piekna pogoda. 

trzeba papiery do eko-schematow zaczac wypelniac.

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Mało sprawdzalni się ostatnio zrobili...

Czemu? Na wczoraj 15l powiadali i spadło tyle, może trochę więcej. Nawet co do godziny się udało im sprognozować. Taki układ baryczny, że ciężko prognozę wydać i co chwilę się zmieniają. Każda prognoza aktualnie ma odchyły, jedna większe, druga mniejsze. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

No zapewne....

Zwłaszcza że wszyscy zazdrośni wokół...

A może kobicie na buty nowe nie dałeś....i upssss....

Przyczyny szukaj w maszynie, a nie złym spojrzeniu

A nie słyszał Pan, że przez kobiece niezadowolenie nawet koła odpadajom idyszle w przyczepach się gnom? 🤔👇

24 minuty temu, jacus napisał:

co do ciebie to nikt nie ma watpliwosci z enie ddla ciebie

Jacuś nie fochaj się, przecież wszyscy wiemy, że tam u Ciebie nie wszystkie tryby się zazębiają 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
40 minut temu, Pafnucy12 napisał:

To już wiem skąd takie plony z tych.....większych hektarów 

Juuuuuu ,tam glina jak jaśnista ,cegielnię postawić , czy garnki lepić ,czy inne okaryny a nie plonów wyglądać 😐

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Ktoś urok musiał rzucić

Ktoś pozazdrościł 

Czyli zaczyna już pomału karma wracać 😅 może sąsiad za miedzą wreszcie wodę zobaczył 😝

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Popier96 napisał:

Czemu? Na wczoraj 15l powiadali i spadło tyle, może trochę więcej. Nawet co do godziny się udało im sprognozować. Taki układ baryczny, że ciężko prognozę wydać i co chwilę się zmieniają. Każda prognoza aktualnie ma odchyły, jedna większe, druga mniejsze. 

dokladnosc prognoz zalezy od ilosci radarow pogodowych  a tych mamy malo. balice blisko to i dokladnosc wieksza.

do tego polski klimat juz z nazwy zmienny jest..

44 minuty temu, kizak napisał:

Juuuuuu ,tam glina jak jaśnista ,cegielnię postawić , czy garnki lepić ,czy inne okaryny a nie plonów wyglądać 😐

ja w paru miejscach mam pola gdzie odpadki z cegielni sie walaja i jakos rosnie. 

pedro - ja nie z podlasia ..gdyby ktos od nas, nawet z kazdym trybem rozwalonym przyjechal do was , to bylby elita..

Opublikowano

Utylizujemy putinowski ultra dap. Dosyć się należał w magazynie. Jeszcze po 1590 kupiony

20230802_101933.jpg

20230802_102026.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v