Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Szymek ile kosztuje wysyłka na palecie coś koło 100kg?

Próbował ktoś z was dokręcić mth na nowym zegarze od c360 żeby dogonił ten stary co się zepsuł?

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Próbował ktoś z was dokręcić mth na nowym zegarze od c360 żeby dogonił ten stary co się zepsuł?

Nie wiem jak teraz ale z rok temu koło 250 zł płaciłem 

10 minut temu, 6465 napisał:

Ja kręciłem w 80, żmudna robota 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Nie wiem. Zerkne u tego znajomka, co tam na masce za cyferki.

Dzień dobry🙋. 0°. Rześko

Córka się postarała, a mówiłeś że nie doi 

20230312_071641.jpg

Edytowane przez Karol6130
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, 6465 napisał:

Nic nie rób na przeglądzie powiedz o wymianie 

Ja mam tak w fendzie dziad napisał tysiąc więcej niż było, a drugi w pisał stan faktyczny 

Cześć siema 🙋‍♂️

Lekko mrozi i wieje 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

Nic nie rób na przeglądzie powiedz o wymianie 

Ja mam tak w fendzie dziad napisał tysiąc więcej niż było, a drugi w pisał stan faktyczny 

No i w CEPIK- u do końca jego dni będzie, że było coś kombinowane w liczniku.   :)

37 minut temu, 6465 napisał:

Jedziesz piszesz oświadczenie o wymianie, płacisz, wpisują stan faktyczny na nowym i masz legal.

Opublikowano
38 minut temu, 6465 napisał:

A poco.

Kupujesz nowy zegar tylko kup polski i  na SKP robisz korektę i gotowe.

Jakby co mam taki zestaw do  tego ale mimo to i tak długo schodzi lub wiertarka tylko obroty w lewą stronę muszą być 😁

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał:

Córka się postarała, a mówiłeś że nie doi 

20230312_071641.jpg

Co Ty gadasz🙆. A to nie Ty doiłeś na tempo czasem🤔. Ona to by mogła co najwyżej Cię wkurzać, żebyś miał lepszą wydajność w robocie i ruchy ze trzy razy szybsze😜

Opublikowano

Za pobraniem DHL 250zł, paleta 80x120, wysokość do 210cm, waga do 200kg 

Bez pobrania chyba dychę taniej, bez zaznaczenia opcji "kurier zadzwoni przed dostawą" (tak, za to też trzeba dopłacić) kolejne kilka złotych w dół 

• Thanks 1
Opublikowano
39 minut temu, 6465 napisał:

A po ch*ja ? Wymienisz na nowy jedziesz na przegląd i reszte zrobi diagnosta , wszystko bez problemu z literą prawa

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

A poco.

Kupujesz nowy zegar tylko kup polski i  na SKP robisz korektę i gotowe.

Jakby co mam taki zestaw do  tego ale mimo to i tak długo schodzi lub wiertarka tylko obroty w lewą stronę muszą być 😁

Nie żadną korektę tylko tak jak napisałem wyżej.

Opublikowano

Dzień dobry.

Wszystko dobrego dla Grzegorzów.

Pogoda słaba, bo jest wiatr i jest zimno.

Gdyby wiatru nie było, to było by ciepło, bo tylko -2 jest...

@Aktywnyrolnik7245, obiecałem i zmierzyłem.

Mój ma 27cm. ....

A tu dokumentacja pomiaru...

IMG_20230312_071802.jpg

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

No i w CEPIK- u do końca jego dni będzie, że było coś kombinowane w liczniku.   :)

W busie nam też źle przebieg wpisali, 7 lat z rzędu przebieg 10tys.km rocznie, 8 roku 22tys.km (powinno być 12tys.km), a kolejnego roku chyba z dwa tysiące km mniej jak poprzednim razem 

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

Jedziesz piszesz oświadczenie o wymianie, płacisz, wpisują stan faktyczny na nowym i masz legal.

No i jakie to ma znaczenie w traktorze który ma 30 czy 40 lat  co tańszy będzie, więcej spali bo w aucie ok czy w nowym traktorze 

W moim zegar miał po wyzerowaniu 200 a ten wpisał 1200 

Opublikowano

Ustawiałem bębenek a nie kręciłem. Teraz to bez sensu bo w cepiku zapisany będzie stary przebieg. Ja bym nie wymieniał obrotomierza jeśli wskazuje obroty tylko dokupił zegar zliczający motogodziny elektryczny. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v