Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

E tam. 

dokładnie , kolega z pracy tak ma i żonka drugie dziecko niedawno urodziła a że ta jego zarabia co najmniej ze 2x tyle to spoko życie, kredyt na mieszkanie spłacają i bmw 3 litrowe mu kupiła więc kwestia podejścia i akceptacji 

@mf362trzeba takiej co język i 2palce wystarczą

Opublikowano
31 minut temu, jacor73 napisał:

Nie chodzi o to, kto i za ile ma kask, tylko o to, że poniżej pewnej kwoty żadna firma nie wyprodukuje kasku bezpiecznego dla odpowiedniego typu motocyklu, bo to co jest dobre na skuter 50, nie sprawdza się dla motocykla, który osiąga prędkości grubo powyżej 100. Na bezpieczeństwie nigdy nie powinno się oszczędzać.

No nie wiem co ci powiedzieć, kask ma wszelkie wymagane atesty, może zadzwonić do przedstawiciela i powiedzieć im żeby drożej sprzedawali??? 

Tu film o dokładnie tym modelu

Opublikowano

Brat jaki by nie kupić to i tak ktoś napisze że są lepsze i ładniejsze.

szkoda drążyć.

Opublikowano
2 godziny temu, hubertb napisał:

To drugi numer na który nacinają się ludzie, w razie wypadku z twojej winy twój współwłaściciel traci również zniżki. Co czasem w przypadku kilku pojazdów w domu znacznie przekracza całość polisy młodocianego. 

Nie prawda, sam miałem stłuczkę z mojej winny i główny właściciel (ja byłem wpisany w dowodzie rejestracyjnym jako współwłaściciel) nie stracił zniżek. Z tym żeby to zadziałało muszą być spełnione warunki danego ubezpieczyciela bo co firma to inne warunki np: wysokość szkody spowodowanej w pierwszym roku. W Warcie wysokości szkody nie może przekroczyć 5tyś, HDI 2tyś w PZU bez limitu. W większości firm spowodowanie dwóch szkód w ciągu roku będzie oznaczało naliczenie zwyżki za obie. I wiele innych zmiennych w różnych firmach, ludzie nie czytają warunków i później się dziwią że nie działa.

2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Szwagier ma 7 pojazdów na siebie i wyrazie wypadku jak by młody miał to ma zabrane zniżki ze wszystkich automatycznie 

Bo młody musi jeździć tym autem na którym jest współwłaścicielem i na którym jest wykupiona ochrona zniżek w zasadzie we wszystkich firmach tak jest, bo w zasadzie ochrona jest wykupywania na konkretne auto.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Pafnucy12 napisał:

szkoda drążyć.

Ja tego jestem świadom. Oczywiście że jakiś wyższy model byłby lepszy

Ten który kupiłem na daną chwilę jest dla mnie i na moje 3tys.km na sezon wystarczający 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Pafnucy12 napisał:

szkoda drążyć.

@bratrolnika

Mnie zastanawia co mają w głowie ludzi którzy kupują taki badziew 

Kiedyś sporo było tego na allegro i z ciekawości przeglądałem to setki ludzi kupowało te "kaski" 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Też wkradasz się somsiadom na czereśnie? 🤔

nie majom...:ph34r:

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

@bratrolnika

Mnie zastanawia co mają w głowie ludzi którzy kupują taki badziew 

Kiedyś sporo było tego na allegro i z ciekawości przeglądałem to setki ludzi kupowało te "kaski" 

To są kaski które chronią przed mandatem a nie przed wypadkiem 

Setki dziadków jeżdżących w każdy wtorek na "kibelkach" na rynek takie właśnie mają

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

To są kaski które chronią przed mandatem a nie przed wypadkiem 

Setki dziadków jeżdżących w każdy wtorek na "kibelkach" na rynek takie właśnie mają

Dokładnie, przy prędkościach motorowerowych taki kask w zupełności wystarczy, a jak przywali w ciebie ktoś pędzący z dużą prędkością, to ochrona głowy i tak nie ma znaczenia

Taki kask przy przewrotce motorowerem w zasadzie jest jednorazowy, ale gęba będzie mniej porysowana i od mandatu chroni

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, bratrolnika napisał:

No nie wiem co ci powiedzieć, kask ma wszelkie wymagane atesty, może zadzwonić do przedstawiciela i powiedzieć im żeby drożej sprzedawali??? 

Tu film o dokładnie tym modelu

A co tu teraz mówić, kask budżetowy, o jego walorach będziesz mógł napisać za rok, chyba że "kwiatki" wyjdą wcześniej. A o jego cechach bezpieczeństwa lepiej żebyś się nie przekonał. Miłego użytkowania i bezpiecznie przejechanych kilometrów.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Nic nigdy nie miałem złamanego 

Nie podjadasz tam nic? 🤔😂

Skąd wiesz o podjadaniu? Nie. Ta praca ma jeden plus - 20 minut pieszo i na miejscu jestem

Opublikowano
29 minut temu, PAN88 napisał:

Skąd wiesz o podjadaniu? Nie. Ta praca ma jeden plus - 20 minut pieszo i na miejscu jestem

Chłopaki na magazynach znajomi jak pracowali to wracali jak stare baby z gości 

27 minut temu, soltys48 napisał:

W centrum logistycznym Dino jadło się do oporu 

Się zje to się i wygląda 😂

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v