Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał:

U mnie jest całkiem inaczej,potrzebuje wolnego to dogaduję się z kumplami.

Jak bym chciał na dłuższy czas to wtedy planujemy

Miałem sprawę/pytanko ale w sumie już nieaktualne😉

To Ty dzwonileś🤔...muszę w końcu włożyć starą kartę i zapisać te wszystkie numery, które na niej zostały... jeszcze mi tu sochaczewiaki zaczną wydzwaniać...do żony😱🤭...

Opublikowano
7 minut temu, mf362 napisał:

Jak jeszcze nie daleko do pracy 

Mniejsze koszty dojazdu. Więcej zostaje w kieszeni i czasu tyle człowiek nie traci 

6-7km w jedną stronę 

Tu bardziej chodzi o to żeby nie siedziała cały czas w domu, no i o składki 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Mi znajomy co pracuje w ARiMR mówił, że mają wytyczną, że gleba ma być NIERUSZONA, możesz zwałować, zwłókować, broną przeciągnąć lub zmulczować, nie nie można np talerzować. A co będzie to oni sami nie wiedzą, bo co jakiś czas kolejne poprawki i zmiany interpretacji ...

No zdjęć już podobno gnoju nie trzeba będzie robić, bo to był wymysł naszych mądrusi  weź kogoś kto ma np 50 działek vz każdej miało być 6 zdjęć k**wa 300 fotek to chyba trzeba by usługę zamawiać 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

To Ty dzwonileś🤔...muszę w końcu włożyć starą kartę i zapisać te wszystkie numery, które na niej zostały... jeszcze mi tu sochaczewiaki zaczną wydzwaniać...do żony😱🤭...

Powiem Ci że ma żona dzwoniła -a niech Ci bardziej szkoda będzie 😤🤭😉

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Łolek napisał:

No zdjęć już podobno gnoju nie trzeba będzie robić, bo to był wymysł naszych mądrusi  weź kogoś kto ma np 50 działek vz każdej miało być 6 zdjęć k**wa 300 fotek to chyba trzeba by usługę zamawiać 

Dlatego mówię, co ostatnio od niego usłyszałem jak 3 tygodnie temu się spotkaliśmy, a że ciągle coś zmieniają, to może i w tym temacie im wytyczne zmienili ... Ogólnie to oni tam też już mają dość tych ekoschematów, ciągle zmiany, ciągle coś. Na górze nie dopracowali i teraz robią testy na rolnikach ...

A jak mi kiedyś pod MGR zrobił ODR biznesplan to aż się przeraziłem ... Działki pomieszane, struktura upraw w roku docelowym pomieszana ... Jeden nabór później musiałem składać dzięki ich usługom ... Od tej pory nie mam jakiegokolwiek zaufania do tej instytucji.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Mówisz o tym co się ruskim ciągnikiem wozi? 🤭🤔

To on taki dożarty ?

Ostatnio był w kręgu głównych podejrzanych 🤔

Kowalsky30 napisał:

W jakim celu wymieniacie się numerami? Sam nie mam do nikogo i nie widzę takiej potrzeby

A żeby se pogadać

Opublikowano

O kurła to patrzę teraz nowa telenowela się szykuje u miłosnego krowiarza... Becka 🤣🤣

Rano wyjechaliśmy, siątka prawie na moście siadła z Anką 😁 

Ale wapno rozwiezione dwa auta, pogoda lux mgła bez wiatru wszystko fajnie siada.

Kurła dwa dobre dni i by wykopał, potem niech se pada 😉

• Haha 1
Opublikowano
pedro2 napisał:

O kurła to patrzę teraz nowa telenowela się szykuje u miłosnego krowiarza... Becka 🤣🤣

Ale wapno rozwiezione dwa auta, pogoda lux mgła bez wiatru wszystko fajnie siada.

Kurła dwa dobre dni i by wykopał, potem niech se pada 😉

A na co żeś tyle tych kartoflów nasadził?🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

W jakim celu wymieniacie się numerami? Sam nie mam do nikogo i nie widzę takiej potrzeby

My też nie mamy takiej potrzeby żeby się z tobą wymieniać 

My się nie tylko wymieniamy numerami, czasem nawet się spotykamy i wódkę też czasem razem wypijemy 

• Like 3
Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Oby. Bo chłopaki nawozili mi w tym roku gnoju za słomę tyle, że już we wrześniu założyłem to co miałem podane we wniosku. A teraz druga tura będzie szła to się na wiosnę cyknie oświadczenie i zawsze parę groszy. A jak foto to już przepadnie

3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

A na co żeś tyle tych kartoflów nasadził?🤔

Nie idzie robota. Jak się robi 3 dni w tygodniu i 3 przestoju.... Już bym miał sprzątnięte żeby nie te deszcze. 

Się zrobi...

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

🤣🤣

Po co ta siątka prawie na moście z Anką w deszczu siedziała, zimno mokro trzeba było gdzie pod dach wejść to by normalnie usiadła 

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

My też nie mamy takiej potrzeby żeby się z tobą wymieniać 

My się nie tylko wymieniamy numerami, czasem nawet się spotykamy i wódkę też czasem razem wypijemy 

A ja się nie lubię wpraszać do nikogo. Wódki też nie pije więc spoko

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v