Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

10 tys. Do ocynku póki co nie mam zastrzeżeń ale belka podczas rozkładania czuć jak pracuje, mogło by być solidniejsze, pokrętła od blokowania ustalonej wysokości belki się popuszczają trzeba pamiętać o sprawdzeniu dokręcenia co jakiś czasm Mechaniczna stabilizacja belki to jakieś nieporozumienie, no i te opaski z blaszek też dziadostwo. Same węże też oszczędnie robione. Co do samego pryskania zastrzeżenia nie mam.

Opublikowano
8 minut temu, Sylwekx25 napisał:

10 tys. Do ocynku póki co nie mam zastrzeżeń ale belka podczas rozkładania czuć jak pracuje, mogło by być solidniejsze, pokrętła od blokowania ustalonej wysokości belki się popuszczają trzeba pamiętać o sprawdzeniu dokręcenia co jakiś czasm Mechaniczna stabilizacja belki to jakieś nieporozumienie, no i te opaski z blaszek też dziadostwo. Same węże też oszczędnie robione. Co do samego pryskania zastrzeżenia nie mam.

No to odczucia podobne do moich. U mnie ciekło z mieszadła, chcieli uszzcelnić, ale wymienili całe, wyciek z kolektora tłocznego- przecięty oring, opaski- jeszcze nie było pryskane a już ruda szalała po nich, stabilizacja to norma. Ale mimo wszystko i tak lepiej wypada niż biardzki ze starą belką 12m

Opublikowano (edytowane)

Miałem nowego biardzkiego męczyłem z 5 sezonów i zmieniłem na używanego składaka, lance krukowiak, włoska pompa, rozdzielacz ,filtry i głowice arag. Jestem zadowolony.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
5 godzin temu, Desperado napisał:

Przeczytaj dokładnie całość: osn również. I teraz: osn obejmuje cały kraj, bo pisiory w 2016 roku nie wyznaczyły terenów osn i cała Polska została tym objęta.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, szwagier24 napisał:

Znajdą się tutaj użytkownicy pieców na pelet ogrzewajacych powierzchnię ok 200m2, planuje wejść w termomodernizacje  i zastanawiam się nad źródłem ogrzewania. 

Jestem.

Opublikowano
1 minutę temu, jacek1296 napisał:

Przeczytaj dokładnie całość: osn również. I teraz: osn obejmuje cały kraj, bo pisiory w 2016 roku nie wyznaczyły terenów osn i cała Polska została tym objęta.

Komu dokopią w Polsce .

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał:

Komu dokopią w Polsce .

Nikomu, bo będziemy mieli wspaniały demokratyczny rząd, wybitnych specjalistów i wszystkim będzie żyło się lepiej 

Edytowane przez Łolek
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

a ty kosą kosisz???

Rotacyjną i 3p , czyli nędza

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Nikomu, bo będziemy mieli wspaniały demokratyczny rząd, wybitnych specjalistów i wszystkim będzie żyło się lepiej 

JAK BY TAK , to wielu by ekologami zostało i zielono nam było .

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

JAK BY TAK , to wielu by ekologami zostało i zielono nam było .

Po tym co szykuje się w euro burdelu to do teraz było piknie 

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

I gospodarka będzie nam się rozwijać!

O tak tak, i powstaną  nowe miejsca pracy i ludzie będą dla siebie mili i uśmiechnięci 

Opublikowano
42 minuty temu, jacek1296 napisał:

Taaa pisiory nie wyznaczyły a Donaldy się zgodzą na wszystko czego chce ten eurokołchoz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v