Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też znam takich. Z drugiej strony rozumiem chłopaków bo mają firmy i zarabiają kosmiczne pieniądze ale też znam takiego asa, któremu ojciec zostawił fajne gospodarstwo a ten woli za***rdalać fizycznie przy taśmie niż na swoim.

Opublikowano

Może u niektórych taka moda żeby być samemu na swoim, trudno powiedzieć. Podobnie jak z domami, znam przykłady gdzie za komuny pobudowali te wielkie pietrówy i teraz stare ojce tam siedzą sami bo dzieci albo poszły do miasta na wynajem albo się pożenili i pobudowali sobie małe domki parterowe.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

dziwicie sie ze za marne grosze ktos chce byc niewolnikiem zamiast wolnym czlowiekiem ??

co z pieniedzy z krow, gdy nie ma kiedy i na co je wydac. a inflacja je zzera ??

11 godzin temu, bratrolnika napisał:

Tak, to było najgorsze. Ciało się klei od potu, a w koło kurz z siana... A potem drapanie się do krwi 

ja nigdy nie mialem uczulenia. siano,zniwa  koszenie nieuzytkow-nic..

3 lata temu skosilem kosiarka ogrodowa na wiosne kawalek za stodola -z nudow i sie zaczelo... 

na szczescie tylko suche siano  w rekawiczkach  laduje.

10 godzin temu, Sylwekx25 napisał:

U mnie wchodziło 8 a jak się dobrze rozgarniało to i 10 samozbierających T10, takich dobrze nabitych siana

I to drapanie w gardle... Brr aż mi się nie chce wspominać

u mnie bylo 13 na strych a reszta na :boisko" do tego sloma na stog.. bylo.....

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

wtedy nie było masek

byly - z huty czy kopalni przynosili,tylko nikt nie uzywal..

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Kobiety teraz nie doją krów. Zdarza się jedna na 1000 i to z mieszkanek wsi. Reszta ma wyjebane. 

w pgr kobiety swinie odpasaly a krowy chlopy doily, to samo u bauera.

51 minut temu, toooomaszewski napisał:

Pisała do mnie ostatnio taka, że z gospodarstwa i ma potencjał do dojenia, i że w krowy by poszła, a że u mnie tylko kilka ha truskawki, to za ciężko i potencjał się zmarnuje 🤭 także jeszcze chętne do dojenia są. A teraz jak koalicja u władzy, pasa zaciśnie, to i do dojenia się znajdą, lepsze to jak w bidzie żyć 😁

ale doprecyzowala co by doila ?? ciebie czy twoja kase ??🤣

Edytowane przez jacus
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Każdy spaceruje tam gdzie lubi. Jeden po oborze drugi po bulwarach wiślanych 🤭

IMG_20231018_091111.jpg

Za pisa tak nie chodziłeś, oj się donaldinio i tygrys za takich wezmą 

42 minuty temu, 6465 napisał:

Patrz ja wiosny nie czekam. Hamak Trzaskowskiego i w d*pę nie parzy 🤷

IMG_20231018_091548_1.jpg

No ja pierdzielę chłop że wsi we Warsiafie  na hamaku leży, uważaj żeby cie od spodu jaki z partii biedronkowej nie obudził bo w hamaku dziury akuratnie 

• Haha 3
Opublikowano
15 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Może u niektórych taka moda żeby być samemu na swoim, trudno powiedzieć. Podobnie jak z domami, znam przykłady gdzie za komuny pobudowali te wielkie pietrówy i teraz stare ojce tam siedzą sami bo dzieci albo poszły do miasta na wynajem albo się pożenili i pobudowali sobie małe domki parterowe.

Inne czasy. Zobacz tutaj ilu jest mądrych na forum. Jacy to oni och i ach, dopuki rodzice zapierdalają. Jeden taki co raz wrzuca zdjęcia z wakacji a ojciec  byki karmi i w polu za***rdala. Zobaczymy jak tata zachoruje albo odejdzie z tego świata i skończy się rumakowanie.

• Like 2
Opublikowano
37 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Po prostu widze jakie gospodarstwa kończą hodowle. Rodzice pokupowali ziemie, maszyny, pobudowali obory,a młodzi, zwłaszcza kobiety mają wywalone. Jeszcze hektary obrabiać jest komu, ale od krów to z daleka. Jeszcze jak rodzice pomagali to jakoś się kręciło a teraz stoi. 

Koło Suwałk pewien biznesmen miał około 600 sztuk bydła, jak dzieci przejeły biznes to teraz ma jelenie, kangury i inne chujostwo :). Wezmą dopłaty bo sporo ziemi, przyjadą jacyś miastowi, zapłacą pare złotych i nie trzeba za***rdalać. Jeszcze stary przy tym chodzi to są i kangury. Podejżewam, że jak zabraknie to ch... wszystko strzeli.

Nie mów, że z Gazety Wyborczej, bo gorzej to nie ma.

Gorzej 

Opublikowano

Lepiej nie, no jak płynu wyleje to ruda odstanie i kanały pozapycha.  Ale jak bardzo chcesz to możesz zrobić na motur 😁

Prawie 3 lata temu zmienione z wody na płyn i jeździ. 

Słońce przyjemnie grzeje i wiatru zero.

Opublikowano

Po co płyn do ciapka jak będzie na fynda 

Trzeba jakoś ten czas wypełnić.

Uważaj bo za dużo  dziur w tym hamaku.  Pamietaj lepiej  być za niż przed biedroniem

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, Baks00 napisał:

Myślałeś że ta Pani z pod latarni przyjdzie...🤭😉

Chodzi sobie prostytutka od latarni do latarni. Zatrzymali ją policjanci, a ta nie wiedziała jak powiedzieć, że jest prostytutką.
- No wie pan, chodzę od latarni do latarni.
- Edek pisz elektromonter.

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Inne czasy. Zobacz tutaj ilu jest mądrych na forum. Jacy to oni och i ach, dopuki rodzice zapierdalają. Jeden taki co raz wrzuca zdjęcia z wakacji a ojciec  byki karmi i w polu za***rdala. Zobaczymy jak tata zachoruje albo odejdzie z tego świata i skończy się rumakowanie.

Oto to panie  Krzyśku.  A pamiętaj  od krów dojenia i dzieci  bawienia uchron panie Boże.  Chociaż jak miałbym wybór krowy doić a zajmować się  dziećmi  to wolę siedzieć z dzieciakami 

Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

mi jak dzieciaki marudzą że im się nudzi, to mówię: chodźcie do garażu, tatuś nauczy was spawać🤣

Mój ojciec mawia że jak się nudzisz to się rozbierz i ciuchów pilnuj to będziesz miał zajęcie 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Zobaczymy jak tata zachoruje albo odejdzie z tego świata i skończy się rumakowanie.

Chyba, że ma dzieci które podrosną i pomogą. Ja swoim rodzicom pomagałem. Nawet zostawałem z dojeniem i oprzętem jak chcieli gdzieś pojechać. Skąd tu takie przekonanie, że jak rolnik pojedzie gdzieś coś zobaczyć, to trwoni majątek budowany przez pokolenia? 

40 minut temu, bratrolnika napisał:

mi jak dzieciaki marudzą że im się nudzi, to mówię: chodźcie do garażu, tatuś nauczy was spawać🤣

Pewnie już starsze trochę. Bo syn trzy lata, to w garażu ma najlepszy ubaw, i najfajniejsze zabawki. ;)   

Opublikowano
56 minut temu, 6465 napisał:

Nie nie. Ja wierny jak ten pies 🐕 co koło niej chodzi 🙂

Dopóki nie poczuje cieczki u innej. 🤭

Opublikowano
2 godziny temu, toooomaszewski napisał:

Pisała do mnie ostatnio taka, że z gospodarstwa i ma potencjał do dojenia, i że w krowy by poszła, a że u mnie tylko kilka ha truskawki, to za ciężko i potencjał się zmarnuje 🤭 także jeszcze chętne do dojenia są. A teraz jak koalicja u władzy, pasa zaciśnie, to i do dojenia się znajdą, lepsze to jak w bidzie żyć 😁

Dawaj namiary na tą panią 😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v