Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, Qwazi napisał:

To jedziesz z nami Baksiu...Ty weżmiesz parnik, Marek płyn z piwniczki, Przemek też, bo też ma dobry, ja parę brojlerów, Belarus ze dwie dynie, Pafnucy słonecznika z kilo, a Tomek jaki worek kartofli, żeby Pioter spróbował pyry z Centralny Polski...pojedziem przez Wielką Polskę i po drodze weźmiem drugiego Przemka z jakim skrzydłem od kabana...i luks będzie 😎🤭...a no i Krzysiu jeszcze, ale łon to...kwiatka dla Moniki😉...

Mnie tylko nie bierzcie

Opublikowano
pedro2 napisał:

Panowie może ktoś podsunie pomysł co zasiać na wiosnę na super stanowisku 50t obornika poszło i międzyplon rośnie. 

Miało być pod ziemniaki, ale nie będzie. 

Gdyby nie ten pieprzony międzyplon to bym pszenicy zasiał teraz... 

Jara pszenica nie odda, już wolę owies, łatwo krowiarzom opchnąć.

Jedynie qq, ale jak ma płacić jak w tym roku to też pisda...

ja bym siał pszenicę ozima najwyżej w dopłatach zgłosisz jara kto to sprawdzi w tym roku

Opublikowano (edytowane)

To się niema co bać bo nikt tego nie sprawdzi.

A po drugie pszenicę można posiać i w grudniu i wzejdzie na wiosnę i można mówić że Jara,wcale nie będzie straty plonu.

Pszenzyto posiałem początkiem grudnia to wzeszło początkiem lutego może się fartneło ale pszenica to taka jest ze można posiać i w połowie listopada potem może być 2 miesiące mrozu i ziarnku nic się nie stanie i wzejdzie .

Program o emigrantach na TVP 1

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Siej pszenicę kto cię sprawdzi no kto.

A nie kurde cykasz.

Wiesiu zapomniałem dopisać w poprzednim poście żeby debilne rady zachować dla siebie. Więc zachowaj. 

U kolegi w sąsiedniej gminie dzisiaj latali dronem

No jedynie qq chyba zostaje... myślałem może jakie bobiki czy inne cuda wianki...

Opublikowano
8 godzin temu, pedro2 napisał:

Panowie może ktoś podsunie pomysł co zasiać na wiosnę na super stanowisku 50t obornika poszło i międzyplon rośnie. 

Miało być pod ziemniaki, ale nie będzie. 

Gdyby nie ten pieprzony międzyplon to bym pszenicy zasiał teraz... 

Jara pszenica nie odda, już wolę owies, łatwo krowiarzom opchnąć.

Jedynie qq, ale jak ma płacić jak w tym roku to też pisda...

Kiedy to będziesz kasował? Na wiosnę?

Opublikowano
7 godzin temu, pedro2 napisał:

Wiesiu zapomniałem dopisać w poprzednim poście żeby debilne rady zachować dla siebie. Więc zachowaj. 

U kolegi w sąsiedniej gminie dzisiaj latali dronem

No jedynie qq chyba zostaje... myślałem może jakie bobiki czy inne cuda wianki...

Możesz pomyśleć na gorczyca, a najlepiej rządkwią melioracyjną na nasiona. Najlepiej pod centralę. Na rzodkiew jest bum. 

-1,5⁰ na 3 m

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Możesz pomyśleć na gorczyca, a najlepiej rządkwią melioracyjną na nasiona. Najlepiej pod centralę. Na rzodkiew jest bum. 

-1,5⁰ na 3 m

Taaaa   rzodkiew  - też był bum   na facelię  jak siałem z 5 lat temu , a teraz  nasiona leżą   i czekają  na pszczelarzy....

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

@QwaziDobra właśnie se przypomniałem ze nie mam czasu 

Cześć, siemanko 

Szron, zimno 

Ja dzisiaj też będę miał ciężko z czasem...w reńce koło na kapciu 🤬...

20 minut temu, Karol6130 napisał:

LLU-2 

Znak kłamie 

20231010_064851.jpg

Znaczy że jak🤔...nie panna🤔 nie dom🤔 czy nie młoda🤔...

Siemanko chłodno 0°, szron...

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Karol6130 napisał:

LLU-2 

Znak kłamie 

20231010_064851.jpg

Mówisz że wszystkie już stare panny 🤔😉

Karol a może tobie postawili żebyś do wybranki trafił 🤔

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Facelię to od 20 lat sieją w olbrzymich ilościach. Uprawa prosta i bezkosztowa.

Rzodkiew to kapusta, zjeść na starcie musi co już ogranicza liczbę uprawiających. No i zbiór może być kłopotliwy. 

Sam myślałem czy by odmiany forza nie zasiać ale chcę się na zróżnicowaną złapać i nie da rady

3 minuty temu, Qwazi napisał:

Ja dzisiaj też będę miał ciężko z czasem...w reńce koło na kapciu 🤬...

Znaczy że jak🤔...nie panna🤔 nie dom🤔 czy nie młoda🤔...

Siemanko chłodno 0°, szron...

Już nie panna i już nie mieszka. Młoda pojęcie względne - dla innej młodej  panny będzie już starą mężatką🤭

Opublikowano
13 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Jutro lecimy z tematem😊 nie mogę się doczekać plonu,cena jak narazie satysfakcjonująca w porównaniu z tym po ile ostatnio sprzedałem. @malaczarna są miejsca że dyni nie było ale nie mogę powiedzieć że tragedia. Napewno lepiej jakby na tym polu miałby być owies czy nawet pszenżyto

IMG20231009175133.jpg

Ile za kombajn i suszenie to hybryda? Ja mam dwa ary dla byskow smakuje im

Ciemno wszędzie zimno wszędzie co to będzie? Czy poplon wysiany 30 września da radę wykielkowac?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v