Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Duzo osób tu się udziela więc tu zapytam. Ile u was cenią za układanie kostki ? Sama robota. Kostkę mam, podsypkę mam, wykorytyje i nawioze ciągnikiem tłuczeń. Dla ekipy należy tylko obsadzenie obrzeży, wyrównanie ręcznie tam gdzie ciągnikiem nie dam rady. Wiadomo ubicie i ułożenie. Suchy beton też sam będę zamawiał. Pierwsza ekipa krzyknęła mi 120 zł za metr. Zastanawiam się czy ich pojebało czy tak ceny poszly do góry. Jeszcze ze dwa lata temu ceny były w granicach 180-200 zł ale nie obchodziło mnie nic. Ekipa załatwiała wszystko, kostkę , podsypkę, beton, obrzeża, koparki itd. 

Opublikowano
48 minut temu, krzychu121 napisał:

Duzo osób tu się udziela więc tu zapytam. Ile u was cenią za układanie kostki ? Sama robota. Kostkę mam, podsypkę mam, wykorytyje i nawioze ciągnikiem tłuczeń. Dla ekipy należy tylko obsadzenie obrzeży, wyrównanie ręcznie tam gdzie ciągnikiem nie dam rady. Wiadomo ubicie i ułożenie. Suchy beton też sam będę zamawiał. Pierwsza ekipa krzyknęła mi 120 zł za metr. Zastanawiam się czy ich pojebało czy tak ceny poszly do góry. Jeszcze ze dwa lata temu ceny były w granicach 180-200 zł ale nie obchodziło mnie nic. Ekipa załatwiała wszystko, kostkę , podsypkę, beton, obrzeża, koparki itd. 

Z 6 lat temu płaciłem 100zł za metr i nic mnie nie interesowało, ma gotowo wokół domu robiła firma. Ale cena robocizny poszła w górę...

Opublikowano
59 minut temu, krzychu121 napisał:

160 i nic nie interesuje 

Opublikowano
7 godzin temu, krzychu121 napisał:

Ja w tym roku ukladalem. Za 250m2 wynioslo mnie 35tys, samemu z rodziną to robiliśmy tak że tylko koszty materiału mnie interesowały i paliwo,podbudowe mam zrobiona na 70-80cm.

Opublikowano

Czyli jednak ich poyebalo, zwłaszcza że nie mają nawet koparki żeby wykorytowac czy nawet tą kostkę sobie blisko podwieźć. Trzeba szukać dalej. 

6 minut temu, MaloSypiam napisał:

Ja w tym roku ukladalem. Za 250m2 wynioslo mnie 35tys, samemu z rodziną to robiliśmy tak że tylko koszty materiału mnie interesowały i paliwo,podbudowe mam zrobiona na 70-80cm.

Co masz na podbudowie ? U mnie szłoby około 50 cm kamienia i 15-20 cm suchego betonu. Więc licząc to wychodzi około 40 zł za metr. Kostka około 55-60 zł. Koparka odpada bo sam by wykopał i nawiozl. Więc myślę że te 50 zł to już i tak dobra cena za położenie by była dla nich , skoro nie mają nawet koparki żeby sobie kostkę podwieźć 

Opublikowano

Tak. Udało mi się kiedyś załatwić ładny kamień po 17-18 zł tona więc nie szkoduje bo towaru jest a ubija się super. Polać woda i przejechać zagęszczarka to robi się jak ,,beton''. A i pewniejsze że nie będzie siadać. Wiadomo co do centymetra nie zrobi ale te 40-50 cm kamienia będę starał się dać 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Czyli jednak ich poyebalo, zwłaszcza że nie mają nawet koparki żeby wykorytowac czy nawet tą kostkę sobie blisko podwieźć. Trzeba szukać dalej. 

Co masz na podbudowie ? U mnie szłoby około 50 cm kamienia i 15-20 cm suchego betonu. Więc licząc to wychodzi około 40 zł za metr. Kostka około 55-60 zł. Koparka odpada bo sam by wykopał i nawiozl. Więc myślę że te 50 zł to już i tak dobra cena za położenie by była dla nich , skoro nie mają nawet koparki żeby sobie kostkę podwieźć 

Ja dałem 10cm piachu potem jakieś 50cm kamienia ~65, na to 15-20 cm kamienia 30 i pod samą kostkę wysiewke 3-5cm. Z kopalni sam kamień zwozilem bo 7km od domu, kostkę w styczniu kupowałem to jeszcze płaciłem po 49zl wtedy, do tego jeszcze odwodnienia trochę elektryki też puszczalem pod ziemią no i tyle mnie to wynioslo. 

45 minut temu, alfa napisał:

Czemu aż tak gruba podbudowa 70 cm ? Swój kamień ?

Miejscami woda wybijala a też nie chciałem mieć później niespodzianek przy wjezdzaniu cysterny z mlekiem, dlatego wolałem odrazu zrobić grubsza podbudowe

Swojego kamienia jaki na to poszedł miałem jakieś 1/5 zapotrzebowania, reszta z kopalni. 

Edytowane przez MaloSypiam
  • Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, MaloSypiam napisał:

Ja dałem 10cm piachu potem jakieś 50cm kamienia ~65, na to 15-20 cm kamienia 30 i pod samą kostkę wysiewke 3-5cm. Z kopalni sam kamień zwozilem bo 7km od domu, kostkę w styczniu kupowałem to jeszcze płaciłem po 49zl wtedy, do tego jeszcze odwodnienia trochę elektryki też puszczalem pod ziemią no i tyle mnie to wynioslo. 

Miejscami woda wybijala a też nie chciałem mieć później niespodzianek przy wjezdzaniu cysterny z mlekiem, dlatego wolałem odrazu zrobić grubsza podbudowe

Swojego kamienia jaki na to poszedł miałem jakieś 1/5 zapotrzebowania, reszta z kopalni. 

Ty pod cpk pas startowy dla boeingów szykujesz czy w bagnie mieszkasz? 🤔

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Ty pod cpk pas startowy dla boeingów szykujesz czy w bagnie mieszkasz? 🤔

Teren gliniasty, jak jest sucho to jest sucho a jak popada to się plastelina robi

• Like 2
Opublikowano

To zależy czy będzie przejeżdżać gruszka z betonem 17  marca ,czy azorek biegać 18 sierpnia . Miałem założony kabel elektryczny na podwórku . To puki trzydziestofką się jeżdziło było ok ,jak zaczęła jeżdzić mleczarnia ,to niby podwórko zostało nadal równe w tym miejscu    ,a na głębokości 120 cm ,jedną linkę przerwało , Tubylcy pewnie znają .droga Augustów kalinowo . Przed żarnowem ,co raz blina przykładają ,a w jednym miejscu cały czas droga się zapada .

Opublikowano

Cześć wszystkim. Daje ktoś może mleko do MSM w Mońkach ? Cena za miesiąc lipiec to 1.72 netto ilość 25 tys litrów, parametry tłuszcz 4.2, białko 3.3. Sierpień spadek ceny o 1 grosz za tłuszcz i białko a końca spadków nie widać.

Opublikowano
11 godzin temu, MrMateusz95 napisał:

Cześć wszystkim. Daje ktoś może mleko do MSM w Mońkach ? Cena za miesiąc lipiec to 1.72 netto ilość 25 tys litrów, parametry tłuszcz 4.2, białko 3.3. Sierpień spadek ceny o 1 grosz za tłuszcz i białko a końca spadków nie widać.

O masakra 🙆 mlekpol Cię nie weźmie?

Opublikowano
pedro2 napisał:

11 godzin temu, MrMateusz95 napisał:

O masakra 🙆 mlekpol Cię nie weźmie?

Mlekpol by mnie przyją tylko czy tam jest dużo lepiej ? Pocieszeniem w Mońkach jest premia na koniec roku, przez co cena się wyrównuje. W tamtym roku było 25 gr do kg sprzedanego surowca.

Opublikowano
1 godzinę temu, MrMateusz95 napisał:

Mlekpol by mnie przyją tylko czy tam jest dużo lepiej ? Pocieszeniem w Mońkach jest premia na koniec roku, przez co cena się wyrównuje. W tamtym roku było 25 gr do kg sprzedanego surowca.

Nie liczyłbym w tym roku na jakiekolwiek premie gdzie kolwiek.  

• Like 1
Opublikowano

No spadły niestety Mońki z ceną bo niestety robią głównie sery a tam chyba najgorzej, z jednej strony cena w takiej sytuacji musi spaść by się nie zadłużać i później tego nie spłacać a z drugiej strony krew człowiek zalewa  jak ktoś za taką samą pracę dostaje 50-70 gr więcej za litr. W tamtym roku w porównaniu z mlekpolem cena była na równo może nawet 2grosze przewagi dla moniek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v