Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Belaruss820No u mnie jest stacja blisko to pracuje na zmiany kilka kobiet . Jeden facet ,, na utrzymaniu ruchu ,, jakieś awarię itp . Stacja moya 

4 minuty temu, witejus napisał:

A który nie liczy?

W dużym mieście są inne ceny niż mniejsza miejscowość. 

Ile u was biorą od wymiany oleju w przeciętnym aucie ( 5 l oleju max ) ?

Edytowane przez mf362
Opublikowano

Ja w jednym wymieniam u mechanika zaprzyjaźnionego słaby dostęp do filtra. A resztę ogarniam sam ( 3 pozostałe auta w domu )  czasem nie ma co zrobić ze starym olejem . 

Opublikowano
19 minut temu, konteno napisał:

jak taki Prof. Chris czy Łysy z M4K mają kupe czasu na kręcenie na YT i kase na szalone projekty wciąż rozkręcając byznesy to musi zostawać w chooj 

Widzę że ciekawość wam nie da spokoju: 

Samozatrudniony musi urobić 350zł dniówki jeśli pracuje 20 dni w miesiącu. 

W warsztacie jedno stanowisko dziennie na czysto zostawia 500-600zł. 

Obrotów nie będę podawał bo kwoty by przeraziły. 

Opublikowano
12 minut temu, mf362 napisał:

Ja w jednym wymieniam u mechanika zaprzyjaźnionego słaby dostęp do filtra. A resztę ogarniam sam ( 3 pozostałe auta w domu )  czasem nie ma co zrobić ze starym olejem . 

Więc lepiej zapłacić 30zł ręce czyste i problemu nie ma ze starym olejem

• Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, mf362 napisał:

Tylko ile oni liczą za naprawy 

Cenią się. Do prof Krisa trzeba się zapisywać kilka miesięcy wcześniej. 

On bierze x 2 niż inni mechanicy. Robi dobrze ale ceny kosmos. Kolega chciał coś robić w aucie to wyliczył 21 tys. Inny zrobił mu za 11.

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Stodoła napisał:

Mam jakieś Yato niby ładnie zaciska ale już nie dociągają. 

Praska ręczna do konektorów 0,25-6 mm 210762 Haupa (210762) • Cena, Opinie 13035500785 • Allegro.pl

Jak masz jakiegoś znajomego elektryka to powinien taniej kupić w hurtowni elektrycznej.

27 minut temu, szwagier24 napisał:

Tylko tak w jednym zdaniu poproszę 😉

Tak się nie da. Każdy kupuje jakie chce. Ważne żeby się nie dać nabijać w butelkę. Dla przykładu żebyś nie płacił za grzechotkę yato 120 zł gdzie za 20 zł więcej dostaniesz markową z dożywotnią gwarancją bez mruczenia.  

Opublikowano

Znajomemu jeden warsztat za wyciągnięcie i włożenie chłodnicy do case jx zawołali 800 zł . Jakby wiedział że tyle to już wolałby sam to rozkręcać 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Za 30 to nawet dzień dobry ci nie powiedzą.

U nas dawniej liczyli 30/50 . Ja jak  zmienialem to za olej 4.5 l wymiana filtr wyszło 200 zł ( w grudniu ) w 2021 było 165 zł 

Edytowane przez mf362
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mf362 napisał:

U nas dawniej liczyli 30/50 . Ja mam zmieniam to za olej 4.5 l wymiana filtr wyszło 200 zł ( w grudniu ) w 2021 było 165 zł 

200zł to ja prawie za olej płacę a leję motule .

Edytowane przez Stodoła
Opublikowano

Klient ze swoim olejem i filtrami, dodatkowo zrzygany silnik i w pampersie każda śruba inna = 200zł, normalny człek 50zł, trzeba umówić się minimum tydzień wcześniej. Gratis sprawdzenie stanu zawieszenia, opon, wycieków silnika. 

• Like 1
Opublikowano
mf362 napisał:

czasem nie ma co zrobić ze starym olejem .

jakbyś mieszkał bliżej to chętnie bym go zabrał.

hubertb napisał:

Widzę że ciekawość wam nie da spokoju:  Samozatrudniony musi urobić 350zł dniówki jeśli pracuje 20 dni w miesiącu.  W warsztacie jedno stanowisko dziennie na czysto zostawia 500-600zł.  Obrotów nie będę podawał bo kwoty by przeraziły.

500-600 chyba brutto albo ceny macie jakieś kosmiczne, żeby jedna osoba wyciągnęła 600zł + pensja+opłaty przez 8godzin.

Opublikowano
10 minut temu, hubertb napisał:

Praska ręczna do konektorów 0,25-6 mm 210762 Haupa (210762) • Cena, Opinie 13035500785 • Allegro.pl

Jak masz jakiegoś znajomego elektryka to powinien taniej kupić w hurtowni elektrycznej.

Tak się nie da. Każdy kupuje jakie chce. Ważne żeby się nie dać nabijać w butelkę. Dla przykładu żebyś nie płacił za grzechotkę yato 120 zł gdzie za 20 zł więcej dostaniesz markową z dożywotnią gwarancją bez mruczenia.  

W tych markowych, w jakich firmach się poruszać? 

Opublikowano
1 minutę temu, Grzechooo napisał:

jakbyś mieszkał bliżej to chętnie bym go zabrał.

500-600 chyba brutto albo ceny macie jakieś kosmiczne, żeby jedna osoba wyciągnęła 600zł + pensja+opłaty przez 8godzin.

Stać na klasyka, stać na serwis. Ceny masz zbliżone do ASO. 

6 minut temu, szwagier24 napisał:

W tych markowych, w jakich firmach się poruszać? 

Nie do końca rozumiem pytanie. 

Opublikowano
5 minut temu, superfarmer02 napisał:

Tak typowo teoretycznie i z ciekawości. Po ile teraz chodzą pozostałości po d 44b? 🤔

Teoretycznie 1000-1500 realna cena, można i koło 2 wystawić, ale czy się chętny znajdzie to nie wiem 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v