Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Przeważnie jak siė zacznie lepiej żyć to Zara szlak trafia

dokładnie , wraz ze szczęściem i powodzeniem zaczynają się problemy znajomemu od  krów gęba zdrętwiała od pojenia cielaków i oporządzania krów na mrozie i jakieś zastrzyki na twarz bierze , żona od paru lat migotanie przedsionków 

taka cena za fendty , dzondyry i jaguary 

• Like 1
Opublikowano
tytanowyJanusz napisał:

21 minut temu, Uziu92 napisał:

jakiś taki jakby przerabiany z normalnego na maxi. Po za tym tak patrzę to mój w lepszym stanie a starszy 10 lat

A tak na prawdę to czemu chcesz zmienić kombajn? Za mało wydajny? W rzepak wchodzisz bardziej?

coś nowszego chciałem. Ten już u mnie trochę zrobił

soltys48 napisał:

28 minut temu, Uziu92 napisał:

jakiś taki jakby przerabiany z normalnego na maxi. Po za tym tak patrzę to mój w lepszym stanie a starszy 10 lat

Motowidła Masz regulowane?

ten heder nie ma, ten co miałem to chyba miał .

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

A

ile pożyjesz

Ziobro 53 rak

Respondek 54 zawał

Ile tera kto o kim gada to ma raka przed 60tkă

49 latek walczę z rakiem -zdrowy poszedłem profilaktyczne badania zrobić . Po chemii zero sił ,robić się nie chce .

• Sad 3
Opublikowano
13 godzin temu, Uziu92 napisał:

coś nowszego chciałem. Ten już u mnie trochę zrobił

Z ciekawości - ile Ty tam za niego bys chciał dostać?

Niby umówiłem się już ze znajomym (kupił 118 bodajże), że mnie obkosi. Ale cały czas przeglądam ogloszenia i się zastanawiam czy jednak znowu cos dla siebie nie kupic, a ceny bizonów są, k**wa, przerażające 😐

12 godzin temu, mzk napisał:

49 latek walczę z rakiem -zdrowy poszedłem profilaktyczne badania zrobić . Po chemii zero sił ,robić się nie chce .

Połowica miała 33 jak u niej zdiagnozowali - wymacała sobie guza dosłownie 3msc po wizycie u lekarza (miał chyba coś 3x2cm już). Ciotka nawet 33 nie miała, jak nowotwór mózgu zdiagnozowali - wujas pół gospodarki wyprzedał na łapówki, bo lekarze nie chcieli operować. Potem jak ciotki zabrakło, to się rozpił, stracił pracę, dzieci z czasem się od niego odwróciły i po 20 kilku latach koło ciotki go położyli. Ojciec mój 55 lat - cielak walnął go rogiem w znamię - 3msc się nie goiło, zrobili wycinek - czerniak. Niecałe 3lata i nie było ojca. Bral udział w badaniu nad lekiem i jemu nie pomógł nic, ale np był tam dziadek 80lat, to lekarka mówiła, że po 2z4 dawek wszystkie zmiany mu się cofnęły. 

Nie masz wpływu na to, jak to się dalej potoczy. Połowica na standardowym dostępnym leczeniu (jeden zabieg tylko, ale profilaktyczny - nie związany bezpośrednio z leczeniem, prywatnie robiliśmy -pod 20k, a tak wszystko standardowo dostepne) - narazie 5lat spokój, ale każdy ból stawow, każdy wymacany guzek - znowu wszystko od nowa, a ojciec z kolei na leczeniu za kilkaset tys zł - nic nie pomoglo 🤷

Wiem, że łatwo tak pisać, ale nie ma co się załamywać, przeżywać czemu ja itd, bo tylko co najwyżej w depresję to wpędzi i napewno nie pomoże w walce, a jak masz rodzinę, to masz dla kogo walczyc i masz komu pokazać, że się nie poddajesz.

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v