Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Michał88 napisał:

Jak ktoś zainteresowany ma c 385 z turem 5. Służył by mi chyba do końca żywota ale rozwój gospodarstwa powoduje że muszę ogarnąć dwa tury do większych ciągników. ursus jest ursus, Co można o nim złego i dobrego powiedzieć... u mnie jest lipa z pompą bo jak się trochę zagrzeje to przyśpiesza, pompa od smarowania tez do wymiany bo na zimnym mam 6  a na ciepłym już tylko 1 bar. Ogólnie reszta sprawna ale blacharsko słabo stoi ale do ogarnięcia. Jest jakiś miłośnik co da 35tyś zł ? no dobra za 27 też oddam. Zarejestrowany

Sam tur? Zdjęcia?

Tur z 4 będzie pasował do 6?

Opublikowano
8 minut temu, konteno napisał:

ciekawe jak z resztą wyposażenia kopalni,  przenośniki ,taśmociągi, wyposażenie sterowni , narzędziownia itp itd

Narazie kopalnia działa , tylko wyprzedają co chwilą różności , jest platforma sprzedaży i zakupów możesz zajrzeć na aktualne przetargi

https://kwbkonin.logintrade.net/rejestracja/przetargi.html

Opublikowano
3 godziny temu, konteno napisał:

ciekawe jak z resztą wyposażenia kopalni,  przenośniki ,taśmociągi, wyposażenie sterowni , narzędziownia itp itd

A po ci to? Będziesz kopalnie otwierał? Masz gdzieś podkłady węgla u siebie na polu?

• Haha 1
Opublikowano
daron64 napisał:

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Daron Twój rekord jest tak sławny z powodu awarii aż podziw że to jeszcze chodzi , albo kuoilesy wyjebanego szrota lub nie potrafisz przygotować obsługiwać itd . Szwagier kupił w zamian Reksia niebieskiego położył kukurydze bezawaryjnie , nie są super sprzęty jak zachodnie ale da się tym pracować

Co do ciągnika ,sam pisałeś że do case remont skrzyni miał kosztować 80 tys , to mniejsze gospodarstwo kupi za te 70 tyś  używanego ursusa/Zetora i będzie robił, a serwisowanie takiego grata jak nie jest wyjebany nie jest uciążliwe dla portfela

No niestety ceny części są troche inne 

Mój rekord kosztował grosze. To był mój pierwszy kombajn i brałem kogoś do oceny stanu, także wielkich pretensji do siebie nie mam. No ale nie był to najlepszy z zakupów w moim życiu. 

Co do case'a, to taka dostał wycenę, ale to za mx, więc jak na nasze warunki nie taki aż staruszek. Albo inaczej - staruszek, ale już jednak trochę zaawansowany technicznie, w porównaniu do starszych konstrukcji. 

Ceny niektórych części oczywiście mogą być zaporowe, ale np wrzucałem zdjęcia w swoim temacie o casie jak wyglądają tryby, walki w przednim napędzie - to ma 40 lat już ponad, a wyglądają jak nowe. 

Żeby nie było, bo w sumie źle to ująłem. Nie dziwię się, że mniejsi patrzą w stronę ursusa/Zetora. Uważam tylko, że te ceny są oderwane od rzeczywistości.

Kurde ty to mieszkasz na końcu świata

Opublikowano
Panowie promocja, MTZ w cenie fendta, niektórym to chyba w głowach się poprzestawiało... https://www.olx.pl/d/oferta/belarus-mtz-2022-3-CID757-IDXh9tF.html
Panowie promocja, MTZ w cenie fendta, niektórym to chyba w głowach się poprzestawiało... https://www.olx.pl/d/oferta/belarus-mtz-2022-3-CID757-IDXh9tF.html
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

A po ci to? Będziesz kopalnie otwierał? Masz gdzieś podkłady węgla u siebie na polu?

u mnie szukali wlatach 70 ale tylko zwir znalezli.

z 10 lat temu szuklem ciagnika -facet sprzedawal, bo pole mialo isc pod kopalnie wegla kamiennego ,do dzisiaj planuja ja budowac..

Opublikowano
49 minut temu, Lukas85 napisał:

Cena poniżej 1 tys za 1 koń mechaniczny, taniej niż te chińskie "coś" 

Opublikowano
11 godzin temu, Pomorzanin1222 napisał:

Kurde ty to mieszkasz na końcu świata

Phiii - za obrazę - ceny + 1k na sztuce 😅

Jakbym Cię zawiózł pokazał parę wiosek jeszcze dalej niż ja mieszkam, to byś dopiero koniec świata zobaczył.

10 godzin temu, Agrest napisał:

Odnośnie fendta.

Ciekawe ile remont skrzyni.

Teoretycznie i 50 można włożyć względem sprawnych egzemplarzy

https://www.olx.pl/d/oferta/fendt-fendt-farmer-311-CID757-IDXvfag.html

Tylko czy te 50 starczy. Opis na tyle lakoniczny, że może to być wszystko. 

Opublikowano

Kiedyś byłem u rolnika to też robił w takim skrzynie. Kosztowało go 30 tys. Wszystko zależy od tego co tam padło. Znając życie i polski handlarzy to wciska kity. Pewnie było rozbierane i zdjagnozowane, że jebło konkretnie i trzeba włożyć worek pieniędzy. Ten model słynie z rego że skrzynie się w nim sypią.

Opublikowano

Przez internety to i tak tylko takie gdybanie. Może był rozbierany i to co zobaczyli ich na tyle przeraziło, że nie robili. A może ma taki przemiał tych maszyn, że nie bawi się w rozbieranie - tanio kupić, wystawić za tyle żeby szybko poszło i mieć większy obrót. Uj wie. Ja tam osobiście bałbym się takiego zakupu. 

Opublikowano
17 godzin temu, Michał88 napisał:

Jak ktoś zainteresowany ma c 385 z turem 5. Służył by mi chyba do końca żywota ale rozwój gospodarstwa powoduje że muszę ogarnąć dwa tury do większych ciągników. ursus jest ursus, Co można o nim złego i dobrego powiedzieć... u mnie jest lipa z pompą bo jak się trochę zagrzeje to przyśpiesza, pompa od smarowania tez do wymiany bo na zimnym mam 6  a na ciepłym już tylko 1 bar. Ogólnie reszta sprawna ale blacharsko słabo stoi ale do ogarnięcia. Jest jakiś miłośnik co da 35tyś zł ? no dobra za 27 też oddam. Zarejestrowany.

Pokaż jakieś zdjęcia

Opublikowano

W sumie to handlarz i handlarskie ogłoszenia. Pewnie netto i bez tura. Te mędy teraz piszą ceny netto albo jeszcze lepszy tekst- brutto cena na export :). Do jednego dzwonie pytam sie brutto czy netto? On że na eksport, ja że ja chce zboże kosić a nie eksportować, on to że netto oczywiście a ja że za drogo oczywiście. Takie qrwy bezczelne się porobiły że szok.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v