Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 godzin temu, daron64 napisał:

Miałem zima patrzeć za szlifierka na Aku, ale widać są tańsze opcje 😅

Screenshot_20231104-073843~2.png

Też miałem szukać a że kupiłem tawotnice Milwaukee to chyba i szlifierka będzie tego producenta 

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, jahooo napisał:

za mało używany  z butlą w pełnym zestawie - chyba warto, chińczyk z butlą nowy 2,5 koła, a jednak bester ti ciut lepsza marka - moim zdaniem

tam trafo 2 fazowe tzn na 400V pomiędzy 2 fazy jest podpięte i mostek 4 diodowy , niby dławik jest ale jak już na transformatorze sieciowym to 1603 wydaje się lepszym sprzętem pod względem elektrycznym 

Edytowane przez konteno
  • Like 1
Opublikowano

22 godziny temu, jahooo napisał:

za mało używany  z butlą w pełnym zestawie - chyba warto, chińczyk z butlą nowy 2,5 koła, a jednak bester ti ciut lepsza marka - moim zdaniem

bester nie jest zły na gospodarstwo, ale jak rozmawiałem z starym spawaczem  na kotłach w niemczech to mówił że najlepsze migomaty w dobrej cenie to OZAS opole, mało już tego, a jak ktoś sprzedaje to wymienia tylko na kemppi i fronius 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Mam taki sam, @szymon09875 też taki kupił 

Dwa lata temu był najtańszy na dużą szpulkę, zasilanie 400V i podajnik czterorolkowy

Wyspawałem 70 kg drutu, na daną chwilę bez uwag. Dodam więcej: nie widzę sensu zmieniać go na droższy 

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Mam taki sam, @szymon09875 też taki kupił 

Dwa lata temu był najtańszy na dużą szpulkę, zasilanie 400V i podajnik czterorolkowy

Wyspawałem 70 kg drutu, na daną chwilę bez uwag. Dodam więcej: nie widzę sensu zmieniać go na droższy 

Ja też pytałem się Ciebie o opinie i dzięki bardzo bo jestem zadowolony.

• Like 2
Opublikowano

A możliwe. 

Zresztą, na gospodarkę to byle co wystarczy, coś co się urwie przyspawać, jak przyheftać, to po co markowe sprzęty, skoro byle chińczyk zrobi to samo 

Rozumiem gdyby ktoś chciał nim naparzać jakie konstrukcję hali, czy też przyczepy itp... 

Choć nie powiem, inwerterem za 800zł zrobiłem kilkanaście przyczep... 

• Like 1
Opublikowano

Nadal chyba najtańszy. Aczkolwiek jeden z naszych klientów kupił większego 315 chyba, spawalem tym kiedyś a właściwie próbowałem spawać, posuw wariował, napięcie tak samo, albo palił odrazu albo strzelał i nie topił, od początku mieli z tym problemy. Ale ze to korporacja kilka tysięcy ha, no to nie wymieniają chłopakom tego bo przecież mają spawarkę i to nową to nie będą robić kosztów...

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

tym kiedyś a właściwie próbowałem spawać, posuw wariował, napięcie tak samo, albo palił odrazu albo strzelał i nie topił

A nie podłączyli go na 230v??? Identycznie "działa" mój na 1 fazie

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

A może i fazy tam nie było, nie wiem. Odłączyłem i odstawiłem go a to co miałem spawać pospawalem stara besterka elektrodą 🤭 

A co do Twojego, może ta przejściówka w uja wali? Bo mój bez różnicy czy na  siłę czy na 220 spawa jednakowo.

Opublikowano
51 minut temu, igor10246 napisał:

bester nie jest zły na gospodarstwo, ale jak rozmawiałem z starym spawaczem  na kotłach w niemczech to mówił że najlepsze migomaty w dobrej cenie to OZAS opole, mało już tego, a jak ktoś sprzedaje to wymienia tylko na kemppi i fronius 

ja to kilka lat temu zyebałem bo tepa 401 mogłem w cenie złomu mieć 

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

A co do Twojego, może ta przejściówka w uja wali? Bo mój bez różnicy czy na  siłę czy na 220 spawa jednakowo.

Przez dwa lata użyłem jej raz, bo akurat nie było którejś fazy, a potrzebowałem pospawać 

Ja 99% spawania wykonuje w garażu, więc mi mobilność w stylu 230v nie potrzebna. 

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Dla mnie za dużo pokręteł 🤣 

Choć uczciwie mówiąc postawiłem na tego weldmana min dlatego że jest prosty w obsłudze, bałem się że jak będzie za dużo parametrów dot regulacji, to zanim się nauczę to mnie szlag prędzej trafi 

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie, w garażu też nie używam 220. Mam jakieś 80% podwórka w zasięgu siły, ale nie zawsze chce się przedłużacz ciągnąć a na 220 lżej 🤭

Edytowane przez szymon09875
  • Like 1
Opublikowano

Ja mam inwerter Weldman już kilka lat i jestem zadowolony.

Mi jest potrzebne coś mobilnego - a to kombajn podspawać, a to w ciągniku, nie wszystko można zdemontować i zanieść do garażu, poza tym mam trzy lokalizacje, więc wskazane, aby mieściło się to w bagażniku i dało samemu zapakować

Głownie migomatu potrzebuję do spawania blach 1-1,5. to elektrodą ciężko się spawa, zwłaszcza z trudnym podejściem

Opublikowano

Mogę się z Wami założyć o 45tys zł że pójdzie za te pieniądze.  Tylko piszemy notarialnie nasz zakład... I jadę go kupić🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v