Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

Mnie bardziej zastanawia jak on zajechał ten traktor na tych 10ha ze remontował w nim wszystko

Zapomniałeś dodać 10ha lekkiej ziemi 😅 klawiatura wszystko przyjmie, a pewnie jakiś odsetek oglądających ogłoszenia łapie się na takie rzeczy 🤷

A tak apropos sciemniania (w tej historii akurat oszustwa) - kumpel nowi, że dzwoni do niego jakiś typ i mówi, że jest z PKO i że na kumpla ktoś wziął kredyt a on chce to potwierdzić. Kumpel, że nie ma u nich nawet konta itd, a typ to żeby mu podał swoje dane to on to odkręci 😅 kumpel do niego od razu z morda, że chyba go pojebało i że zgłasza na policję, a co ten typ na to? Rozłączył się? Szedł w zaparte? A nic z tych rzeczy - zaczął do kumpla rzucać tekstami typu "a co policja się zasłaniasz?", "taki z ciebie cwaniak?", "wiem gdzie mieszkasz", "wypierdole ci zęby" itd. Kumpel nowi, że się powyzywali i się rozłączył, ale że tamten koleś twardo chciał się napierdlac 😂 także uważajcie, bo próby wyłudzenia danych wchodzą na wyższy poziom 

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Ciągnik od lekarza 

Screenshot_20230915_072815.jpg

A UJ kogo obchodzi ile wyniosły koszta po obliczeniu 

Gdzieś wczoraj widziałem na ogłoszeniu taki model z uszkodzoną skrzynia za 50tys

Opublikowano (edytowane)

Ja wczoraj widziałem 6245/7245/7745 - nie pamiętam, ze stukająca 2ka za 49tys i komentarz, że w końcu ktoś sprzedaje za rozsądne pieniądze. Ludzie się już widzę przyzwyczaili, że jest w ch*j drogo. Ja nic poważnego dawno nie kupowałem, to mentalnie jestem na poziomie cen sprzed 5 lat, jak na terenie był 7245 z turem za 42tys, ja kupiłem 8145 za 30, a 1014 eksport nie kupiłem, bo 42tys na słabych oponach wydawało się dużą kwota.

Jak to tak wszystko będzie za***rdalać, to niedługo takich mniejszych na nic nie będzie stać

Edytowane przez daron64
  • Like 4
Opublikowano

A to też takie pierdolenie - od rolnika. Kuźwa mam parę rzeczy, których sam bym od siebie nie kupił 😅 zresztą wystarczy na szybko w myślach przeleciec po swoich znajomych i się zastanowić czy aby na pewno samemu chciałoby się od niektórych coś kupić. A to tylko znajomi, a gdzie od obcych ludzi. Czy od handlarza, czy od indywidualnego - jak się osobiście nie zna historii sprzętu, to tak samo ostrożnie trzeba podchodzić. Nie mówię, że od handlarza lepsze, bo i mnie ch*j strzela jak widzę wymalowanego z jakimś z d*py opisem, jak to Helmut jeździł tylko do kościoła, tylko że i tu i tu trzeba uważać.

• Like 3
Opublikowano
daron64 napisał:

A tak apropos sciemniania (w tej historii akurat oszustwa) - kumpel nowi, że dzwoni do niego jakiś typ i mówi, że jest z PKO i że na kumpla ktoś wziął kredyt a on chce to potwierdzić. Kumpel, że nie ma u nich nawet konta itd, a typ to żeby mu podał swoje dane to on to odkręci 😅 kumpel do niego od razu z morda, że chyba go pojebało i że zgłasza na policję, a co ten typ na to? Rozłączył się? Szedł w zaparte? A nic z tych rzeczy - zaczął do kumpla rzucać tekstami typu "a co policja się zasłaniasz?", "taki z ciebie cwaniak?", "wiem gdzie mieszkasz", "wypierdole ci zęby" itd. Kumpel nowi, że się powyzywali i się rozłączył, ale że tamten koleś twardo chciał się napierdlac 😂 także uważajcie, bo próby wyłudzenia danych wchodzą na wyższy poziom

Ja miałem taki przypadek: na fb mam ogłoszoną oponę z kombajnu za 500 z pęknięciem. I pisze do mnie typ że chce ją kupić i że wysyła po nią kuriera, a ja mu czy czytał opis i że jest uszkodzenie i najlepiej żeby ją sobie zobaczył. A on usilnie chce ją mieć tylko na kiedy ma przyjechać kurier, ja wchodzę w profil a tam jakaś kobieta która mieszka w Bułgarii.

• Root Admin
Opublikowano

mojej żonie tak rąbneli 2tysie z karty. Tylko 2 tysie bo tyle sobie ustawiła limit dzienny. Błyskawiczne 4 tranzakcje po 500zł, też kurier miał przyjechać po buty

Opublikowano
6 godzin temu, daron64 napisał:

Pewnie byś zaraz jakiegoś linka dostał. Moja tak na vinted jak ciuchy wystawiała to podobnie

Koleżanki sąsiadka wystawiła buty na sprzedaż na vinted czy jak to tam. Kosztowało to 20 tys pln.

Opublikowano
59 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Koleżanki sąsiadka wystawiła buty na sprzedaż na vinted czy jak to tam. Kosztowało to 20 tys pln.

Mnie to nie grozi, nie dysponuje takimi pieniędzmi 😅

• Like 1
Opublikowano
52 minuty temu, Grzechooo napisał:

Ja znam gościa co jego siostrę uwiódł szejk🙃

Tata mój miał kolege co jego siostra naciągała bogatych studentów przyjezdnych na wymianę . Drogie restauracje dziewczyna potrafiła użyć 

Opublikowano
16 godzin temu, Grzechooo napisał:

Ja miałem taki przypadek: na fb mam ogłoszoną oponę z kombajnu za 500 z pęknięciem. I pisze do mnie typ że chce ją kupić i że wysyła po nią kuriera, a ja mu czy czytał opis i że jest uszkodzenie i najlepiej żeby ją sobie zobaczył. A on usilnie chce ją mieć tylko na kiedy ma przyjechać kurier, ja wchodzę w profil a tam jakaś kobieta która mieszka w Bułgarii.

Standard, już po pisowni ich rozpoznaje 😆. Jak wystawiasz coś na FB to zaraz kilku takich się zleci 

10 godzin temu, jacek1296 napisał:

Ale czego nie rozumiecie: "od rolnika" tzn. że on od rolnika kupił, a nie , że "jestem rolnikiem".

Nie zawsze... 

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

Standard, już po pisowni ich rozpoznaje 😆. Jak wystawiasz coś na FB to zaraz kilku takich się zleci 

No właśnie pisał w miarę normalnie, niektórzy Polacy gorzej piszą.

Opublikowano

Tego nie pisze człowiek tylko wirus, w większości przetłumaczone przez Google i nieraz się końcówki wyrazów nie zgadzają 

Np. "Ok, w porządku, to dla mnie idealne. Chciałbym odebrać w dni powszednie, ale nie mogłem tego odebrać, ponieważ jestem obecnie w pracy, więc chciałbym przeprowadzić transakcję za pośrednictwem usługi odbioru DPD, która odbierze przedmiot u Ciebie w domu i zapłacą gotówką w dniu odbioru na miejscu, działa 🤝?"

Opublikowano
22 godziny temu, daron64 napisał:

Ja wczoraj widziałem 6245/7245/7745 - nie pamiętam, ze stukająca 2ka za 49tys i komentarz, że w końcu ktoś sprzedaje za rozsądne pieniądze. Ludzie się już widzę przyzwyczaili, że jest w ch*j drogo. Ja nic poważnego dawno nie kupowałem, to mentalnie jestem na poziomie cen sprzed 5 lat, jak na terenie był 7245 z turem za 42tys, ja kupiłem 8145 za 30, a 1014 eksport nie kupiłem, bo 42tys na słabych oponach wydawało się dużą kwota.

Jak to tak wszystko będzie za***rdalać, to niedługo takich mniejszych na nic nie będzie stać

No za niedługo będzie ursus za 100tys z Parczewa😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v