Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Trzeba mieć fantazje https://www.olx.pl/d/oferta/dominator-mega-lexion-86-96-105-106-108-dwa-hedery-kukurydza-CID757-IDWotNL.html Jak widze takie ogłoszenia to nie wiem śmiać się czy płakać. Przecież to jest warte waga x cena złomu. Kto normalny kupi takie coś za takie pieniądze? Czy ten co to wrzuca ma jakieś zaburzenia?

W wytrząsaczach wyjebane połowa blach, wszędzie dziury, zgnite zerdzewiałe a mirek handlarz pisze, że sprawuje się bardzo dobrze. Co za debil.

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Trzeba mieć fantazje https://www.olx.pl/d/oferta/dominator-mega-lexion-86-96-105-106-108-dwa-hedery-kukurydza-CID757-IDWotNL.html Jak widze takie ogłoszenia to nie wiem śmiać się czy płakać. Przecież to jest warte waga x cena złomu. Kto normalny kupi takie coś za takie pieniądze? Czy ten co to wrzuca ma jakieś zaburzenia?

W wytrząsaczach wyjebane połowa blach, wszędzie dziury, zgnite zerdzewiałe a mirek handlarz pisze, że sprawuje się bardzo dobrze. Co za debil.

Za taką cenę nikt nie kupi, ale Claas ma tę zaletę, że da się , nawet te starsze roczniki, naprawić, kupić nowe części.

Jak to mówią - znajdzie się głupi i kupi. Sam kupiłem Mercatora  kilka lat temu, w podobnym stanie, tyle że w cenie 1zł za kg, zrobiłem i kosił. Nie żałuję.

Za tyle można kupić o wiele lepszy sprzęt.

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Chyba te dwa hedery tak wywindowały cenę🤦‍♂️

Gotowy do żniw🙆‍♂️, po nim to już zasiane na przyszły rok z nadmiarem🤬

A w tym przypadku Mariusz handlarz

Edytowane przez witejus
Opublikowano

W beczkowozie prawdopodobnie pękła i uciekła piłka / pływak która zatyka zawór aby pompa nie zaciągała szamba. Nie wiem więc jakiej średnicy była. Kupiłem nową, do wyboru były 3 rozmiary - wziąłem średnią i  niby pasuje w gniazdo ale pompa zasysa szambo zwłaszcza jak jest rzadkie.

Może ktoś wie jaka powinna być prawidłowa średnica tej piłki w odniesieniu do średnicy zaworu?

Ktoś radził że powinna być tylko minimalnie większa od średnicy zaworu aby niemal wciskała się w Zawór i wtedy szczelnie zatyka.

Coś takiego

https://allegro.pl/oferta/kula-plywaka-beczkowozu-fi-80mm-9210761981

Opublikowano
Dnia 10.08.2023 o 15:18, tytanowyJanusz napisał:

Cóś takiego  znalazłem za 700zł w trupach z zachodu. Nówka

IMG_20230810_151423.jpg

Cena dobra.Teść kupił takiego stihl w tamtym tygodniu.Cena 3700 

Screenshot_20230813-123125.png

Opublikowano

Inflacja za***rdala, nie ma co.

Pany szybkie dwa pytania. Co może być przyczyną, że bizon:

- pali jakieś w ogóle absurdalne ilości paliwa? Silnik po odpaleniu kopci lekko na siwo, później nic strasznego z wydechu nie widać, ciśnienie na obrotach jak się zsgrzeje 3 (na zimnym i na niskich obrotach 1-2), kilkadziesiąt ha temu wtryski były sprawdzane, pompa po regeneracji, turbo po regeneracji

- zaczął się nie z tego nie z owego grzać (woda, olej w normie)- chłodnica wygląda na czystą (jutro jeszcze zrzucę bęben dla pewności) bęben się kręci lekko, pompa wody kilkadziesiąt ha temu wymieniona na nową. Kosił kolega wcześniej, to nie wiem jak dokładnie się zachowywała wskazówka, ale jak dziś zjeżdżałem z pola, to wjechałem w łan i przejechałem ~200m, to po 100m wskazówka już przekroczyła 100st, miałem zjechać, ale ni z tego ni z owego po chwili spadła na 80, tak dojechałem do końca, a jak podjezdzalem wysypać, to znowu wzrosła na 100st. Przy wysypywaniu trzymała 100, a później jak zjeżdżałem z pola spadła na 80. Czujnik raczej ok, bo jak pokazywal 100 i temperatura nie spadała i go po dłuższej chwili wyłączyliśmy, to było słychać, że woda bulgocze i wywaliło ~4litrow góra. Termostat się przycina?

Jakieś sugestie? Jeszcze jest kwestia tego, że za***iście grzeje mi się olej hydrauliczny, ale to już się naczytałem ile może być przyczyn, to jutro będę się za to brał. 

Opublikowano

Pompa hydrauliki jak gdzieś przytkany rozdzielacz weźmie 6-8KM z mocy silnika

Grzanie może wynikać z różnych przyczyn - zazwyczaj nadmierne opory kombajny, pewnie jakieś łożysko się kończy, zobacz na zmniejszonych obrotach bębna, czy mniej się grzeje

ciśnienie w oponach, szczelina na bębnie (rzeczywista, a nie na tabliczkach), prędkość bębna, łożyska na wariatorze (to częsta przypadłość bajzonów, nawet się od tego potrafią zapalić

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Łożyska, koła wszystkie wczoraj dwa razy w pracy sprawdzaliśmy - raczej wszystko w normie

Nie znam Bizona aż tak dobrze, ale na wariatorze są podobno jekieś łożyska poprzeczne, które lubią się zacierać, może jakiś znawca niech się wypowie, bo to nie moja działka

Opublikowano

Chcę założyć lampy robocze na tył do mojego MTZa z galerii. Oryginalne uchwyty są jakby pionowo i zwykłe lampy po prostu leżą. O ile halogeny tradycyjne łatwo było przełożyć o ile były kwadratowe to z ledem już ciężej. I zastanawiam się jak będzie wyglądała smuga światła jak obrócę ledy na poziomo

https://elmoto.pl/lampy-robocze/734-lampa-robocza-led-1500-lm-przewod-05m-owalna-wesem-mocowanie-boczne-5905445634023.html

Może ktoś się wypowiedzieć odnośnie tych lamp lub też polecić coś sensownego?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v