Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, ZetorMisio napisał:

Zadzwoń do zetorkka, znaczy Zbyszka. Albo daj mu mój numer 

Z okolic Kocka 

Koło której po te gume jechał będziesz?.

Trochi załatany jestem.

Dziś dopiero af dobrze otworzyłem.

Opublikowano
34 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Z okolic Kocka 

Koło której po te gume jechał będziesz?.

Trochi załatany jestem.

Dziś dopiero af dobrze otworzyłem.

Nie wiem czy mi jutro czasu starczy prędzej po jutrze mogę podjechać. @krilan06 kupiłeś? Zamówiłeś ta oponę?  

Opublikowano

Nie kupiłem, ja chyba Was wprowadziłem w błąd bo to jest wioska (Podlodów) przy granicy z Ukrainą, a my chyba pisaliśmy o innym miejscu o tej samej nazwie gdzieś tam za Lublinem. Z resztą gość nie wie jak to nadać i ja bym musiał wszystko załatwić 

@daron64 - a te Cultory do zetora to masz radialne?

Opublikowano

Panowie, w poniedziałek jadę do słynnego Paparzyna nr 1, czy znacie gościa? czy idzie się dogadać czy mieć zdwojoną czujność? jadę w sumie po część , tuz i wom ale różnie to bywa, niektórzy to nawet na śróbce by chcieli człowieka ograbić 

Opublikowano
6 godzin temu, krilan06 napisał:

Jeżeli ja dużo jeżdżę po asfalcie to które będą się szybciej ścierać - radialne czy diagonalne? 

Cultor diagonalne ok 2300, radialne 2700, oczywiście 16.9 r28

Szybciej zużywać się będą diagonalne. Jak spojrzysz z tyłu/przodu na diagonalna, a radialna to będziesz widział, że radialka ma bardziej płaską powierzchnię niż diagonalna. Stąd min wynikają jej lepsze właściwości w polu. Diagonalna przez to, że jest bardziej zaokrąglona, to powierzchnia styku nie jest równa i będzie się ścierać najpierw na środku (mowa o jeździe po asfalcie). Jak nie zapomnę, to wrzucę Ci zdjęcia starych diagonalnych, jeszcze ojcowych, z czasów jak dużo po asfalcie jeździł. Zresztą możesz sobie poprzeglądać ogłoszenia używek, to powinno być widoczne - radialki równo zużyte na całej powierzchni, a diagonalne starty środek. Jak więcej w polu robi taka opona, to aż tak widoczne to nie będzie, ale na asfalcie bardzo.

Za 4stowy różnicy na oponie, do głównego ciągnika, to myślę, że nie ma co się zastanawiać nawret. Ja te 8-10lat temu dawałem 1500.

Opublikowano

Może ktoś pomoże w znalezieniu sklepu, firmy która sprzedaje/ wykonuje noże do miksera aplikatora gnojowicy. Stare odpadły i nie mam pomysłu jak zamocować nowe...

Opublikowano (edytowane)

Mogę się założyć, że NCBiR tam kasą na badania rzuci. Znów będzie maszynka to przepalania pieniędzy, jak Vigus. Naszych pieniędzy... A dobra, doczytałem kiedy to opublikowano. Oby nie skorzystali z pomysłu gryzipiórka 

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
4 godziny temu, daron64 napisał:

Szybciej zużywać się będą diagonalne. Jak spojrzysz z tyłu/przodu na diagonalna, a radialna to będziesz widział, że radialka ma bardziej płaską powierzchnię niż diagonalna. Stąd min wynikają jej lepsze właściwości w polu. Diagonalna przez to, że jest bardziej zaokrąglona, to powierzchnia styku nie jest równa i będzie się ścierać najpierw na środku (mowa o jeździe po asfalcie). Jak nie zapomnę, to wrzucę Ci zdjęcia starych diagonalnych, jeszcze ojcowych, z czasów jak dużo po asfalcie jeździł. Zresztą możesz sobie poprzeglądać ogłoszenia używek, to powinno być widoczne - radialki równo zużyte na całej powierzchni, a diagonalne starty środek. Jak więcej w polu robi taka opona, to aż tak widoczne to nie będzie, ale na asfalcie bardzo.

Za 4stowy różnicy na oponie, do głównego ciągnika, to myślę, że nie ma co się zastanawiać nawret. Ja te 8-10lat temu dawałem 1500.

diagonalne zużyte bardziej na środku, bo zwykle ludzie pompują je na maksa, ktoś , kto kupi radialki, to jedno, że wie po co, po drugie będzie utrzymywał ciśnienie odpowiednie , a w diagonalne na maksa "bo kiedys to opony pękały , a jak za mało powietrza to źle" i potem bieznik na czole zjechany a na polu ślady jak po okopach po jednym przejeździe

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Toż to nie będzie miało nic wspólnego z ursusami c-360 i C385 poza nazwą, do tego drogie pewnie i trzeba mu pierdnąć będzie do baku.    :D

47 minut temu, jahooo napisał:

diagonalne zużyte bardziej na środku, bo zwykle ludzie pompują je na maksa, ktoś , kto kupi radialki, to jedno, że wie po co, po drugie będzie utrzymywał ciśnienie odpowiednie , a w diagonalne na maksa "bo kiedys to opony pękały , a jak za mało powietrza to źle" i potem bieznik na czole zjechany a na polu ślady jak po okopach po jednym przejeździe

Czytaliście artykuł do końca??? Raczej nie.

To były jaja na 1 kwietnia.

57 minut temu, MF675ursus napisał:

Mogę się założyć, że NCBiR tam kasą na badania rzuci. Znów będzie maszynka to przepalania pieniędzy, jak Vigus. Naszych pieniędzy... A dobra, doczytałem kiedy to opublikowano. Oby nie skorzystali z pomysłu gryzipiórka 

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

Ma ktoś wałek z takim zabezpieczeniem? Ten plastikowy pierścień wytrzymuje, czy uj go strzela?

https://zychar.pl/sklep/wal-przegubowo-teleskopowy-460-660mm-270nm-40200-ce-2020-seria-2r-warynski-wa25-46

Mam takie zabezpieczenie na dwóch wałkach i jeśli o trwałość chodzi to zbyt wiele nie powiem bo intensywnie nie pracują - w każdym razie dość wygodne to jest. Największym zagrożeniem dla pierścienia jest jak go niechcący czymś potraktujesz - u mnie jeden trochę uszkodziłem (ale działa dalej) jak podczepiałem prasę - dostał się między zaczep ciągnika i prasy...

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GABBER85 napisał:

No jeszcze tu tego odklejeńca ze schowka na miotły brakowało... Chłopie czy to temat o polityce? Po co to tutaj wrzucasz? Już wystarczający burdel jest w cenach pszenicy.

Edytowane przez tomek222
  • Like 4
Opublikowano
20 minut temu, tomek222 napisał:

No jeszcze tu tego odklejeńca ze schowka na miotły brakowało... Chłopie czy to temat o polityce? Po co to tutaj wrzucasz? Już wystarczający burdel jest w cenach pszenicy.

JAK ci chłopie to se uwiąż,

celowo nie wrzucone w pszynice bo TEN TEMAT NAZYWA SIE TAK JAK PISZE U GÓRY, uczyli czytać w szkole czy fejsika przeglądałeś?

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, jahooo napisał:

Ale ludziom którzy tak jeżdżą nie przetłumaczysz inaczej. U wszystkich moich znajomych diagonalki doebane na 2-2,5 bara i dziwią się że z bronami ciągnik się grzebie i zostawia rowy, drugi bieg i gaz w podłogę bo taka "ciężka ziemia" że nie da się inaczej

Edytowane przez KlimekPL
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, wlamaj1 napisał:

Mam takie zabezpieczenie na dwóch wałkach i jeśli o trwałość chodzi to zbyt wiele nie powiem bo intensywnie nie pracują - w każdym razie dość wygodne to jest. Największym zagrożeniem dla pierścienia jest jak go niechcący czymś potraktujesz - u mnie jeden trochę uszkodziłem (ale działa dalej) jak podczepiałem prasę - dostał się między zaczep ciągnika i prasy...

3 godziny temu, jahooo napisał:

ma dwa takie od wielu lat - jak dbasz o niego, to działa bez problemu, wystarczy w sezonie raz wyczyścić i podsmarować, nic się nie zacina

Zanim odpisaliscie już zamówiłem, ale dzięki za opinie :)

2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Może ktoś chce sobie podwórko doświetlić??? 

Ile i dlaczego tak tanio?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v