Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

U nas Braciak ciężko się zastanawia nad wymianą pompy biardzkiego na udora, lub tolveri, tudzież nad zakupem kolejnego opryskiwacza na zapas 

Dlaczego chcę pompę wymieniać ? 

1 minutę temu, slawek74 napisał:

https://allegro.pl/oferta/pompa-opryskiwacza-p-120-biardzki-p120-gwarancja-8431674631 taka ? mam na zbyciu wymienioną nie potrzebnie 🤦‍♂️

Kilkaset ha skotarek na takiej zrobił i pewnie nadal pryska 

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Dlaczego chcę pompę wymieniać ? 

Bo ta jego już zużyta. Niby rocznikowo nie stara, i opryskiwacz też dobrze się trzyma, ani nie rdzewieje, ani się nie łamie. Tylko ta pompa co raz częściej się wysypie. 

Opowiadał że jak ją po trzech latach zawiózł na serwis, i gość ją rozebrał to nie chciał wierzyć że to po trzech latach użytkowania, pytał ile ha pryska, bo jeszcze nie widział tak zużytej pompy. 

Niestety, ilość zabiegów w warzywach jest kilkukrotnoscią tych w zbożu itp. 

• Like 1
Opublikowano

Ja bym pewnie dalej się nie zebrał, ale w małym opryskiwaczy już lance dwa razy spawalem, całe to gówno pordzewiałe, zatrzaski od lanc nie trzymają, poziomowanie z d*py itd. No i w końcu bym tego hardiego uruchomił - stara pompę od niego sprzedałem. Co do pomp, to tak jak pisałem - byłem nastawiony na udora, ale tak zacząłem się zastanawiać, że w sumie w małym ta taka najzwyklejsza pompa od nowości z 10lat chodziła i wymieniłem ja tylko przez błędna diagnozę. No i sam nie wiem co robić. 

Opublikowano
20 minut temu, artek27 napisał:

Na co dokładnie zwrócić uwagę? 

Dwa ostatnie dyski i jak jest z zawieszeniem czy nie wywalone, kosiarka świerza rocznikowo ale listwa na końcu nie wiafomo czy uszczelniacze czy łożyska czy sama listwa jest rypnięta 

Opublikowano
21 minut temu, igor10246 napisał:

Dwa ostatnie dyski i jak jest z zawieszeniem czy nie wywalone, kosiarka świerza rocznikowo ale listwa na końcu nie wiafomo czy uszczelniacze czy łożyska czy sama listwa jest rypnięta 

Dziura w listwie, tak mi się wydaje że na jednym zdjęciu widać między ostatnimi dyskami 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, szymon09875 napisał:

Dziura w listwie, tak mi się wydaje że na jednym zdjęciu widać między ostatnimi dyskami 

Tak jest tam dziura. To trzeba cała listwy zmieniać czy tylko obudowę wystarczy? 

Edytowane przez artek27
Opublikowano
4 godziny temu, daron64 napisał:

Ja bym pewnie dalej się nie zebrał, ale w małym opryskiwaczy już lance dwa razy spawalem, całe to gówno pordzewiałe, zatrzaski od lanc nie trzymają, poziomowanie z d*py itd. No i w końcu bym tego hardiego uruchomił - stara pompę od niego sprzedałem. Co do pomp, to tak jak pisałem - byłem nastawiony na udora, ale tak zacząłem się zastanawiać, że w sumie w małym ta taka najzwyklejsza pompa od nowości z 10lat chodziła i wymieniłem ja tylko przez błędna diagnozę. No i sam nie wiem co robić. 

Do 15 m ta stara P60 wydala - ja mam dwie  P60 za 300zł i zero problemu

Opublikowano
11 minut temu, Dziadek1187 napisał:

To, że nie trzeba tej 140 to się domyślam. Bardziej myślałem, że zawsze to lepiej większą, niż na styk

Opublikowano
daron64 napisał:

11 minut temu, Dziadek1187 napisał:

To, że nie trzeba tej 140 to się domyślam. Bardziej myślałem, że zawsze to lepiej większą, niż na styk

mogę polecić tego agroplasta 6 lat u zero problemów a pryskam kilka razy tyle co ty 100 spokojnie wystarczy

Opublikowano
48 minut temu, bratrolnika napisał:

Profil to najlepiej dopasować do tego co już tam jest, żeby się zgrywało i wewnątrz i po zewnątrz

A blachę jak przegięta to i 2mm wystarczy 

Tam jest pewnie z 8cm, bez przesady ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v