Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, michal1993 napisał:

Planuję zakup zgrabiarki ok 4m, na tandemie, w granicach ok 10.000zł. Możecie polecić jakiegoś producenta? Wstępnie patrzyłem kuhn lub pottinger. Może ktoś z Was ma na sprzedanie taki sprzęt, najlepiej w promieniu 100km od 87-500 Rypin.

Tego to jest od groma ,pod warunkiem że nie kupujesz ,a jak sobie coś dobierzesz w myślach ,to blisko nie ma  . Ja po swoją lawetą jeżdziłem gdzieś  hen za Zambrów ,opierając się o Mazowieckie . !20 km ,czy coś w jedną stronę , a następna która mnie interwsowała ,to już nie pamiętam gdzie ,ale x kilka km . Mi to już daleko było . Ale ja to pikuś ,tu jeden pan Q to se wycieczkę  zrobił 🙆‍♀️

Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:

Patrz za kuną taka jak mam w galerii 

Patrzyłem, fajny sprzęt ale pewnie tak za skromny budżet na to mam. Pottinger by mi się widział z innego powodu -  mam już przetrząsarkę pottinger hit 47n. Tak do kompletu. Pewnie skończy się na tym, że z tych dwóch kupię to co się trafi w fajniejszym stanie.  Na ten moment to mam w miarę blisko:
https://www.olx.pl/d/oferta/zgrabiarka-karuzelowa-CID757-IDXYxjQ.html?reason=observed_ad
https://www.olx.pl/d/oferta/zgrabiarka-kverneland-vicon-andex-433-CID757-IDY0asF.html?reason=observed_ad

Opublikowano
8 minut temu, michal1993 napisał:

Patrzyłem, fajny sprzęt ale pewnie tak za skromny budżet na to mam. Pottinger by mi się widział z innego powodu -  mam już przetrząsarkę pottinger hit 47n. Tak do kompletu. Pewnie skończy się na tym, że z tych dwóch kupię to co się trafi w fajniejszym stanie.  Na ten moment to mam w miarę blisko:
https://www.olx.pl/d/oferta/zgrabiarka-karuzelowa-CID757-IDXYxjQ.html?reason=observed_ad
https://www.olx.pl/d/oferta/zgrabiarka-kverneland-vicon-andex-433-CID757-IDY0asF.html?reason=observed_ad

Widzę wieżyczki skrętne ,ale czy wahliwe to nie mogę dociec .

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

Mi to już daleko było . Ale ja to pikuś ,tu jeden pan Q to se wycieczkę  zrobił 🙆‍♀️

Ostatnio było zdjęcie ładowacza  czołowego w galerii pod którym pisało że pojechali po niego gdzieś spod ukraińskiej granicy pod niemiecką granicę, dobrze ponad 1500km w obie strony 

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Ostatnio było zdjęcie ładowacza  czołowego w galerii pod którym pisało że pojechali po niego gdzieś spod ukraińskiej granicy pod niemiecką granicę, dobrze ponad 1500km w obie strony 

Jak wypożyczył lawetę to tego ,no w sumie żonie się zachciało samochodu to pojechała z pod Suwałk ,gdzieś do Zielonej Góry ,to i podobny ,,szfendaczek''' wyszedł 

3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

40 cm czy pół metra nie ma znaczenia. Bierz jak największą. 

Acha , równa się szersza ,masywniejsza ,i bardziej do tyłu . Sześćdziesiątka w 3,6 na tandemie to pikuś ,a już na 4,2 ,i jednej osi zaczyna bokami robić 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Może tyle to nie ale jakby się zmieściła ta zgrabiarka na moją przyczepkę 1,2m x 2,2m to do 200km mógłbym jechać. W przypadku najmowanego transportu to jednak nie bardzo. Coś takiego jeszcze wpadło mi w oko
https://www.olx.pl/d/oferta/zgrabiarka-pottinger-CID757-IDY1hmk.html?reason=observed_ad

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, michal1993 napisał:

Może tyle to nie ale jakby się zmieściła ta zgrabiarka na moją przyczepkę 1,2m x 2,2m to do 200km mógłbym jechać. W przypadku najmowanego transportu to jednak nie bardzo. Coś takiego jeszcze wpadło mi w oko
https://www.olx.pl/d/oferta/zgrabiarka-pottinger-CID757-IDY1hmk.html?reason=observed_ad

To patrz ile ma w kołach ,w ,,osiach'' ramiona wyciągasz i heja  , a tak naprawdę jak myślisz i takiej  szerokości to daruj jednokaryzelowym 

Edytowane przez kizak
Opublikowano
22 minuty temu, bratrolnika napisał:

Ostatnio znajomy (przypominam - północ warmińsko mazurskiego) jechał na slask po auto - wynajął autotesto, sprawdzili, kolega podrzucił go do Wawy na pociąg, potem pociągiem i wrócił już na kołach. Inny kolega auto kupił bez oglądania od handlarza z drugiego końca kraju - przełal zaliczkę, wysłał lawetę, wysłał resztę. A wczoraj rozmawiałem z kolegą, to po stara jeździl gdzieś za Kielce. Także odległość nie dla każdego jest problemem. 

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

zetorem 7011 dźwigałem pronara 430 a nie jest to lekka maszyna....

U mnie zetor 6320 pracuje z 4,3m, 200kg obciążenia z przodu bo na torfach przy zawracaniu zrywał darń, chciałem pottingera 4.6m kupić ale budżet wtedy nie pozwolił, dwukaruzelowa wygodna, ale weź to gdzieś schowaj

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

To patrz ile ma w kołach ,w ,,osiach'' ramiona wyciągasz i heja  , a tak naprawdę jak myślisz i takiej  szerokości to daruj jednokaryzelowym 

Na moje potrzeby jednokaruzerolowa jest wystarczająca. Po prostu chcę dobrać coś pod MTZa, odpowiedniego wielkością do niego. Do grabienia na raz, zawrotne 3ha...

Opublikowano
3 godziny temu, michal1993 napisał:

Nie wiem jak u was, ale u nas za +/-200zł plus paliwo można wynająć lawetę typu Ducato, bez kierowcy 

2 godziny temu, daron64 napisał:

Ostatnio znajomy (przypominam - północ warmińsko mazurskiego) jechał na slask po auto - wynajął autotesto, sprawdzili, kolega podrzucił go do Wawy na pociąg, potem pociągiem i wrócił już na kołach. Inny kolega auto kupił bez oglądania od handlarza z drugiego końca kraju - przełal zaliczkę, wysłał lawetę, wysłał resztę. A wczoraj rozmawiałem z kolegą, to po stara jeździl gdzieś za Kielce. Także odległość nie dla każdego jest problemem. 

Ale ja nigdzie nie napisałem że nie warto jechać dalej

Jeśli masz takie wymagania że blisko domu nie kupisz, to musisz jechać dalej 

Rok temu mieliśmy w planach jechać gdzieś za Rzeszów po ciągnik 

• Like 1
Opublikowano
AdeXZet napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

zetorem 7011 dźwigałem pronara 430 a nie jest to lekka maszyna....

U mnie zetor 6320 pracuje z 4,3m, 200kg obciążenia z przodu bo na torfach przy zawracaniu zrywał darń, chciałem pottingera 4.6m kupić ale budżet wtedy nie pozwolił, dwukaruzelowa wygodna, ale weź to gdzieś schowaj

a po co chować 🤔 u mnie wszystko ,,na powietrzu,, 🤭

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v