Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale że jak mam pomóc? pieniędzy pożyczyć 🤔😁 w łukowie koło oczyszczalni jest sklep i mają duży wybór....

https://unitrailer.pl/product-pol-1375-Skrzynka-narzedziowa-Daken-JUST-750-R-750x350x300.html?gclid=Cj0KCQjw2eilBhCCARIsAG0Pf8uYzThW8hXJyBs0k7dhBU-c4SdLtiQPRjSmGOs4JqcuTgrl6w5W5cIaAlPYEALw_wcB

https://unitrailer.pl/product-pol-1374-Skrzynka-narzedziowa-Daken-JUST-500-R-500x350x300.html?gclid=Cj0KCQjw2eilBhCCARIsAG0Pf8vRimSFLECiKuBwCIT93cl0N9KEUR1AZ-s3A-6QLp47d3wARsyLF7saAlkKEALw_wcB

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.07.2023 o 14:06, michal8011 napisał:

Tak. Wzbudzenie na alternator masz od razu po załączeniu hebla, kontrolka ładowania zostaje pominięta a jedynym wskaźnikiem ładowania jest woltomierz.

IMG_20230721_111446680_copy_1148x2040.jpg

Edit

Podłączyłem. Najpierw wskazówka leżała ciut powyżej 24. Poszedłem z miernikiem to na akumulatorach pokazuje 27.9-28 na wolnych. Wróciłem do kabiny, wskazówka już pokazywała tak jak poniżej. Zwiększyłem obroty, wartości na akumulatorach stałe.

Edit 2 

Czym może być spowodowane skakanie wartości ciśnienia oleju? Na wolnych obrotach jest coś poniżej 2, a jak dodam gazu, to skacze od 0-6

IMG_20230721_121139532_copy_918x1632.jpg

Edytowane przez daron64
  • Like 2
Opublikowano
32 minuty temu, jajonasz napisał:

Macie może jakiś sprawdzony wąż pneumatyczny min. 10mm, najlepiej już zakuty? Chętnie z allegro 

kupowałem z allegro, ale to już parę lat, nie mam namiarów, wąż działa

2 godziny temu, daron64 napisał:

Edit

Podłączyłem. Najpierw wskazówka leżała ciut powyżej 24. Poszedłem z miernikiem to na akumulatorach pokazuje 27.9-28 na wolnych. Wróciłem do kabiny, wskazówka już pokazywała tak jak poniżej. Zwiększyłem obroty, wartości na akumulatorach stałe.

Edit 2 

Czym może być spowodowane skakanie wartości ciśnienia oleju? Na wolnych obrotach jest coś poniżej 2, a jak dodam gazu, to skacze od 0-6

Jakbys wpiął się miernikiem i  sprawdził w tym czasie napięcie,bo zdaje się wskaźnik masz rezystancyjny od ciśnienia, a nie mechaniczny

Najlepej wpiąć się mechanicznym i zweryfikować wartość ciśnienia, bo może ktoś łapki wkladał w zawór regulacji ciśnienia, albo się przycina przy większym wydatku

Opublikowano

Ja też brałem z allegro, ale nie mam w historii. Taki zwykły spiralny. Z 5lat ma i bez problemów nic się nie dzieje. Wziąłem pierwszy z brzegu.

Pany, tak sobie rozbierałem przy napędzie motowidel, wymieniałem pasek i łożyska i póki to było w kupię, to jakoś nie było czuć aż takiego kuzu, a jak wszystko rozebrane to dopiero widać jak to jest rozbite. Z drugiej strony os jest obspawana. Jak by to druciarsko trochę polatać? Komabjn to złom, ktory mało kosi, więc nie uśmiecha mi się tego rozbierac całego i wstawiać nowa os i koło pasowe. 

Opublikowano

Zdjąć koło, obspawać, zeszlifować pod wymiar koła, aby nie było wielkiego bicia, klej, założyć koło.  Jeśli kółko można dostać, to bym założył drugie i tylko ośkę obspawał

Opublikowano
Dnia 21.07.2023 o 14:19, daron64 napisał:

Jak by to druciarsko trochę polatać

Zdjąć koło, rozwiercić , roztoczyć otwór, podrównać z grubsza oś jeśli są duże nierówności, dorobić tulejkę do otworu w kole i średnicy ośki, takie moje druciarskie porady.

Opublikowano
Dnia 21.07.2023 o 14:19, daron64 napisał:

Ja też brałem z allegro, ale nie mam w historii. Taki zwykły spiralny. Z 5lat ma i bez problemów nic się nie dzieje. Wziąłem pierwszy z brzegu.

Pany, tak sobie rozbierałem przy napędzie motowidel, wymieniałem pasek i łożyska i póki to było w kupię, to jakoś nie było czuć aż takiego kuzu, a jak wszystko rozebrane to dopiero widać jak to jest rozbite. Z drugiej strony os jest obspawana. Jak by to druciarsko trochę polatać? Komabjn to złom, ktory mało kosi, więc nie uśmiecha mi się tego rozbierac całego i wstawiać nowa os i koło pasowe. 

Jak ma być po druciarsku to z rurki jakiejś wytnij sobie tulejke, obojetnie jaki materiał. Nie musi być idealnie, tam nie ma dużych obrotów. A co do cisnienia oleju to u mnie jak tak się działo to był uszkodzony czujnik cisnienia ten co daje sygnał na wskaźnik.

Opublikowano
23 godziny temu, witejus napisał:

Zdjąć koło, rozwiercić , roztoczyć otwór, podrównać z grubsza oś jeśli są duże nierówności, dorobić tulejkę do otworu w kole i średnicy ośki, takie moje druciarskie porady.

21 godzin temu, michal8011 napisał:

Jak ma być po druciarsku to z rurki jakiejś wytnij sobie tulejke, obojetnie jaki materiał. Nie musi być idealnie, tam nie ma dużych obrotów. 

Tam już było grzebane, taka za***ista podkładka jest. Os wygląda jakby na obu końcach była zjechana. Obrotów właśnie nie ma tam dużych. To tak pewnie już lata chodzi. Zajadę we wtorek do znajomego tokarza, zobaczymy co na to powie. Szkoda, że ta os jest taka długa, tak to bym ją wyjął i zrobił to po ludzku - stoczył, dorobił tulejkę i kupił nowe koło, albo roztoczył stare. Już nawet myślałem jakby wziął te os wyjął, odciął czesc, tak żeby weszła na tokarkę, wtedy to stoczył i wytulejowal, a potem os sfazowal i zaspawał. Ale znając życie roboty z tym będzie tyle, że lepiej by było cała os kupić (o ile w ogóle jest dostępna, bo na szybko mi internet jej nie znalazł).

IMG_20230712_125716765_copy_1632x918.jpg

IMG_20230712_130318910_PORTRAIT_copy_1228x1632.jpg

IMG_20230712_130912310_copy_918x1632.jpg

Opublikowano
Dnia 18.07.2023 o 09:45, Belaruss820 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/las-sosnowy-ponad-1-52ha-okazja-CID3-IDUyrfk.html

Jak myslicie,dobra cena? Jeden minus tego lasu ze w duzej czesci wyciety z dobrego drzewa. A jeden plus ze dzialka sasiadująca z moją. Znajomy co mieszka tu gdzie te bele na zdjeciu to nie chce tego lasu, 40k to troche duzo za rzadzizne,za 25 mozna byloby to kupic ale nowy wlasciciel kreci nosem ze za duzo kasy wylozyl na same formalnosci przed.zakupem,mial byc taki zloty interes.

pytaj @radekz200 

Opublikowano

Zna się ktoś na elektronice? potrzebuje przełącznik półbiegów do MF jedna firma zaproponowała mi przełącznik firmy Cobo wie ktoś co to za firma? Po wpisaniu w Google wydaje mi się jakby to był orginał, ale może ktoś powie coś więcej?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v