Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pany może super szybki mtz: Białoruski bolid z części od traktora. Chcą, by wystartował w Formule 1 https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-07-10/bialorus-zaprezentowala-bolid-traktor-ma-sie-rozpedzac-do-320-kmh/

Opublikowano

Dobrze że zetory drogie bo swojego 8540 z ładowaczem muszę wreszcie sprzedać. juz 3 lata temu kupiłem następcę a zetor tylko się nudzi od tej pory. 

Opublikowano

jak dla mnie to kosmos. bez hydrostatu, klimy zwykły stary bizon w odnowionej budzie. Nieporównywalny choćby względem lexionow z serii 400, niewiele drozszych

Opublikowano
Grzechooo napisał:

7 godzin temu, GABBER85 napisał:

To jumz przerobiony z koparki tyle że ten ma papier. Na jumzach zna się i niech się wypowie @GucioJUMZ

No to jak był koparka to raczej nie może być zarestrowany jako ciagnik. chyba że sie myle i roznie to pisali w dokumetach. ten co ja ogladalem też byl wczesniej koparka i jakieś tam umowy są no ale raczej nie ma opcji zeby to normalnie zarejestrować.

Opublikowano
13 minut temu, Grzechooo napisał:

jak dla mnie to koparka. 1. rzeźbiony podnośnik, 2 rama, 3 kabina typowe do koparki.

Tak wygląda oginalny tył ciągnika rolniczego Jumz

i-sprzedam-ciagnik-jumz.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, jedrus2020 napisał:

No to jak był koparka to raczej nie może być zarestrowany jako ciagnik. chyba że sie myle i roznie to pisali w dokumetach. ten co ja ogladalem też byl wczesniej koparka i jakieś tam umowy są no ale raczej nie ma opcji zeby to normalnie zarejestrować.

Podobno rzeczoznawca może zrobić przekwalikowanie z koparki i przegląd. Bo ciągnik to była baza.

Opublikowano
4 godziny temu, conny napisał:

Podobno rzeczoznawca może zrobić przekwalikowanie z koparki i przegląd. Bo ciągnik to była baza.

Na Facebooku gość przerobił Ostrówka na całkowitą c360 cały tył w środku przerobiony womy itp . Tyle że pewnie papier był jako c360 

Opublikowano

A na jakiej podstawie wnosisz, że trzeba w niego włożyć AŻ 20tys? Albo podchodząc do tego z drugiej strony - skąd wiesz, że wystarczy TYLKO 20tys? To stary używany sprzęt, ktory wygląda (co może oczywiscie o niczym nie świadczyć) na słabo zadbanego.  Ja po swoich doświadczeniach nie kupiłbym zaniedbanej,  dość skomplikowanej jednak maszyny. Skomplikowanej w sensie, że to nie jest talerzówka czy pług, gdzie masz parę profili, parę śrub, ewentualnie parę łożysk i tyle wszystkiego. No i powtórzę (znowu) to, co znajomy mechanik mi mówił, przy okazji remontu mojego starego, niezadbanego ciągnika, ktory ewidentnie swoje już w życiu zrobił :

"Darek, ile byś w niego nie włożył, to nowego już z niego nie zrobisz".

Żeby nie było, ja wiem, że ktoś mógł po prostu nie dbać przesadnie o wygląd, że to nie musi być zła maszyna itd. Ale masz 50% ceny, zerowy opis, słaby wygląd. Na moje albo jest za***any jak mój bizon, albo wplac pan zaliczkę.

• Like 2
Opublikowano

A takie pytanie o druciarstwo - przyczepy sobie uszczelnialem do tej pory pianka taka zwykła montażowa. Ale zastanawiam się która by się lepiej nadała - taka jak dotychczas, czy niskorosprezna? Jak sądzicie? 

W ogóle zrobiłem podejście do poprawy jednej - bort jeden ok, jeden delikatnie tylko podgięty, jeden mocniej, w dwóch trochę dziur, no i podłoga - parę dziur małych, jakaś łatkę by trzeba było dać. Ale k**wa nie da się - gdzie się nie dotknie elektroda, to od razu dziura. Jeszcze na podłogę może bym znalazł blachę 3 w domu, ale borty chyba jednak trzeba by było zamówić nowe. Tylko to ta lepsza przyczpa. W drugiej jest jeszcze gorzej. A teraz zabudowy na dwie przyczepy + malowanie + podłoga na jedną, to wyjdzie grubo ponad dycha 🙆 także chyba narazie (zwłaszcza jak czytam o cenach zbóż), to pianka jest wystarczająco ok 😅

• Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v