Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 minut temu, Rob355 napisał:

Dzięki za komentarze, szukam coś budżetowego, no ale też nie na siłę coś kupić tylko aby się tym dobrze robiło. Szerokie podbieraki napewno lepsze tylko inna pólka cenowa. Cos takiego jeszcze w moich okolicach jest: https://www.olx.pl/d/oferta/prasa-metal-fach-CID757-IDTWO2n.html?reason=observed_ad i 

https://www.olx.pl/d/oferta/prasa-belujaca-szeroki-podbierak-stan-bdb-sipma-CID757-IDTscWK.html?reason=observed_ad

Tego metalcośtam to omijaj szeeeerokim łukiem. 

Ta sipma już jest lepszym wyborem. 

Opublikowano (edytowane)

@KlimekPL Żeby nie było Twojej winy, to lampa musi być z homologacją. W razie problemów, i tak papier jest najważniejszy. Np. te wyglądają na homologowane:

https://allegro.pl/oferta/lampa-zespolona-tylna-3-funkcyjna-przyczepa-horpol-12618833578

https://allegro.pl/oferta/lampa-tylna-zespolona-ursus-c-330-led-pl-7764422798

https://allegro.pl/oferta/lampa-zespolona-tylna-led-ursus-zetor-c-330-c-360-11442764496

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
1 minutę temu, conny napisał:

Załóż koguty na każdym błotniku

Nawet nie gupi pomysł. 🤔

Podpiąć pod kierunkowskaz i gitara. 

Opublikowano
5 godzin temu, kizak napisał:

To jest jeden i ten sam Uj  . Daruj mierzenie ,policz po ,,blachach''podbieraka ,tu i tu ,gdzieś na internecie . Według danych fabrycznych jest szersza niż sipma ,a tu ni uja ,inaczej mierzą . Nie trudż się porównywałem .

Na łańcuchowej pojedziesz prawie w każdych warunkach ,na bębnowej słomę robisz między 19 godziną a 9 rano ,lub jak zielsko jest ,lub zakończasz dobijac specjalnie jadąc na dołek co by dłuższego materiału złapalo ,i belę wyżucasz zanim stanie . Ot takie atrakcje tych no tych budżetowych .

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Sygnalizowanie zamiaru wykonania manewru nie daje Ci pierwszeństwa

No raczej niezmiernie rzadko spotykam się z taką sytuacją, że ktoś puszcza kierunek w lewo i nagle wszyscy go wyprzedzają bo mają pierwszeństwo

IMG_20230428_163845.jpg

Opublikowano
51 minut temu, KlimekPL napisał:

No raczej niezmiernie rzadko spotykam się z taką sytuacją, że ktoś puszcza kierunek w lewo i nagle wszyscy go wyprzedzają bo mają pierwszeństwo

IMG_20230428_163845.jpg

https://czasopismo.legeartis.org/2022/07/zajechanie-drogi-wyprzedzajacemu-lewej-skrecie-lewo-wypadek-winny-wyrok/

Sąd był zdania, że skręcający w lewo, który upewnił się przed rozpoczęciem manewru, że nie jest wyprzedzany, a także odpowiednio wcześniej zasygnalizował zamiar skrętu, nie jest winny zajechania drogi.

Skręcający w lewo nie musi upewnić się, czy lewym pasem nikt się nie porusza z tyłu, ponieważ manewr skrętu w lewo nie jest manewrem zmiany pasa

Dodatkowo, wyprzedzanie na skrzyżowaniu jest zabronione, wobec czego według zasady ograniczonego zaufania  kierujący ma prawo domniemywać, że pozostali kierujący będa przestrzegać przepisów obowiązujących w danym miejscu, a przepisy nakładają na niego obowiązek przepuszczenia nadjeżdżających z przeciwka (mówimy o równorzędnym) .

Z tym wyprzedzaniem przy skręcie w lewo jest taki sam moim zdaniem cyrk, jak z wpajanym przez instruktorów "pierwszeństwem z lewej na rondzie", podczas gdy nie ma w kodeksie określenia rondo, tylko skrzyżowanie z ruchem okrężnym, a pierwszeństwo na takim skrzyżowaniu mają poruszający się w ruchu okrężnym a w drugiej kolejności - wjeżdżający na skrzyżowanie z prawej strony.

A w małych miasteczkach ludzie pchają się na siłę z lewej i jeszcze trąbią

Opublikowano
3 godziny temu, kizak napisał:

Na łańcuchowej pojedziesz prawie w każdych warunkach ,na bębnowej słomę robisz między 19 godziną a 9 rano ,lub jak zielsko jest ,lub zakończasz dobijac specjalnie jadąc na dołek co by dłuższego materiału złapalo ,i belę wyżucasz zanim stanie . Ot takie atrakcje tych no tych budżetowych .

Czyli zostaje Warfama,z szerokim podbierakiem, szerokimi kołami, centralnym smarowaniem i siatką. W tej cenie nic innego nie znajdziesz. Tego metal coś tam mijaj jak najdalej 🤦 i do Warfamy części w razie W są w sklepie,a do germańskich na zamówienie.

Opublikowano

Po sąsiedzku pracuje u mnie ta metal coś tam. Ile to nerwów potrzeba na to. Matko jedyna. Co chwilę bele wyrzuca bo staje i siatki na siebie nie weźmie. Kupili to nowe ale masakra. U mnie przy warfamie praktycznie zero problemów z czymś takim. Nawet słome po BS która wyglądała jakby przeszła przez rozdrabniacz dała radę kulac.

Opublikowano

Panowie z racji zamieszkania na wypizdowie szukam modemu bądź samej anteny zewnętrznej żeby móc jakiś sensowny internet łapać. Polecacie coś konkretnego? Ten odu idu jest okej ? Bo w Orange za sam modem to 40 zł co miesiąc więc chyba wolę sam kupić swój ewentualnie iść do plusa.

Opublikowano
1 godzinę temu, migacz napisał:

Po sąsiedzku pracuje u mnie ta metal coś tam. Ile to nerwów potrzeba na to. Matko jedyna. Co chwilę bele wyrzuca bo staje i siatki na siebie nie weźmie. Kupili to nowe ale masakra. U mnie przy warfamie praktycznie zero problemów z czymś takim. Nawet słome po BS która wyglądała jakby przeszła przez rozdrabniacz dała radę kulac.

Kupiłem bębnową ,myśląc że po przygodach z samozbierką będę miał łatwiej ,o kurna co ja się naklął . No dobra ,zakupię nową łańcuchową ,to po przygodach z bębnową będę miał łatwiej . Taki grzyb ,to są   dwie inne prasy i inna technika kulowania .Pierwsze 4 ha trawy kulowałem 12 godzin .  Noż w co ja się wpakował .      Ale jak poznasz cfancyki to idzie jakoś . W sipmie zabezpieczenia pozrywane wymieniasz prawie w biegu ,a w takiej Warfamie ,jak za godzinę wyrobisz się samemu to mów sobie ,,mistrzu''

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

kula to czasem u nogi 😛🤣

jeśli chodzi o nogę ,      mam gołębia  ,takiego że jak idziesz to ci nawet z drogi nie zejdzie .  Tą flegmatyczną łajzą nawet koty nie interesują się ,nie ucieka nie ma atrakcji . Kot przechodząc obok niego tylko spojrzy na niego z pogardą i idzie dalej .

• Haha 1
Opublikowano
ZetorMisio napisał:

3 godziny temu, kizak napisał:

Czyli zostaje Warfama,z szerokim podbierakiem, szerokimi kołami, centralnym smarowaniem i siatką. W tej cenie nic innego nie znajdziesz. Tego metal coś tam mijaj jak najdalej 🤦 i do Warfamy części w razie W są w sklepie,a do germańskich na zamówienie.

Z tymi częściami coraz trudniej jak warfama a potem ursus upadł. Sam mam od 2003 i zaczynają się większe awarie to wiem, że i o części trudniej. W łódzkim najwięcej części na miejscu mają w farmaszu.

Opublikowano

No bo części z gównolitu ,pierwszy łańcuch któryś tam wymieniłem jak nawet 1000 bel nie miala . Gdyby zarobkowo robić to co 2 tygodnie większośc łańcuchów .Ta wcześniej podana ,,dujcefarka'',to licencyjna unia ,to może być lepszy sprzęt jak nie zajeżdżona ,tylko bez 80 koni tam nie podchodż . Warfama to licencyjny włoch ,tu kiedyś chyba  Pafnucy podal nazwę ,

Opublikowano

Pomocy. Przy 360 zaczelo sie robić takie coś ze podczas orania wyskakiwał naped pompy (dźwigienka szla do gory sama) Teraz sie zrobiło tak, że mam dźwigienke mocno w górze i zablokowane tak jakby w położeniu wałka zależnego. I nie idzie nic dzwigienka zmienić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v