Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Grzechooo napisał:

Ale to jest opis do hs24 to też znalazłem pytanie czy one się jakoś technicznie ze sobą różnią?

Tu masz 23

https://www.tymula.com.pl/index.php?p32,sprezarka-601-23-933

średnica tłoka jest taka sama

generalnie 1:1 z obrotami silnika, bo one były montowane głównie w silnikach ciągników i starach, a tam maks 2800-3000 obr, z tym że ta górna wartość krótkotrwale

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Wczoraj zaobserwowalem ze w perkinsie juz nie tyle co poci a juz prawie wycieka paliwo z pompki zasilającej,no i teraz pytanie, polmo czy jakieś byle co aby bylo?jakies konkretne podpowiedzi? Kiedys patrzylem to za 90zl szlo kupic polmo,teraz juz 140,ale chyba trzeba zakupić.

@Aktywnyrolnik7245 opowiadaj czy juz robiłeś wysiew próbny nowym nabytkiem? Na jaką szerokość mozesz nim siac?

Opublikowano

Tylko Polmo 

Gdzie w nocy miałem robić próbe 🤔

Opublikowano
9 godzin temu, Grzechooo napisał:

oo dzięki śliczne. Bo znowu wpadłem na głupi pomysł, tym razem to założenie instalacji pneumatyczej do renówki i szukam taniej sprężarki.

A nie lepiej przerobić przyczepy? Ja mam w drugą strone. Fendt ma hamulce pneumatyczne a nie ma hydraulicznych i musze przerabiać przyczepe.

Opublikowano
9 godzin temu, Grzechooo napisał:

oo dzięki śliczne. Bo znowu wpadłem na głupi pomysł, tym razem to założenie instalacji pneumatyczej do renówki i szukam taniej sprężarki.

Co za renówkę masz?

Opublikowano
51 minut temu, Belaruss820 napisał:

Wczoraj zaobserwowalem ze w perkinsie juz nie tyle co poci a juz prawie wycieka paliwo z pompki zasilającej,no i teraz pytanie, polmo czy jakieś byle co aby bylo?jakies konkretne podpowiedzi? Kiedys patrzylem to za 90zl szlo kupic polmo,teraz juz 140,ale chyba trzeba zakupić.

@Aktywnyrolnik7245 opowiadaj czy juz robiłeś wysiew próbny nowym nabytkiem? Na jaką szerokość mozesz nim siac?

za 70zł kupisz pompkę elektryczną, po co kombinować, albo dobry orginał

Opublikowano

12m a będę siał na 10

15 minut temu, Belaruss820 napisał:

No niby racja,a jakie masz łopatki?na 12m max czy 15 i wiecej tez posiejesz?

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

A nie lepiej przerobić przyczepy? Ja mam w drugą strone. Fendt ma hamulce pneumatyczne a nie ma hydraulicznych i musze przerabiać przyczepe.

Pewnie ze lepiej i jedną przyczepę mam zrobiona na hydrauliczno pneumatyczne hamulce, ale jest ciut inny problem. Widzisz, kupiłem rok temu ciągnik sprowadzony z Francji, pojechałem na pierwszy przegląd i pajac co go robił wpisał brak instalacji pneumatycznej i w dowodzie w miejscu gdzie jest dmc przyczepy z hamulcem są kreseczki. Pisalem juz o tym kiedys. I teraz jakby mnie niebiescy zatrzymali z przyczepą to może być problem. A jak wiadomo mandaty nie są tanie teraz.

witejus napisał:

Co za renówkę masz?

133.54

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

i będą dalej paski na polu

Według tabeli można go ustawić na 10 m przez odpowiednią wysokość i pochylenie na tuz. @andrzej78 chyba dobrze myślę czytając instrukcje ?

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

Ja teraz bede przerabiał przyczepe na pneumatyczno-hydrauliczne. Musze kupić zawory, przewody i siłowniki.

z pneumatycznej na hydrauliczno-pneumatyczną lepiej jak odwrotnie.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

Pewnie ze lepiej i jedną przyczepę mam zrobiona na hydrauliczno pneumatyczne hamulce, ale jest ciut inny problem. Widzisz, kupiłem rok temu ciągnik sprowadzony z Francji, pojechałem na pierwszy przegląd i pajac co go robił wpisał brak instalacji pneumatycznej i w dowodzie w miejscu gdzie jest dmc przyczepy z hamulcem są kreseczki. Pisalem juz o tym kiedys. I teraz jakby mnie niebiescy zatrzymali z przyczepą to może być problem. A jak wiadomo mandaty nie są tanie teraz.

133.54

nie miał prawa wpisać kresek, wpisał pewnie dlatego że we francuskich dowodach nie ma żadnych danych. tak samo jak auta robisz 1 przegląd zza granicy a nie maja haka masę przyczepki masz w każdym wpisaną

mam traktor który nie ma ani pneumatyki ani hamulca hydraulicznego na przyczepę a masy są w dowodzie wpisane

Edytowane przez rafal3939
  • Like 2
Opublikowano
rafal3939 napisał:

nie miał prawa wpisać kresek, wpisał pewnie dlatego że we francuskich dowodach nie ma żadnych danych. tak samo jak auta robisz 1 przegląd zza granicy a nie maja haka masę przyczepki masz w każdym wpisaną   mam traktor który nie ma ani pneumatyki ani hamulca hydraulicznego na przyczepę a masy są w dowodzie wpisane

No co ja mogę na to poradzić? zostaje mi tylko założyć instalacje i od nowa zrobić przegląd. Facet wpisał brak instalacji pneumatycznej a w WK wykreskowali. Kuzyn ma identyczną i ma normalnie przyczepy wpisane.

Opublikowano

Co diagnosta to inna interpretacja przepisów, jest straszny bałagan w tym temacie. Jeden uzna tak, drugi siak, trzeci jeszcze inaczej i tak naprawdę każdy z nich będzie miał rację. Tylko korzyści dla właściciela sprzętu już są różne.

Opublikowano

WK w zamojskim starostwie to patologia, wszyscy inni przepisują dane z katalogu, a oni robią jakies własne interpretacje, u nich wykładnia prawa zatrzymała się na C-330

To, że ciągnik nie ma instalacji pneumatycznej, nie oznacza, że nie ma instalacji do hamowania przyczep, i tyle w temacie, jak producent przewiduje przyczepy o masie 15 000 kg, to tak ma być, a nie ich dziwne "interpretacje"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v