Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Grzechooo napisał:

To jak 64letni kierowca wiezie dzieci to w czym problem żeby 60 letni policjant był na służbie? przecież to normalne że takiego nie będą brali do starć z kibolami.

60-cio letni, doświadczony policjant może szkolić młodszych, zna procedury, może przekładać papierki, występować w sądzie itp, niekoniecznie patrolować ulice

wątpię, aby w tym wieku był zwykłym krawężnikiem

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Grzechooo napisał:

przecież to normalne że takiego nie będą brali do starć z kibolami.

Ale myślisz, że to da się zaplanować? "Dziś na służbie nic się nie wydarzy" i już? Jaki refleks i kondycję ma taką osoba (poza wyjątkami oczywiście)

2 godziny temu, jahooo napisał:

60-cio letni, doświadczony policjant może szkolić młodszych, zna procedury, może przekładać papierki, występować w sądzie itp, niekoniecznie patrolować ulice

Pewnie, że może. Ale ile jest etatów w biurze? Nie każdy trafi na jakiś stołek.

A tak bardziej w temacie - dojechała. Zobaczymy czy będzie lepsza niż stary Sherman. Stary zakończył żywot lotem przez cały warsztat. Już nie zdzierżyłem tego bkyskania. Porównanie nowy vs stary i nowy vs stary vs ideal, który dostałem ze spawarka.

IMG_20230112_140949_copy_900x1600.jpg

IMG_20230112_141128_copy_900x1600.jpg

IMG_20230112_141233_copy_1600x900.jpg

Opublikowano

Nie, zębów nie mam żadnych na sprzedaż. Na zdjęciu to już regał taki z grubsza ogarnięty i do każdego złomka na oddzielnej półce leżą graty. Przynajmniej tak było w założeniu, ale potem okazało się, że regał jest za mały i teraz muszę robić porządek na regale, który powstał w skutek robienia porządków 🤦

Opublikowano

Oczywiście macie rację ale to co daron powiedział znieśli limity wiekowe bo nie ma komu pracować żeby miał 60 lat po 25 latach to musi przyjąć się w wieku 35 lat a naprawdę są przypadki że przychodzą dziewczynki w wieku 40 lat. Wątpię że zdadzą później okresowe badania lekarskie albo sprawnosciowki. Poza tym żeby po 20 latach dalej latać tylko po zielonej czy na krawężniku to trzeba być wybitnym jakieś drogi rozwoju wszędzie są szczególnie że dużo starych odeszło. Co do innych zawodów to fakt macie również rację, kiedyś znajomy pracował w Rosji to mówił że spawacz mógł iść na wcześniejszą emeryturę że względu na szkodliwe warunki bodajże po 20 latach pracy. Uważam że wiek emerytalny powinien być ustalany do wykonywanego zawodu a nie do wieku ale to nasz system emerytalny nie wytrzyma.

Opublikowano
8 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Koleżanki ojciec ma 74 lata wozi dzieci do szkoły autobusem i na wycieczki. Nie wiem jak on te badania przechodzi. 

Nie jeden 74 letni kierowca ma więcej oleju w głowie niż taki 25-50 lat. Nikogo nie chcę obrazić. Ale taka jest prawda.

• Like 2
Opublikowano

Wiek emerytalny powinien być jeden dla wszystkich - nie ma równych i równiejszych . Natomiast musi istnieć system przekwalifikowania - Policjant spasł się ,nie daje rady to do ochrony . Kierowca nie przechodzi badań to na warsztat itd . 

Polska to najbogatszy kraj na świecie -wykształci fachowca w mundurze,opłaci szkolenia ,a nastepnie wysle na emeryturę .Nigdzie na świecie nie ma tylu emerytów w wieku 40+ co w Polsce

• Like 2
Opublikowano

W kwestiach takich, gdzie jakaś grupa zawodowa ma jakieś przywileje raczej ciężko dojść do jakiegokolwiek porozumienia. O jakieś rozsądne rozwiązanie też ciężko. Dla wielu właśnie te przywileje emerytalne są główną zachętą do pójścia do tej roboty i po ich zagraniu dopiero byłoby problem z kadrami.

Myślę też, że nie chodzi tylko o fizyczne "zmeczenie materiału". 

Co do ilości młodych emerytów, to kiedyś mieliśmy gościa bodaj z Austrii, to mówił, że u nich normalnie robią, jak reszta. Zarobki z tego co powiedział kręcą się w okolicach 5k euro (ja wtedy na mniej więcej równorzędnym stanowisku zarabiałem ~3k zł).

@bratrolnika byłem u tego wujka - masakra. Poprawiać po kimś to jakiś dramat. Żeby tam dojść co jest co i dlaczego to porażka. 

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, gregory81 napisał:

Nie jeden 74 letni kierowca ma więcej oleju w głowie niż taki 25-50 lat. Nikogo nie chcę obrazić. Ale taka jest prawda.

Jakbyś zobaczył jego ruchy i grubość szkieł okularów jakie ma na nosie to siło by cie wpychali do autobusu, którym on by jechał.

Opublikowano

Jechałem kiedyś z takim kierowca na wesele córki sąsiada. Autobus klimatyzowany ale klimy nie umiał włączyć. Był też klimatyzowany schowek ale też go nie umiał włączyć. W efekcie w drodze powrotnej wszyscy upoceni jak myszy a do napicia na kaca było podgrzewane 🍺

Opublikowano
8 godzin temu, jahooo napisał:

Tak to powinno wyglądać. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Pronar to pronar 👍 Kurła patrząc na aktualne ceny to jestem na swojej około 10 tys do przodu 😂

Mogłeś kupić pięć....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v