Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Pitraszek napisał:

Przy sprzedaży do handlarza a później na ubój idą to w irz się robi wybycie?

Jak sprzedajesz zawsze Masz wybycie

52 minuty temu, Bananek napisał:

uwaga na ABP i ich wyrejestrowywanie bydła. Kilka sztuk już mi wisi w systemie. Ja mam normalnie wyrejestrowane, ale jest niespójność, bo oni mają jakiś wewnętrzny system, który nie wyrejestrowuje sztuk z arimru.

Siuraj na nich. Ważne żebyś Ty w terminie mial

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

uwaga na ABP i ich wyrejestrowywanie bydła. Kilka sztuk już mi wisi w systemie. Ja mam normalnie wyrejestrowane, ale jest niespójność, bo oni mają jakiś wewnętrzny system, który nie wyrejestrowuje sztuk z arimru.

Spokojnie. U mnie sprzedane byki z początku stycznia i jeszcze na początku marca wisiała niespójna historia. Właśnie zerknąłem do irz i już wszystko się zgadza. Jak zgłosiłeś w terminie u siebie to nic Ci nie grozi. W razie biedy pokazujesz rozliczenie na którym jest data kupna/sprzedaży i po problemie. Ważne, że na 🤑💸🤑 nie trzeba czekać 😅

Opublikowano (edytowane)

Jaka realna cena za krowy,? 800 kg i 730 kg. Tłuste. 10.50 brutto realne ? Na cenach rolniczych chyba w tamtym tygodniu czytałem że krowy nawet do 11,5 brutto ale ile to ma wspólnego z rzeczywistością to nie wiem 

@AdamRo coś podpowiesz 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano
komizmo napisał:

Wiecie gdzie można kupić ten przyrząd do zakładania gum na jajca byczków? Do jakiego wieku można to , zakładać?

na allegro np. wpisz elastator. kupujesz z kompletem gumek. możesz zakładać nawet starym, aby jajca przeszły.

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, livebird napisał:

Byczek koło 350 kg ma takie plamki w okolicy głowy nad oczami na pysku i pod pyskiem ostatnio jakby troszke mniej jadł 

IMG_20230317_074147.jpg

IMG_20230317_074239.jpg

Wszy czy jakieś inne pasożyty. Iwermektyna go potraktuj :d 

Edytowane przez ubogiwladek
Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Jaka realna cena za krowy,? 800 kg i 730 kg. Tłuste. 10.50 brutto realne ? Na cenach rolniczych chyba w tamtym tygodniu czytałem że krowy nawet do 11,5 brutto ale ile to ma wspólnego z rzeczywistością to nie wiem 

@AdamRo coś podpowiesz 

Realne, nawet netto.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

@AdamRo coś podpowiesz 

Nawet Roman da Ci więcej 

• Like 1
Opublikowano

Dzwonił tydzień temu,  że jedzie i chce wjechać po drodze bo coś by kupił , a ja mówię akurat są wycenione.  Pyta , noo to po ile wycenili ? Powiedziałem ceny 

- no to nie będę już wjeżdżał jak masz wycenione 🤣🤣

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
5 godzin temu, krzychu121 napisał:

@AdamRo coś podpowiesz 

Wzielem po 11 zł 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, AdamRo napisał:

Co masz tym razem i po ile ?

Ja mam 🙂 16 sztuk plus 1 z izolatki  wszystko R  może i w U się znajdzie  po 14 netto możemy ładować nawet dzisiaj😉😀

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, ubogiwladek napisał:

Wszy czy jakieś inne pasożyty. Iwermektyna go potraktuj :d 

To mówisz ze jakieś wszy czy cos podobnego? Bo miałem byczka z wszami ale tamte były jak to wszy po całym ciele i nie takie przylepione jakby, ta iwermektyna jest podawana podskórnie zastrzykiem czy w Jakiej formie? 

Edytowane przez livebird
Opublikowano
17 minut temu, ab23 napisał:

Ja mam 🙂 16 sztuk plus 1 z izolatki  wszystko R  może i w U się znajdzie  po 14 netto możemy ładować nawet dzisiaj😉😀

I tym razem dam zarobić konkurencji :)

Gdybyś napisał 12,5 , wówczas bym się zastanowił i nawet coś dołożył , na hasło Agrofoto oczywiście:)

• Haha 5
Opublikowano
1 godzinę temu, ab23 napisał:

Pokaż zdjęcie tych R może niedoszacowane?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v