Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, tomaszmab napisał:

No dokładnie tak jest i o tym wiem ... Ja akurat głosowałem na konfederacje i teraz ponownie to zrobię ... Czy to kolejni wyjdą z worka to się okaże ... Jedno jest pewnie że cała inna wierchuszka to lewactwo i to grubymi nićmi szyte ... Zubożają całą Polskę , zasypują kopalnie i likwidują wszystko co Polskie ... Reset ma być i tyle .. likwidacja gotówki i wprowadzenie waluty światowej cyfrowej .. temu tak rozdają pieniądze bo wiedzą że wszystko się wali ale najpierw chcą zniszczyć całą koniunkturę rolniczą żeby w nowy system wrzucić ludzi poprzez głód i brak innej perspektywy ... Trzy lata temu jak o tym pisałem to mnie tu linczowali... A teraz wychodzi że to szybciej niż się oczekiwało .. pytanie czy my Polacy na to pozwolimy i czy damy się wciągnąć w nie naszą wojenkę bo tu leży kolejny gwóźdź do trumny Polaków .. 

Złapie tyle ale jak kupisz wagę 

Co to za miesz.z lewej mam i miałem takich szt jal. Jak i byk. I umnie zadko kiedy dobrze wychodza zapyt.do czaro

Edytowane przez nexeqadore
Opublikowano
9 godzin temu, czaro napisał:

Znajomy podsyła mi handlarza. Ile można wołać za nie na żywą wagę? Ten z prawej chyba 850 kg złapie?

20230603_165408.jpg

12 brąz, 13 czarny. O ile za brąza będzie ciężko o tyle na czarnym nikt łaski nie robi. Ceny oczywiście netto.

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, AdamRo napisał:

12 brąz, 13 czarny. O ile za brąza będzie ciężko o tyle na czarnym nikt łaski nie robi. Ceny oczywiście netto.

Zaproponował 11,80 i 12,40. 

Opublikowano
25 minut temu, soltys48 napisał:

Belg jest bardzo delikatny.

Spróbuj kiedy na sima CH albo BD

Mam teraz krowę 50% BD zrobioną ponownie BD. Jest spokojna ciekawe czy wszystkie BD mają łagodny temperament

Opublikowano

poprostu wracamy do rzeczywistości. 

I będziemy przez lata oglądać faktury z 2022 i początku 2023.

I ta nadzieja dalej będzie ludzi pchać. 

Opublikowano
9 godzin temu, HF86 napisał:

poprostu wracamy do rzeczywistości. 

I będziemy przez lata oglądać faktury z 2022 i początku 2023.

I ta nadzieja dalej będzie ludzi pchać. 

Zboża staniały, rzepaki, buraki na przyszły sezon tez maja spadać to liczył kto że bydlak bedzie po 13-14 cały czas?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v