Skocz do zawartości

ustawa o obrnonie ojczyzny - wzywają na 30 dni ćwiczeń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak tak się zastanowić to pełne... na samą myśl jakby dali broń i puścili na poligon razem ze mną pojebów, narkomanów i inne cioty w rurkach co się nożem przy robieniu kanapki potrafi zaciąć 🙈

z chęcią bym poszedł. Tylko gdzieś coby się nie trzeba było męczyć bo u mnie po przebiegnięciu 50m saturacja 80 i jesionka dębowa czeka 😁 ale chociaż było by na kim ćwiczyć sanitariuszki 🤪 kurła idę 👍

👍

Edytowane przez pedro2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, pedro2 napisał:

z chęcią bym poszedł. Tylko gdzieś coby się nie trzeba było męczyć bo u mnie po przebiegnięciu 50m saturacja 80 i jesionka dębowa czeka 😁

Stanowczo źle odebrałeś gdzie pójdziesz, to nie jest z pewnością klasztor do spokojnych medytacji  :P i rano na zaprawę zaczyna się od 3 kilometrów dzień, o reszcie biegania nawet nie wspominam żeby Cię czasem nie wystraszyć, ale w 12 st mróz, potrafi się też zrobić z d*py rynna od potu.  xD

Edytowane przez Desperado
  • Like 2
Opublikowano

Jeszcze się co niektórzy powinni cieszyć, że na urlop ich Państwo chce wysłać, codziennie,to pole i  krowy ,i świnie i tak w koło " świątek piątek i niedziela " ,na nic nie ma czasu ( wiem bo przerabiałem ten temat). Szkolenie rezerwy to nie wojna . Oczywiście są różne sytuacje, rzeczy ważne i ważniejsze ,ale czasem warto oderwać się o codzienności aby nabrać dystansu.

• Like 2
Opublikowano
35 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Ja byłem dziewczynko... 😂😂😂😂 Potrafisz to pojąć 😜🤔

http://www.projekt-chemini.pl/2011/11/bya-jednostka-wojskowa-jelenia-gora.html

Jednostka już nie istnieje.. Ale w tej właśnie odbyłem szkolenie. 

a pisales ze niemot nie biora ...wyjatek jakis czy sie kamuflowales ??

jelen z jeleniewa do jeleniej gory a gdzie indziej 🤣. w cieplicach mam rodzine.

sporo chlopak ze wschodu po wojsku zostalo w krakowie i okolicach. od nas kazdy wrocil .

Opublikowano (edytowane)

Placek to niewiasta a takich pociotkow nie brali 🤣🤣🤣

On nawet syna nie wiedział jak zrobic.. 😂😂Nimo czym a nie brali do wojska z jednym jajkiem 🤣🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, andrzej78 napisał:

Jeszcze się co niektórzy powinni cieszyć, że na urlop ich Państwo chce wysłać, codziennie,to pole i  krowy ,i świnie i tak w koło " świątek piątek i niedziela " ,na nic nie ma czasu ( wiem bo przerabiałem ten temat). Szkolenie rezerwy to nie wojna . Oczywiście są różne sytuacje, rzeczy ważne i ważniejsze ,ale czasem warto oderwać się o codzienności aby nabrać dystansu.

WKU zablokują od próby wymigania się, mają już wprawę w blokadzie aplikacji suszowej.    :P

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, andrzej78 napisał:

Co do szkolenia ,to przez miesiąc wiele nie nauczą. Nacisku na kondycję też nie będzie,bo połowa by "zeszła".

Jakieś podstawy nauczą. Lepiej tyle niż kompletnie zielonych brać

• Like 1
Opublikowano
tucano__420 napisał:

W internecie jest coraz więcej informacji od osób które nigdy nie były w wojsku a dostały listowne wezwanie na 30 dniowe ćwiczenia, Jak to jest w przypadku rolnika? Z tego co czytałem te ćwiczenia przypadają na okres wiosennych zasiewów więc nawet jesli nie masz chodowli zwierząt w gospodarstwie to też masz problem ....

"Krupsiej to zamelduj, kochany..." 🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)

Łooo panie idą ostro, i jeszcze kasiorkę płacą, więcej za miesiąc niż pewnie da siusiowego   xD, no w pizde*zkę też trochę da no ale coś za coś.  :P 117 zł dziennie dla szeregowca Ryszard.   :P

https://www.eska.pl/slaskie/wojsko-polskie-daje-wezwania-na-cwiczenia-wojskowe-2022-sa-obowiazkowe-i-platne-aktualizacja-02-12-aa-piej-gr8B-pune.html

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
10 godzin temu, Zetor10 napisał:

Jesteśmy z centralnej Polski. Z naszego regionu mało chłopaków służyło w straży granicznej. Skąd pochodzisz, 6465.

WKU Skierniewice.

Opublikowano
10 godzin temu, andrzej78 napisał:

Co do szkolenia ,to przez miesiąc wiele nie nauczą. Nacisku na kondycję też nie będzie,bo połowa by "zeszła".

Wiele nie ale podstawy użycia i obsługi broni itp. Nawet tak głupia sprawę pokażą jak celować i które oko jest celujące... 

Opublikowano
9 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

które oko jest celujące... 

No prosta sprawa to na które jeszcze coś widzisz -gorzej jak praworęczny na prawe ślepy Ale widziałem już takich co na prawym ramieniu celowali lewym okiem .Ja ogólnie jestem prawie ślepy to dla mnie snajperka z lunetą do oglądania odległych gwiazd 

Opublikowano
Dnia 4.12.2022 o 11:02, malorolny121 napisał:

A co to komu przeszkadza z którego oka celuje. Jestem prawo reczny , celuje z lewego i na strzelnicy 100m wyniki 47-50.* bynajmniej tak bylo 25 lat temu.

Widzę że nie masz zielonego pojęcia... Gówno miałeś nie wynik skoro nie znasz podstaw..