Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/srodek-atropos-500ec-5-l-innvigo-CID757-IDRa3Pv.html

https://www.olx.pl/d/oferta/srodek-prokarb-450-ec-5-l-prochloraz-ciech-CID757-IDR9IOe.html

Tylko ciii🤫

Chcesz zabezpieczyć to pomyśl nad cyflufenamidem, ewentualnie protio na T2 żeby go troche zdusić

Dzięki. Już mam temat  ogarnięty. 

Edytowane przez robert123farmer
Opublikowano
2 godziny temu, tytanowyJanusz napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/srodek-atropos-500ec-5-l-innvigo-CID757-IDRa3Pv.html

https://www.olx.pl/d/oferta/srodek-prokarb-450-ec-5-l-prochloraz-ciech-CID757-IDR9IOe.html

Tylko ciii🤫

Chcesz zabezpieczyć to pomyśl nad cyflufenamidem, ewentualnie protio na T2 żeby go troche zdusić

Miałem gościowi wcześniej odpisać że wysyłkowo to już raczej nigdzie nie kupi , jedynie spod lady , i oczywiście bez faktury , ale niektórzy to jednak lecą po bandzie na całego , w sumie u nas do dostania raczej bezproblemowo , tylko że nie jawnie , chociaż Wiślica też w moim zasięgu

Opublikowano

U mnie w okolicy to jeszcze Glean osiągalny dla wybranych 😉

Opublikowano
19 minut temu, mysza103 napisał:

Miałem gościowi wcześniej odpisać że wysyłkowo to już raczej nigdzie nie kupi , jedynie spod lady , i oczywiście bez faktury , ale niektórzy to jednak lecą po bandzie na całego , w sumie u nas do dostania raczej bezproblemowo , tylko że nie jawnie , chociaż Wiślica też w moim zasięgu

A tutaj jawnie 😄, nic tylko dla jaj zadzwonić po nowym roku i powiedzieć że się chce prochloraz na fakture, ciekawe co by było 😉.

Chce się wzbogacić bo takie 5L 450EC to powinno 300zł kosztować

Opublikowano
7 godzin temu, yacenty napisał:

Po co tyle fenprodiyny? 0.4l/ha to jest świat.

Ja robię 360g prochlorazu, 300g fenpropidyny i 45g metkonazolu. Na stanowiskach po rzepaku działa super, na stanowiskach w monokulturze zamieniam prochloraz cyprodynilem.

Mówimy tu o ochronie na 8t

A cyprodynilu ile? Też dajesz 80% dawki?

Opublikowano

Od jakiej fazy w praktyce stosowaliscie ctu? Na etykiecie napisane jest od 3 liści. Mam pszenicę sianą 12 listopada, jest w fazie szpilki, temperatury mamy wiosenne i kusi mnie żeby to prysnąć.

Opublikowano
yacenty napisał:

jeszcze więcej takich głupot wypisujcie, więcej i więcej

i myślcie sobie, że w Internecie jesteście anonimowi - haha

Ale kto tutaj mówi o jakiejś anonimowości ?! chyba logiczne jest, że firmy dystrybucyjne chcą spieniężyć towar, a nie płacić za jego utylizację.. Osadek całymi "mauzerami" sprzedawał w ten sposób obszarnikom chloropiryfos. Świat chcesz Pan naprawiać ?? 🤦

Opublikowano

Pewnie sam Ziobro o to zabiega... 🤦 Swoją drogą, tytuł Sygnalisty Roku jak najbardziej zasłużony 😆

• Root Admin
Opublikowano

ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną i każdy podmiot zarejestrowany w Polsce musi odpowiedzieć na pytanie prokuratora i tyle a nie żaden sygnalista ale i tak mnie nie obrazisz

• Like 1
Opublikowano

Nie tłumacz się,co niektórzy i tak nie zrozumieją w czym rzecz,wypisywanie takich bzdur że dostępne środki którymi już nie wolno handlować to proszenie się o kłopoty

Opublikowano
9 godzin temu, Minkes napisał:

Od jakiej fazy w praktyce stosowaliscie ctu? Na etykiecie napisane jest od 3 liści. Mam pszenicę sianą 12 listopada, jest w fazie szpilki, temperatury mamy wiosenne i kusi mnie żeby to prysnąć.

Pryskałem chyba w każdej fazie. Od dzień po siewie do 3 liścia. Byle odmiana nie była wrażliwa na ctu.

Opublikowano
9 godzin temu, yacenty napisał:

ja nie ale jak do mnie przychodzi prokurator po adres IP kogoś kto ma długi jęzor to muszę mu podać adres IP;) i wtedy robi się śmiesznie

Czy miałeś już takie przypadki ?

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, mysza103 napisał:

Miałem gościowi wcześniej odpisać że wysyłkowo to już raczej nigdzie nie kupi , jedynie spod lady , i oczywiście bez faktury , ale niektórzy to jednak lecą po bandzie na całego , w sumie u nas do dostania raczej bezproblemowo , tylko że nie jawnie , chociaż Wiślica też w 

11 godzin temu, mysza103 napisał:

Nie jestem głupi i kumam czacze. Dlatego chciałem się dowiedzieć na priv żeby nikomu nie robić problemów. Wiadomo, że w necie nie jesteśmy samymi rolnikami 

Edytowane przez robert123farmer
  • Root Admin
Opublikowano
18 minut temu, Wicherek napisał:

Czy miałeś już takie przypadki ?

Średnio raz na kwartał, więc już mnie to nie dziwi i nie stresuje. Po prostu jest na to procedura i tyle. Jest ustawa to musisz ją wypełniać i jak przychodzą organy ścigania wymienione w ustawie to chcesz, czy nie musisz odpowiedzieć na ich pismo.

Opublikowano

Uprawiam sporo warzyw, trochę owoców i średnio mam 2-3 kontrole rocznie, gdzie pobierają próbki warzyw/owoców na pozostałości. Z rozmów z inspektorami jasno wynika, że ilość kontroli w rolnictwie będzie tylko rosła, bo na razie to jest szara strefa. Jak ktoś pryska nielegalnymi środkami chemicznymi i myśli, że nie wpisując tego w ewidencję rozwiązuje problem to jest w błędzie i oby kiedyś trafił na łagodnych inspektorów bo jak trafi na "osę" to mu zutylizują towar w dodatku na jego koszt. Znam takie przypadki w warzywnictwie.

Panowie, litości. Pryskajcie czym chcecie, ale przynajmniej nie piszcie takich rzeczy w internecie bo szkodzicie branży, nawet jeśli sami nie pryskacie.

Opublikowano

Sam lubię warzywa ze swojego ogródka a tak to jest produkcja masowa i grzybówki co 3 dni gdyby pozwolił to potruliby wszystkich dla zysku. Warzywa, drób i wszystko co szybko rośnie i toleruje chemię i antybiotyki jest skażone. Najazdy na bydło że niszczy planetę a tam szprycowac trudniej i wolniej rośnie...

Opublikowano (edytowane)

Unii tak jest doj**ać i ma rosnąć w oczach jak zaczynałem jeździć do Niemiec to było na warzywa , sałata , kalarepka i tak dalej .

Sałata 3 zbiory w roku 6 tygodni od posadzenia urosła .

kalarepka była za mała do cięcia to jak odzywkami doj**ał, to za 3 dni urosła aż pękała takie to rolnictwo jest zysk , się liczy .

W Polsce to jest ekologia w uprawach wedle Niemiec .

Edytowane przez galan99
  • Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Zbyszek3939 napisał:

U ciebie patrząc na flagę przy nicu ,to chyba jeszcze wszystko osiągalne😄

Wyjdę na pana marudę, niszczyciela dobrej zabawy, ale ta flaga przy nicku to flaga Śląska. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v