Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, dysydent napisał:

jeszcze wyłapałem to
https://www.tvp.info/57909363/makabra-na-mazowszu-szamanka-od-roku-mieszkala-ze-zwlokami-matki-policjanci-w-szoku

no i mamy w kilku ostatnich postach prawie kompletny obraz polskich skojarzeń

sie mi film przypomniał ... o masz - tytułu zapomniałem
a co za dzień
 jak we mgle, tak jak w tym filmie

noż q..."Silent Hill" ten film jak dla mnie psychodelia no i - jak dla mnie - to nie wiem; film był pierwszy czy to u nas wcześniej się zaczęło?
chodzi mi - które to plagiat?

Bogdan to nie jest jakaś nowość , co jakiś czas takie przypadki się trafiają ,o tu starszy artykuł 👇

https://www.rp.pl/kraj/art3687441-mieszkal-z-cialem-zmarlej-matki-i-pobieral-jej-emeryture

Opublikowano

Zlikwidować to chore rozdawnictwo to nie zwiększy dzietności wśród normalnych Polaków tylko wśród patologi będą mieć więcej na alkohol i papierosy robiąc libacje alkoholowe i burdy w blokach za pieniądze ludzi pracujących

Opublikowano

https://youtu.be/Ri6EGA7CxZQ

Ty idź się lecz na głowę Racyl

racyl napisał:

Nie zjemy już w Viva La Pizza na deptaku w Lublinie.

„Kochani! W związku z horrendalnymi podwyżkami nośników energii i obciążeniami, jakie na nas przedsiębiorców nakłada tzw. Polski Ład restauracja po siedmiu latach kończy swoją działalność” – oznajmiła w weekend pizzeria na Facebooku. Wkrótce post zniknął.

– Ilość hejtu, jaką przyjąłem od wyznawców jedynej słusznej partii sprawiła, że straciłem ochotę na wypowiadanie się w temacie – mówi właściciel restauracji.

– Restauracja na Krakowskim Przedmieściu z dużym potencjałem wysokiego zysku. Duża powierzchnia, nowoczesne wyposażenie i wysokiej jakości nowy sprzęt kuchenny. Świetnie położona w jednej z przedwojennych kamienic, odrestaurowana – czytamy w ogłoszeniu o odstąpieniu ponad 390-metrowego lokalu. Cena: 349 tys. zł. Nowy najemca będzie musiał płacić czynsz w wysokości 31.500 zł oraz opłaty licznikowe. I to właśnie one zdecydowały o zamknięciu lokalu.

Bardzo dobrze nikt płakać po nich nie będzie

Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

Taa, Ty byś wolał Kempę, Szydło albo Pawlowicz💋❤️🤮 Belmondo z kopalni się karwasz znalazl🤣

to twoje lata świetności nie moje .... oooo przypominało się mi pisałeś kiedyś ze ci się ta tępa z nowoczesnej .... swój do swego ciągnie 

4 godziny temu, mirro napisał:

A zapytałeś choć?😂

nie bo nie w moim guście 

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Rogas71 napisał:

Jak oni wszyscy popadają to kto będzie robił na socjal dla ciebie ?

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, DTaras napisał:

Może go talent w temacie - próbuj! Pytanie brzmi: czy będzie chciała? Reszta rzecz gustu. Włos ma w porządku a fryzjer potrafi zrobić robotę.

włosy można pofarbować doczepić ryja i mózgu nie przeszczepisz .... 

Nie było chyba tak źle

4 godziny temu, Ulman napisał:

Roman mentalnie jest gdzieś w 5 klasie podstawówki bo wtedy wszystkie dziewczyny wydają się głupie i brzydkie. W porównaiu do średniej z PIS to laska jest super atrakcyjna a porównując do ulicy to po prostu średniak ale wygląda na zadbaną, umie się w miarę ubrać czyli "jakby tego , to  i niech tam"😉

@ulman wypisz wymaluj ty

Ważne

4 godziny temu, racyl napisał:

Nie zjemy już w Viva La Pizza na deptaku w Lublinie.

„Kochani! W związku z horrendalnymi podwyżkami nośników energii i obciążeniami, jakie na nas przedsiębiorców nakłada tzw. Polski Ład restauracja po siedmiu latach kończy swoją działalność” – oznajmiła w weekend pizzeria na Facebooku. Wkrótce post zniknął.

– Ilość hejtu, jaką przyjąłem od wyznawców jedynej słusznej partii sprawiła, że straciłem ochotę na wypowiadanie się w temacie – mówi właściciel restauracji.

– Restauracja na Krakowskim Przedmieściu z dużym potencjałem wysokiego zysku. Duża powierzchnia, nowoczesne wyposażenie i wysokiej jakości nowy sprzęt kuchenny. Świetnie położona w jednej z przedwojennych kamienic, odrestaurowana – czytamy w ogłoszeniu o odstąpieniu ponad 390-metrowego lokalu. Cena: 349 tys. zł. Nowy najemca będzie musiał płacić czynsz w wysokości 31.500 zł oraz opłaty licznikowe. I to właśnie one zdecydowały o zamknięciu lokalu.

Gesslera nie robiła tam rewolucji ?

trochę faktów 

miesiąc temu
Zdjęcie mówi wszystko. Taka pizza nie powinna wyjechać nawet do klienta. Nie polecam, była twarda jak kamień, szkoda że przy kierowcy nie sprawdziłam, od teraz na pewno będę sprawdzać.

3 miesiące temu
Czy to jedzenie wygląda na smaczne? Dla mnie nie! Zupa smakowała jak przecier pomidorowy ze śmietaną, "bagietki"(jeśli to można tak nazwać) były surowe, nie wypieczone ciasto, ryż cały sklejony, nie jestem pewna, że dzisiejszy.
Na wynos nie polecam!
To juz nie pierwszy raz, dlatego zostawiam opinie

1
Kamila Wójcik

4 tygodnie temu
Wraz z koleżankami wybrałyśmy ten lokal, aby coś zjeść i się napić w sobotni wieczór. Jedyne z czego jesteśmy zadowolone to drinki 🙃 Jedzenie i obsługa na naprawdę niskim poziomie, kelnerka, która nas obsługiwała zwracała się od początku …Więcej

1
2
3
4
wina pisu 

6 dni temuNOWA
Nie polecam. W karcie większość potraw poskreślana z wyłączeniem pizzy i makaronów. Przy zamawianiu okazuje się jednak że makaronów też nie robią. Pozostaje pizza - bez sosów, nie mają ich. Jej smak nie powala, spodziewałam się czegoś więcej skoro to jedyna rzecz w ich ofercie. jedyny plus za sympatyczną obsługę.

Podoba mi się
Agnieszka Mróz

tydzień temuNOWA
Dzień wcześniej zrobiliśmy rezerwacje na kolejny dzień i na określoną godzinę, potwierdzenie przyszło bardzo szybko, ale kiedy przyszliśmy następnego dnia, to zastaliśmy zamkniętą restauracje🤡 Zmarnowany wieczór i czas, nie polecam!
Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Nie wiem czy jesteś takim bez mózgiem czy takiego udajesz ?

Ponad 2 tys opinii, 4 gwiazdki na 5. także nie rób z siebie pośmiewiska na powierzchni ziemi

ddd.PNG

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Smutne, że ta reszta jest w mniejszości.

Może zrzuta na solidny młotek gumowy dla tej większości?

Jak nie pomoże, to przynajmniej trociny się ubiją.

Edytowane przez agromatik
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

jak ktoś chodzi do restauracji to wie o co chodzi , nawet zmiana kucharza  daje wrażęnie nieraz zupełnie innego lokalu , najważniejsza jest obsługa miły kelner możę nadrobić nie dociągniecia kuchni i zachecic do ponownego odwiedzenia lokalu , ale   kucharz i produkty muszą ze sobą współgrać 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

przyznała  by mi racje 

mam ja poszukac na fb i zapytac co sadzi o twoim stosunku do kobiet ?? pamietasz jeszcze co wypisywales po nocach ??

Opublikowano
racyl napisał:

43 minuty temu, Rogas71 napisał:

Jak oni wszyscy popadają to kto będzie robił na socjal dla ciebie ?

Puki co to wszyscy robiło na niego w czasie pandemii wzięli gigantyczne pieniądze teraz płacz że trzeba oddać 😎

Życie nie lubi pustki lokal przejmuje kto inny i git

Opublikowano

Jasne zapłacili za wynajem, koszty pracowników, opłaty, zusy i jeszcze zostało jak lokale były zamknięte 😂

😂 Powiedz gdzie się tacy ludzie rodzą z taką wyobraźnią ? 😂

Opublikowano
agromatik napisał:

1 godzinę temu, Rogas71 napisał:

Głąbie wiesz kto funduje socjal w tym państwie?

Wiem to co UE daje to socjal za który wszyscy musimy teraz płacić restauracja zdziałała od 7 lat dzięki temu socjaliści co rzekomo PiS rozdaje miała klientów bo za po ludzie mieli tylko kości na zupę

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

To ile masz teraz darmowego socjalu od PIS że przestałeś kości jeść ? 😂

za jaki socjal od unii ty pracusiu teraz oddajesz ? 🤣

kto nie chciał pracować za PO to miał kości na zupę !!!

Edytowane przez racyl
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Nie wiem czy jesteś takim bez mózgiem czy takiego udajesz ?

Ponad 2 tys opinii, 4 gwiazdki na 5. także nie rób z siebie pośmiewiska na powierzchni ziemi

ddd.PNG

Roman to zapszaniec i kłamca więc zawsze znajdzie  fakt który mu będzie pasował. Nie jest przy tym ważne czy taki komentarz pochodzi od głupka i co mowi 2000 opinii. Roman zawsze wie lepiej. 

1 godzinę temu, agromatik napisał:

Głąbie wiesz kto funduje socjal w tym państwie?

No jak to kto? Niepokalany prezes zawsze dziewica 

8 minut temu, Rogas71 napisał:

Życie nie lubi pustki lokal przejmuje kto inny i git

To po co ten durny rząd te wszystkie tarcze wprowadził? 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v