Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, hubertuss napisał:

Zapytaj Pinokia to jego pomysł.

teraz za Pinokia robisz?to twoje słowa czy Pinokia ?czy Pinokio i ty to jedno?

Dnia 24.05.2022 o 07:56, hubertuss napisał:

Nasz węgiel nie jest konkurencyjny. Z Australii taniej sprowadzać niż nasz wydobywać.

Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

Przecież teraz było przepisywane a i tak stary gospodarzył a młodziak dopłaty oddawał. 

Na tej emeryturze bez zdawania ziemi to chyba na KRUSie trzeba być , nie wiem dokładnie ale gdzieś pisało .

Opublikowano
23 minuty temu, witejus napisał:

teraz za Pinokia robisz?to twoje słowa czy Pinokia ?czy Pinokio i ty to jedno?

No gdzież bym śmiał się do Pinokia Mateusza zwanego Vateuszem porównywać.

Opublikowano (edytowane)

Ale obaj w tym i tak ciebie nie przebijemy trolu. Typowe dla ciebie skończyły ci się pomysły to zacząłeś z głupkiem głupku. I sam pokazałeś żeś głupi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
7 godzin temu, DTaras napisał:

Oszczędności im nie zbombardują a żyć z czegoś trzeba... Twoja choroba jest dla Ciebie niebezpieczna - wiesz o tym?

Jaka choroba - to, że nie dałem się zindoktrynować i nie liżę rowa ściekowej propagandzie - dożyjesz moich latek  to tyż Ci się rozjaśni. Szczepionki też nie brałem bo instyktownie zaskoczyłem, że jest to test na inteligencję a owczym pędem zniewolą podatne umysły. Trzeba w końcu uruchomić szare komórki i zacząć samodzielnie myśleć - tak zwyczajnie po swojemu na zasadzie instynktu zachowawczego. Niestety tylko silniejszy gatunek ma rację przetrwania nawet w bolszewickim pislandzie.

283956719_539757461198838_10129912869622

Opublikowano
many13 napisał:

7 godzin temu, DTaras napisał:

Oszczędności im nie zbombardują a żyć z czegoś trzeba... Twoja choroba jest dla Ciebie niebezpieczna - wiesz o tym?

Jaka choroba - to, że nie dałem się zindoktrynować i nie liżę rowa ściekowej propagandzie - dożyjesz moich latek  to tyż Ci się rozjaśni. Szczepionki też nie brałem bo instyktownie zaskoczyłem, że jest to test na inteligencję a owczym pędem zniewolą podatne umysły. Trzeba w końcu uruchomić szare komórki i zacząć samodzielnie myśleć - tak zwyczajnie po swojemu na zasadzie instynktu zachowawczego. Niestety tylko silniejszy gatunek ma rację przetrwania nawet w bolszewickim pislandzie.

Znaczyyy... co? W związku z tym, że twój światopogląd wykarmił internet czujesz się nieśmiertelny? Z tego co tu prezentujesz to indoktrynacja zadziałała bezbłędnie.

many13 napisał:

Pięćdziesiąt osiem palestyńskich dzieci zostało zabitych w ciągu ostatniego tygodnia. Izraelskie rakiety nie były wycelowane w obiekty wojskowe tylko celowo trafiały tam gdzie mieszkają cywile. Niestety świat milczy wobec tego ludobójstwa.. Ale po co o tym mówić? Przecież to niedobra jest!

Czy syryjskie Ruskoe też tak skrupulatnie liczą? Ruski żołnierz zanim wejdzie do piwnicy wrzuca dwa - trzy granaty. Zależy ile jest otworów. Wiesz co to znaczy?

many13 napisał:

Dzwoniłem do jednego Norwega, żeby mi oddał nadmiarową kasę. Niestety cwaniak zdążył przepisać wszystko na żonę.

Ukraiński żołnierz do Polaka: "Bandera walczył na swojej ziemi, nie waszej. To nasza ziemia. Lwów to nie wasze a nasze miasto"

https://www.facebook.com/wprawoPOLSKA/posts/1212348509518262?_

I nikt mu nie odpisał że akurat Bandera to siedział w pierdlu?

dysydent napisał:

7 minut temu, Ulman napisał:

A co to zmieni? 

zafałszuje konkurencję rynkową i tak praktycznie nie istniejącą w polskim rozdrobnionym rolnictwie jeszcze bardziej preferując małorolne gospodarstwa emerytów całkowicie już konserwując polską "ogródkową" strukturę agrarną

Te całkiem małorolne mają wpisany udział minimum w dochodzie 25% i przez to są w dupie bo jak chłop gdzieś pracuje to fundusze mu nie pomogą a jak nie pracuje to za fundusze się najwyżej zachla. Czyli wyłania się definicja rolnika. Małe dziesięć lat i urzędnicy wraz z demografią dojdą w temacie do porozumienia.

Opublikowano
36 minut temu, DTaras napisał:

Te całkiem małorolne mają wpisany udział minimum w dochodzie 25% i przez to są w d*pie bo jak chłop gdzieś pracuje to fundusze mu nie pomogą a jak nie pracuje to za fundusze się najwyżej zachla.

O! I tak trza było od początku. Wreszcie ktoś miał odwagę powiedzieć t otwartym tekstem. Tylko co teraz z wszelkimi obiecankami rządu?😂

Opublikowano

Tak myslałem - banderowskie geny skierowane na własnych ziomali - chore. Skandal wojenny! Ukraińska armia zamyka cywili w piwnicach i podkłada granaty, gdyby chcieli otworzyć drzwi‼️ Za takie działania Ukraina powinna być potępiona przez cały świat‼️ Ale... wina Putina, jak zawsze... Nawet, gdy ukraińskie dzieci są ratowane prze jego armię.

Opublikowano (edytowane)

@many13 spokojnie, z tej wojny i kacapy i banderowcy wyjdą wyniszczeni i kibicuję aby oboje jak najbardziej i wisi mi co się dzieje z nie moimi dziećmi a nawet szkoda że jankesi kontestują czy broń ofensywniejszą (MLRS) banderowcom dać co by kacapskich dzieci na ich terytorium banderowcy nie utłukli.
Jedynym sposobem na odegnanie onuc z Ukrainy jest realne zagrożenie że coś padnie na kreml czy inne miasta najeźdźców bo inaczej te zakapiory Ukrainy nie odstąpią a reszcie świata tak na prawdę wisi Ukraina tylko jest zbyt tchórzliwa (ta reszta) aby to wprost np jak ja przyznać.

kacapy obnażyli żałosność nędzarskiego partactwa banderowców czyniąc z nich żebraków planety o byle rurę do strzelania i dla równowagi bym życzył aby kacapskie bachory bodaj statystyki zrównały z ukraińskimi w "zastępach aniołków" a na to się nie zanosi choć co i raz to mniej

a tak @mirro bo pewnie pojmujesz że są tacy co i Tobie mogą powiedzieć - co Ty wiesz o braku sumienia?
Jak rodzice mają na s..ane we łbach to muszą za to płacić ich dzieci bo to jedyny argument aby nawet dzika małpa czy jeszcze od niej gorszy "strateg wojenny" z tyłu głowy miał że jeśli wszczyna wojny to może jego ród wyginąć na jego własnych oczach i to jedyna jakaś tam bariera że tych wojen jest jako tako mniej.

rosja powinna zapłacić za to co zaczęła nie jakimiś stratami w gospodarce, powinna zapłacić eksterminacją milionów (nie tysięcy) kacapów w dowolnym wieku bo i te bydlaki co mundury te ruskie komiczne z orderami ponaczepianymi pozakładali też kiedyś były dziećmi i szkoda że wtedy ....
(z ludzkim bydłem inaczej się nie da jak poniżej, z przeważającą większością)

gdyby kacapy nie wlazły na Ukrainę to nikt niczyich dzieci przed nikim tam by nie musiał bronić dla tego @many13 za takie coś

10 godzin temu, many13 napisał:

Ale... wina Putina, jak zawsze... Nawet, gdy ukraińskie dzieci są ratowane prze jego armię.

"zainteresowałeś" mnie losem Twoich dzieci a zaręczam że nie tylko mnie i to już nie jest ostrzeżenie a jawna groźba i radzę CI - albo zmądrzej albo WYPIER..ALAJ Z TEGO FORUM bo ktoś Cię na prawdę odszuka a wtedy nic Ci nie pomogą zapewnienia jaki Ty "spokojny człowiek"
понял?
(и не говори, что я раньше не спрашивал)

tfu! (na to narzecze co jest narzeczem bandy w sporej części coraz mniej zasługującej by przeżyć)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

a nawet szkoda że jankesi kontestują czy broń ofensywniejszą (MLRS) banderowcom dać co by kacapskich dzieci na ich terytorium banderowcy nie utłukli.

A to się możemy jeszcze zdziwić gdy nasz , zamówione HIMARSy pojawią się na Ukrainie. 😂 No tylko że jednak przy ograniczonej dostępności pocisków to raczej oni do ludności cywilnej tym walić nie będą. Po raz kolejny powtarzam że podział na broń ofensywną i defensywną, w warunkach państwa broniącego się jest z d*py wyrwany. Szczególnie kiedy marynarka wojenna blokuje porty i kamieniami jej się odgonić nie da.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

........ podział na broń ofensywną i defensywną, w warunkach państwa broniącego się jest z d*py wyrwany

w każdych warunkach
tylko politycy muszą z czegoś żyć i to jest tylko jeszcze jeden z przykładów sztucznie tworzonych podziałów aby emulować przydatność polityków do czegokolwiek

Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał:

a tak @mirro bo pewnie pojmujesz że są tacy co i Tobie mogą powiedzieć - co Ty wiesz o braku sumienia?

Tu sprawa jest prosta. Albo wiesz że czegoś się nie robi, albo zaczyna sie proces ten tegowania w głowie. Niekiedy zaś nienawiść, albo pogarda dla strony przeciwnej  zastępuje cel działania. Wtedy jest jak widać obecnie. Choć gdyby właśnie nie pogarda i nienawiść, to nie byłoby tego co mamy. Ktoś nie odetchnął głęboko we właściwym czasie.

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

w każdych warunkach

Ooooo nie. Bo jeśli chodzi o państwo miłujące pokój, to istnieje tylko broń defensywna.😂

Opublikowano (edytowane)

taa
"defensywna"
do "obrony ukraińskich dzieci na ich podwórku rakietami wystrzelanymi ze statków Sewastopola :P

ruskie dzieci też można "bronić" by ich na potworów nie wychowano a każda "obrona" to inaczej defensywa

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Bombowce strategiczne też są defensywne. Zawsze przecież można taki bombowcem, gdzieś na świecie kogoś obronić.🤣 Im dalej od siebie, tym lepiej.

5 minut temu, dysydent napisał:

a każda "obrona" to inaczej defensywa

Izrael cały czas się broni a terytorium powiększa. 😂

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

nno jankesi też "obronili" dzieci cusorza hirohito przekonując go do uniknięcia kapitulacją trzeciej atomówki na pałac w Tokio

czy gdzie tam jego pomiot był przetrzymywany o ile jakiś miał bo nie wiem

dobra zmieńmy temat bo czy już za dużo upaińcom nie podpowiedziałem? ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

a to ja zacząłem i biorę na siebie

chociaż korzystając z "fali" może jeszcze jedno
czy mógłby ktoś utłuc tego psa?
uid_fdab33ccbd34b7a80c5d9e7f7a6594b51646

bo szczeka w obronie jabłek z sadu panów co mu i te jabłka i jego panowie niebawem zaszkodzą bo nie jego sprawa co mają prawdziwi Polacy z prawdziwymi Rosjanami

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v