Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, dsbh napisał:

Jedynie chyba Morze Bałtyckie nie ma do nas żadnych pretensji 🤣.

Ma o Żuławy i co jakiś czas próbuje przypomnieć.😂

7 minut temu, Ulman napisał:

Możesz znaleźć opracowanie które potwierdzi ze materiał musi być sprężysty by przenosił falę -  np. dzwięk, prąd  czy światło

A partyzantka o tym nie wiedziała i przykładali ucho do szyny żeby usłyszeć nadjeżdżający pociąg. Tylko za Niemca to szyny musiały być sprężyste.😂

42 minuty temu, Leszy napisał:

a skąd ja mam wiedzieć co tam się ściska. Atomy, wiązania miedzy nimi, czy między cząsteczkami.

To masz materiał edukacyjny w tej materii.😂 (bez złośliwości i do śmichu wstawione)

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Żyrandol już chyba wszyscy widzieli to może czas na telewizor 🤔 :ph34r: ?🤔 ?

🤣

Serio chcesz zobaczyć moja nowke plasmę... to powiedz tylko i zara pokaże ?... Wczoraj przyjechała jeszcze nie odpalana.. 😜

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Ja tylko pytam o materiał z którego jest odkształcająca się ściana. Skoro wie że takie ściany istnieją to pewnie wie też z czego są zbudowane. Choć w sumie to w desperacji doszedł do momentu w którym twierdzi że nie wiesz co i jak się dzieje ale na pewno się dzieje czyli ściana się nie odkształca ale się odkształca. Zupełnie jak w TVPis 🤣

Każda ściana pod obciążeniem ulega ugięciu .

• Like 1
Opublikowano
Ulman napisał:

Kwestionujesz podstawowy wzór fizyczny? 

Newtonowska III zasada skasuje obydwa wektory siły bo tyle co student jej włoży tyle wróci do niego nie mniej budynek zareaguje minimalnie ale stawy i kości studenta już nie na co on sam zużyje energię. Zatem na energii należy bazować. Podrzucając piłkę przekazujesz jej energię która zostanie zmieniona w Energię kinetyczną piłki ta zmieni się w energię potencjalną i grawitacja zamieni ją na powrót w energię kinetyczną i z tą energią piłka ma szansę piznąć Cię w baniak. Miarą wysokości lotu piłki może być obraz wykonanej pracy ale samo jebnięcie jest już mierzalne bólem. Student stara się przesunąć budynek i o ile nie jest dzieckiem czarnobyla ta sztuka mu się nie uda nie mniej pot na jego ciele będzie wskazywał na wydatek energetyczny zatem i jakaś praca - po prostu nie jest ona mechaniczna. Dlatego w fizyce istnieje jeszcze praca elektryczna i termodynamiczna i ta ostatnia na bank zachodzi w studencie.

Opublikowano
29 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Serio chcesz zobaczyć moja nowke plasmę... to powiedz tylko i zara pokaże ?... Wczoraj przyjechała jeszcze nie odpalana.. 😜

He he pewnie wczoraj pokazałeś @Pafnucy i mu styki popaliło od tego.😄

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Według Ciebie wszyscy tu zostaną ?

Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

To plazmy jeszcze produkują 🤔 ? Dawaj zobaczymy. Ma chociaż 80 cali i 8k czy tylko "skromne" 40 cali i HD Ready 😛 ?

Opublikowano (edytowane)

No to paczaj taka oooooo w kąciku sobie stoi... 😁

Nowka nie śmigana 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣no 80 ma i 40mm ponoć łupi.. 🤔

IMG_20220507_162539.jpg

Lonucy wczoraj oszalal jak zobaczył 🤷‍♂️

A pohotoszopie.. Znaczy w szopie jeszce nie była 😜

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Ilu Ukraińców rzeczywiście jest w Polsce? Według tych danych liczba ludności w niektórych miastach wzrosła o połowę | NCZAS.COM

Z pewnością wszyscy są tu tranzytem.

Czyli nie wiesz co się ściska ale się ściska?  

Możesz znaleźć opracowanie które potwierdzi ze materiał musi być sprężysty by przenosił falę -  np. dzwięk, prąd  czy światło

To ty mi lepiej znajdź opracowanie, że istnieją materiały o zerowej granicy sprężystości mądralo. 

Zaś dźwięk, prąd i światło to całkowicie inne zjawiska. Według definicji dźwięk to fala akustyczna rozprzestrzeniająca się w środowisku sprężystym. Światło to widzialną część promieniowania elektromagnetycznego, a prąd to uporządkowany ruch ładunków elektrycznych. Zaś co to ładunek elektryczny to można sobie wygooglować. 

Opublikowano

Twierdzisz że sciana sie ugina to udowodnij. To twoje stwierdzenie. Naprowadzę cię  - szukaj tematy spręzystość elastyczność, kruchość.

2 godziny temu, peugeot napisał:

Każda ściana pod obciążeniem ulega ugięciu .

Udowodnij to. Tylko nie pisz że to się dzieje chociaż nie widać ze sie dzieje. 

2 godziny temu, DTaras napisał:

Newtonowska III zasada skasuje obydwa wektory siły bo tyle co student jej włoży tyle wróci do niego nie mniej budynek zareaguje minimalnie ale stawy i kości studenta już nie na co on sam zużyje energię. Zatem na energii należy bazować. Podrzucając piłkę przekazujesz jej energię która zostanie zmieniona w Energię kinetyczną piłki ta zmieni się w energię potencjalną i grawitacja zamieni ją na powrót w energię kinetyczną i z tą energią piłka ma szansę piznąć Cię w baniak. Miarą wysokości lotu piłki może być obraz wykonanej pracy ale samo jebnięcie jest już mierzalne bólem. Student stara się przesunąć budynek i o ile nie jest dzieckiem czarnobyla ta sztuka mu się nie uda nie mniej pot na jego ciele będzie wskazywał na wydatek energetyczny zatem i jakaś praca - po prostu nie jest ona mechaniczna. Dlatego w fizyce istnieje jeszcze praca elektryczna i termodynamiczna i ta ostatnia na bank zachodzi w studencie.

Mieszasz pojecia. Piłka pod wpływem siły dokonuje przesunięcia. Ściana nie.

Wydatek energetyczny studenta nie ma znaczenia bo nie zamienia sie w pracę a jedynie energia mechaniczna zmienia się w cieplną. 

Napiszę to ostatni raz - Praca = siła x przesunięcie. Jesli przesunięcie wynosi zero , praca również wynosi zero. To ze zamienił jeden rodzaj energii w inną  nie ma znaczenia.

Opublikowano

No bo z pis trzeba się rozprawić żelazną miotłą. Tylko nie wiem czy tej obietnicy dotrzyma. Bo pis miał się z nim rozprawić i obietnicy nie dotrzymał. A ja tak chciałem widzieć Donka za kratami. Jestem zawiedziony.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Ulman napisał:

Udowodnij to. Tylko nie pisz że to się dzieje chociaż nie widać ze sie dzieje. 

Jasne , ale na początek abym nie miał  wrażenia że dyskutuję z próżnią udowodnij ponad wszelką wątpliwość że istniejesz ( tylko nie pisz że to przecież oczywiste itp )  .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano

Jak mogę pisać nie istniejąc? Jest to według ciebie możliwe a jeśli tak to w jaki sposób? 

Długo myslałeś by coś aż tak głupiego wymyśleć? Bez wątpienia idziesz na mistrza. Dawaj dalej!

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Ulman napisał:

Twierdzisz że sciana sie ugina to udowodnij. 

Kolego ja a wiem co chciałeś przekazać o pracy bez pracy , bo nic mnie tak nie wk***ia jak próżna robota a tym bardziej jak ktoś inny się dzięki temu bogaci

Ale...

Takie moje przemyślenia i obserwacje, jak nie raz po różnych strychach i pod daszach  się chodzi to robiąc kroki słychać drgania blachy i więźby (coś się musi uginać?? Strop?) . W skali dużo mniejszej niż mm a może mikromer ściany się uginają .

No pomne że wymiarowanie nie kończy się na milimetrze. Są mikro, nano, Piko i dalej po przecinku.

Tak samo na warsztacie czujnik zegarowy, luzu nie widać i nie czuć a wskaźnik pokarze w odpowiednich jednostkach 

Edytowane przez V12
Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał:

Jak mogę pisać nie istniejąc? Jest to według ciebie możliwe a jeśli tak to w jaki sposób? 

Długo myslałeś by coś aż tak głupiego wymyśleć? Bez wątpienia idziesz na mistrza. Dawaj dalej!

Może to pisać ktoś kto pozoruje istnienie Ciebie . 

Opublikowano
3 minuty temu, peugeot napisał:

Ty  jesteś j**nięty czy aż tak zdesperowany zupełnym brakiem argumentów? Różni pacjenci się tu trafiali ale  jesteś na najlepszej drodze by być najgłupszym. Jesteś ambitny więc pewnie to osiągniesz.  Podium już masz na pewno. 

Umiesz  udowodnić że kazda ściana się ugina a potem wraca do pierwotnego kształtu? A może wymyślisz że jestem bytem niematerialnym albo programem komputerowym napisanym przez podstępnych bohaterów komiksu którzy ożyli i przeniesli sie do świata realnego. Spotkali sie tam z batmanem, czterema pancernymi i szarikiem oraz z Hanem Solo.

@V12 uważasz że ugiecie w wyniku siły jest funkcją liniową?

Opublikowano
6 godzin temu, jarecki napisał:

Many13 , podejzewam ze ci co popierają walkę ukrainców z rosjanami doskonale znają historię i dzieje powszechne ukrainy i zeby ten naród opanować to trzeba wyeliminować oligarhów w pierwszej kolejnosci dopóki oni tam bedą to historia zatoczy koło aczkolwiek w tym prezydencie załenckim jakiś promyk pomysłu widziałem tylko czy  było to oderwanie sie sie od oligarchicznych wpływów tam czy zabetonowanie to coraz bardziej sie zastanawiam . 

277562395_5004275689609521_2759876013978824364_n.jpg.3cde194cae5527d7ed0cfc5b8411217e.jpg

Opublikowano
12 minut temu, witejus napisał:

Chyba Cię pokarało🤣

Kurka nie pisałem o ścianie, bo to czujnik ma za małą czułość 

Miałem na myśli luz np na łożyskach lub panewkach, 

Nigdy nie posługiwales się czujnikem zegarowym??

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ulman napisał:
20 minut temu, peugeot napisał:

Ty  jesteś j**nięty czy aż tak zdesperowany zupełnym brakiem argumentów? Różni pacjenci się tu trafiali ale  jesteś na najlepszej drodze by być najgłupszym. Jesteś ambitny więc pewnie to osiągniesz.  Podium już masz na pewno

Czyli wymiękasz przy najprostszym zadaniu . 

Edytowane przez peugeot
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Ulman napisał:

@V12 uważasz że ugiecie w wyniku siły jest funkcją liniową?

Nie, ale są ten jednostki typu nano, Piko i mniejsze  i domniemam że odpowiednio czuły przyrząd mógł by odnotować zmianę np kiedy człowiek kroczy po stropie podasza domu . Te odchylenia są tak małe że szkoda se tym zawracać ale myślę że przy dzisiejszej technice jest to realne  do pomiaru.

Ja nie nie interesuje fizyka ale to takie moje przemyślenia z życia i kłócił sie nie bede

Edytowane przez V12
Opublikowano
2 minuty temu, V12 napisał:

Kurka nie pisałem o ścianie, bo to czujnik ma za małą czułość 

Miałem na myśli luz np na łożyskach lub panewkach, 

Nigdy nie posługiwales się czujnikem zegarowym??

🤣🤣wcale nie o to mi chodziło ,napisałeś ,,czujnik pokarze" łapiesz już?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, witejus napisał:

🤣🤣wcale nie o to mi chodziło ,napisałeś ,,czujnik pokarze" łapiesz już?

Sobota dziś i dawka chmielu poszła więc wybacz 🤣

Telefon też zmieniłem i ta klawiatura mi średnio pasuje muszę trochę z nią ogarnac

Edytowane przez V12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v