Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zabijanie człowieka przez człoweka to zło. 

Czemu Wy tragedij zwykłych ludzi nie widzicie? 

Fajnie sie mówi. Zabić do któregoś pokolenia. 

Jeden z drugim, co wam dzieci np zawiniły? 

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

No dobra poniosło mnie i przesadziłem. Ale trzymam kciuki za Ukraińców niech pogonią ta czolote z Krymu.

Żeby pogonili tą krymską chołote to wpierw musieliby wrócić ci emigranci co do PL spindolili. 

Opublikowano

To można powiedzieć o całej Ukrainie że to Rosjanie. I część Polaków. Były ustalone granice? Nie pasuje to wyjeżdżać dobrowolnie. Choć myślę że wszyscy by chcieli zostać na Ukrainie.

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Żaden Tuskowy oligarcha w kilka lat nie zgromadził majątku 34 mln zł.

No  nie  tu  masz  rację  bo  zgromadzili  w kilka lat  miliardy  złoty   kulczyk  na prywatyzacji  Ciechu  na  samym starcie  zarobił  100mln   gdzie  tam  obajtek  może  się  równać  do  tuska  oligarchów  ;)

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

To można powiedzieć o całej Ukrainie że to Rosjanie. I część Polaków. Były ustalone granice? Nie pasuje to wyjeżdżać dobrowolnie. Choć myślę że wszyscy by chcieli zostać na Ukrainie.

Granice to sztuczny twór. 

Opublikowano

Oburzenie na słowa Timmermansa

Tym bardziej z oburzeniem zostały przyjęte przez całą społeczność rolniczą obecną w Brukseli nieodpowiedzialne oświadczenia wiceprzewodniczącego Komisji Europejskiej Fransa Timmermansa w mediach społecznościowych, które bagatelizują wszelkie zagrożenia związane z wdrożeniem strategii 

Opublikowano
1 minutę temu, peugeot napisał:

Co za różnica , jeśli jesteś obywatelem danego kraju to jednocześnie dobrowolnie je akceptujesz . 

Pod delikatnym przymusem. 

Opublikowano (edytowane)

Co ty za pierdoły pociskasz?

Od kilkudziesięciu wieków posiadanie obywatelstwa a akceptacja granic państwa to były dwie zupełnie odrębne sprawy. 90% wojen wynikało z braku akceptacji granic państwa którego jest się obywatelem. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
26 minut temu, Denwer napisał:

No  nie  tu  masz  rację  bo  zgromadzili  w kilka lat  miliardy  złoty   kulczyk  na prywatyzacji  Ciechu  na  samym starcie  zarobił  100mln   gdzie  tam  obajtek  może  się  równać  do  tuska  oligarchów  ;)

Serio nie rozumiesz? Nie pierwszy raz zresztą pokazujesz tu jak bardzo nie rozumiesz. Nie rozumiesz jak Kulczyk kupił Ciech? On to kupił LEGALNIE. Przez giełdę. Każdy z nas tak mógł kupić. On nie brał forsy z państwowych spółek przez fundacje na remont swoich nieruchomości jak Obajtek. Żałosny jesteś z tą twoją propagandą nic nie rozumiesz. Szukasz głupszych od siebie jak z tym Kulczykiem. Tylko tych głupszych coraz mniej.

Opublikowano

Konstytucja???? Bbbuuuuchaaachaaaaaa 🤣🤣🤣  To jakiej ruskiej agresji wy sie boicie? Niech PIS powie ruskim że nasza konstytucja tego zabrania i mamy spokój😆 

Ty naprawdę masz jakieś niedomaganie intelektualne🥴

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Serio nie rozumiesz?

Przed chwilą, hubertuss napisał:

pokazujesz tu jak bardzo nie rozumiesz.

1 minutę temu, hubertuss napisał:

Żałosny jesteś z tą twoją propagandą nic nie rozumiesz

strasznie się jąkasz...

Opublikowano
mirro napisał:

33 minuty temu, DTaras napisał: Dlatego też w perspektywie czasu Obajtek mógł już myśleć o jachcie na otwarcie przekopu... Albo jako jako alternatywny środek ewakuacji.😂

Tylko w przypadku otwarcia kanalizacji.

mirro napisał:

18 minut temu, many13 napisał: że większość ofiar wojennych na UPAdlinie to robota azowców. Dla tych rezunów batiuszki stefka bandery ryzanie własnej nacji to chlebuś powszechny Mylisz Azowców z batalionami UPA, To różne jednostki.

Aaale pomyłka owa żywcem skopiowana z teljewizjinnej ustanowki...

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

że nasza konstytucja tego zabrania i mamy spokój

a to u was jest?

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Konstytucja???? Bbbuuuuchaaachaaaaaa 🤣🤣🤣  To jakiej ruskiej agresji wy sie boicie? Niech PIS powie ruskim że nasza konstytucja tego zabrania i mamy spokój😆

Mowa była o  Polakach  . 

Zastanów się kto potrzebuje pomocy , bo może to właśnie Ty .

Opublikowano

A co obchodzi agresora konstytucja państwa które napada? Może są jakieś traktaty które mówią że np Izrael musi przestrzegać konstytucji Palestyny. Możesz udowodnić , podać źródło że takie uregulowania istnieją? 

Opublikowano
13 minut temu, hubertuss napisał:

Serio nie rozumiesz? Nie pierwszy raz zresztą pokazujesz tu jak bardzo nie rozumiesz. Nie rozumiesz jak Kulczyk kupił Ciech? On to kupił LEGALNIE. Przez giełdę. Każdy z nas tak mógł kupić.

To  ty  nie rozumiesz.    Nie  każdy  mógł  kupić  Ciech  po okazyjnej cenie   nie  każdy  mógł  kupić  Wartę  po okazyjnej cenie  itd.

15 minut temu, hubertuss napisał:

Tylko tych głupszych coraz mniej.

Patrząc  na ciebie  i  twoich  kolegów  to  jest  was  masa  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v