Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, peugeot napisał:

Najpierw Ty udowodnij swoje bo to nie ja zacząłem , potem  podniosę się do tego i postaram się o dowody . 

Postarasz się? Czyli coś twierdzisz ale dowodów nie masz i dopiero będziesz się starał? Pewnie znowu wkleisz coś nieaktualnego😂

Opublikowano (edytowane)

Niestety pisiory nigdy nic nie zrobiły porządnie i nigdy nic nie zrobią. Drogi płot nie dość, że nie pokrywa całej linii granicznej to jak widać g daje. Kolejna gigantyczna inwestycja za gigantyczne pieniądze która nic nie daje.

Aż się przypomina dialog z Misia. Dewiza rządów pis dzisiaj. Od 2:29 oglądajcie zamiast miś wstawcie sobie słowo płot. A w 3:03 pada ta jakże przyświecająca pisiorom maksyma. Prawdziwe pieniądze robi się na drogich słomianych interesach. Respiratory, maseczki ,Ostrołęka, płot graniczny, Polska Fundacja Narodowa a w niej drogi jacht i cała cała masa innych jak CPK. To są właśnie drogie słomiane interesy pisu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, peugeot napisał:

Ulman -zanim zaczniesz krytykować ,  spójrz na  siebie .

Czekam na dowody . 

Jakiego dowodu chcesz? Może oświadczenie prezesa potwierdzone notarialnie czy to też nie wystarczy? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
37 minut temu, jarecki napisał:

w polsce pracuje kilkanascie lub kilkadziesiąt tysięcy ukrinskich kierowców siłą rzeczy trzeba bedzie zwiekszyć im przewozy bo w polsce nie bedzie komu wozić ,

Ta nie będzie komu wozić. Cała ścian wschodnia jeździła na Białoruś i do Rosji. Teraz nie mają gdzie jeździć a ty piszesz, że nie będzie komu wozić. Skąd ty się urwałeś?

Opublikowano
18 godzin temu, Pafnucy napisał:

no zbyty skromnie to raczej nie ma.

porównując  go  z tuskowymi  oligarchami  bym  powiedział  że  bardzo  skromnie 

Opublikowano
28 minut temu, Denwer napisał:

porównując  go  z tuskowymi  oligarchami  bym  powiedział  że  bardzo  skromnie 

Żaden Tuskowy oligarcha nie remontował swoich nieruchomości za forsę wprost przelewaną z państwowych spółek. Żaden Tuskowy oligarcha w kilka lat nie zgromadził majątku 34 mln zł.

Opublikowano

Ulman  -- to nie dowód , brakuje tam choćby podania źródła i daty zaistnienia opisywanej sytuacji . Dzięki takim zabiegom z tego każdy może sobie ułożyć historyjkę taką jaka mu pasuje , dlatego nazwałem to manipulacją ( nie sądzę aby nie zdawali sobie sprawy z tego że te rewelacje są bezwartościowe bez podania dat  ) .

Opublikowano

A jak piszą że real wygrał Manchesterem to też potrzebujesz dowodu?  Masz tam cytat ambasadora Derszczycy, może on powinien na stronie ambasady oświadczenia wystawiać za każdym razem jak coś powie? Po co tak usilnie robisz z siebie debila? Jakiś zakład przegrałeś? 

Opublikowano

Ulman -- tym się chyba różnimy , dla Ciebie wystarczającym dowodem jest to że jakiś portal coś napisał.  a dla mnie nie . Gdyby to potwierdził jeszcze ktoś z " pierwszej ręki "    i podał daty tych wydarzeń  , można by wstępnie przyjąć że to  prawda .  Jak widać wolisz obrzucać inwektywami . 

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

w polsce pracuje kilkanascie lub kilkadziesiąt tysięcy ukrinskich kierowców siłą rzeczy trzeba bedzie zwiekszyć im przewozy bo w polsce nie bedzie komu wozić ,

to nie chodzi o najemnego kierowcę bo narodowość jest nieistotna byle legalnie
to chodzi o narodowość firmy która zatrudnia bo to ona jest łupiona podatkami i z siebie i tego kierowcy przez kraj swój - jakkolwiek to zabrzmi - macierzysty

teraz to sobie mogą tranzyt kolejowy blokować z  Polski na Chiny, a nawet mogą i odblokować a jedno od drugiego niczym nie różne bo póki co kacapy z Ukrainy zrobiły do reszty nieużytek gospodarczy i nic nie wskazuje aby szybko tam się coś zmieniło

Ukraina nie ma nic do zaoferowania aby bawić się w naciski polityczne, oczywiście będą mieli od groma broni a to kusi aby negocjować z pozycji siły
jeszcze trzeba będzie jak z afgańskimi talibami... jankesi pierwej ich zbroili na ruskich a później...
niestety nic nie wskazuje aby Ukraina nadal nie była "dzikim polem" nie ważne czy z przyczyn zewn, czy wewn tam rychłej cywilizacji nie widać
no ale kacapów natłuką a jak kacapy durne leźć tam gdzie ich nie życzą to jeszcze Ukraińcy powinni trochę ruskich miast porozwalać tak dla równowagi
Chociaż raz Ukraińcom wolno zabijać ruskich prawem wojny nie ważne czy na terytorium Ukrainy czy gdziekolwiek... z innymi narodami pokazują że coś znaczą
a niech tam pokazują, zapamiętamy

to tak na marginesie zajawka może kolejnego wątku tej wojny

Opublikowano
7 minut temu, peugeot napisał:

Ulman -- tym się chyba różnimy , dla Ciebie wystarczającym dowodem jest to że jakiś portal coś napisał.  a dla mnie nie . Gdyby to potwierdził jeszcze ktoś z " pierwszej ręki "    i podał daty tych wydarzeń  , można by wstępnie przyjąć że to  prawda .  Jak widać wolisz obrzucać inwektywami . 

Potwierdzenia przez kogo/co byś oczekiwał żeby uznać to za wystarczające? 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ta nie będzie komu wozić. Cała ścian wschodnia jeździła na Białoruś i do Rosji. Teraz nie mają gdzie jeździć a ty piszesz, że nie będzie komu wozić. Skąd ty się urwałeś?

ty tak serio ?

Opublikowano
46 minut temu, Ulman napisał:

A jak piszą że real wygrał Manchesterem to też potrzebujesz dowodu?  Masz tam cytat ambasadora Derszczycy, może on powinien na stronie ambasady oświadczenia wystawiać za każdym razem jak coś powie? Po co tak usilnie robisz z siebie debila? Jakiś zakład przegrałeś? 

Ja pier**le. Za najmądrzejszego na forum się uważasz a nie potrafiłeś sprawdzić z kiedy jest ten artykuł w rp do którego się odnieśli w do rzeczy? Odgrażali kotlet z grudnia, za chwilę grzecznie przeproszą a ty tu zwycięstwo swego geniuszu oglaszasz. Tak jak z lukaszenka co to Polskę solą częstował, a ty uparcie twierdisz że wszyscy się mylą i gadał o Ukrainie. Łykasz te ruskie wrzutki i innych myślicieli bezkrytycznie

• Haha 1
Opublikowano

Artykuł jest z wczoraj Ukrinform: stoimy u progu możliwej wojny handlowej między Kijowem a Warszawą - rp.pl

A najistotniejsze jest na końcu

"Plan działań będzie uzgodniony z przedstawicielami celnych, granicznych i innych służb Rzeczypospolitej Polskiej i Ukrainy nie później niż do końca lutego 2022 roku. Wojna pokrzyżowała jednak te plany, co nie przeszkadza Ukrainie upominać się o zwiększenie liczby zezwoleń. "

Ty też masz problem z akceptacja że upaińce to niewdzięczna swołocz? 

Opublikowano (edytowane)

Tak,  z takimi jak ty  PISowskimi zaprzańcami😄

Tobie nie wytłumaczy nikt bo ci się rzaeczywistość nie chce zgadzać z narracją propagandy antyrosyjskiej.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Tak zajrzałem tu bo nigdzie indziej nikt nie pisze. " Propaganda anty rosyjska"🤔 tych putinowców za to co robią na Ukrainie to wybić do drugiego pokolenia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v