Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nie pamiętam kiedy  , bo bywam bardzo rzadko . Co nie znaczy że nie słyszałem . Zresztą ambona  to nie jedyne źródło obelg że strony kościoła . Nie ma tu niewinnych .

12 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Kiedy ostatnio takiego kazania wysłuchałeś

Opublikowano
17 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Kiedy ostatnio takiego kazania wysłuchałeś na mszy ?

nie ja ale tesciowa dzisiaj na sumie o 10 -parafia swietego mikolaja 32-060 liszki , jesli nawet dewotce sie nie spodobalo co proboszcz wygadywal

Opublikowano

Co ty sie tak panicznie boisz tego kościoła ? 🤣

Zawsze wszystko co ludzie powiedzą traktujesz mega poważnie ? ksiądz tak jak każdy z nas to zwykły człowiek i tak samo błądzi a w tej religii o to chodzi żeby błądzić a następnie się podnosić i tak w nieustanne kółko

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

8 minut temu, Ulman napisał:

A dlaczego? 

Dla uzyskania korzyści finansowych , dam ci prosty przykład - reklama , promocja .

Dla kościoła pieniądz to skutek uboczny posiadania władzy - jeżeli bawimy się w tego typu rozważania.

• Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, Leszy napisał:

Katolicyzm to kontynuacja żydowstwa 

I tak i nie. "Żydowstwo" to jednak Stary Testament gdzie podstawą była umowa między Bogiem a Izraelem. Zauważ że jak w Europie wybuchały zarazy, to przy braku wiedzy o ich naturze i pochodzeniu zaraz oskarżano o nie Żydów i to najczęściej z ambon kościołów.😂

9 godzin temu, peugeot napisał:

A ile to obelg wobec ludzi nie należących do kk  można  usłyszeć na kazaniach .

Kwestia priorytetów. Czyli po co przychodzisz do kościoła. Jeżeli przychodzisz i interesuje Cię zdanie księdza w danej kwestii, to i owszem. Jeżeli przychodzisz posłuchać Słowa Bożego to raczej szybko zweryfikujesz to co usłyszysz.

Opublikowano
mirro napisał:

I tak i nie. "Żydowstwo" to jednak Stary Testament gdzie podstawą była umowa między Bogiem a Izraelem. Zauważ że jak w Europie wybuchały zarazy, to przy braku wiedzy o ich naturze i pochodzeniu zaraz oskarżano o nie Żydów i to najczęściej z ambon kościołów.😂

Mechanizm kozła ofiarnego. W sumie też z judaizmu zaczerpnięty.

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, mirro napisał:

nadal za wszystko obwiniani.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, racyl napisał:

Co ty sie tak panicznie boisz tego kościoła ? 🤣

Zawsze wszystko co ludzie powiedzą traktujesz mega poważnie ? ksiądz tak jak każdy z nas to zwykły człowiek i tak samo błądzi a w tej religii o to chodzi żeby błądzić a następnie się podnosić i tak w nieustanne kółko

Nie boję się religii i tego w co ona wierzy .

Zastanów się kto deklaruje śmiertelnie poważne traktowanie wybranej historyjki . 

Ja nie zgadzam się na łamanie moich praw przez tych którzy deklarują że są ostoja prawożadności i mają monopol na wiedzę o tym co jest dobre a co złe . Jeśli dla Ciebie wpływ kościoła na ludzi to nic wielkiego to rozejrzyj i zastanów się jeszcze raz nad tym .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Teraz jeszcze można "łunie", Rosje i Niemcy obwiniać np. za inflację.

no juz obwinione, ale tam tyż zydy.

Opublikowano
13 godzin temu, jacus napisał:

jakie to twoje dane kosciol wykorzystuje

Wykorzystuje to że jestem jego członkiem   i robi to wbrew mej woli . Wypisać się nie da , chyba że ogniem . Świadkowie Jehowy nie atakują imiennie , bo nie mają  Twoich danych . 

Ja tego nie olewam bo uważam że wpływ religii na otoczenie jest znacznie większy niż to się wydaje niektórym .

Jeśli ktoś chce aby jakąś instytucja gromadziła o nim informacje to  nikomu tego nie bronię . Jestem obywatelem Polski , z racji zasad tu panujących państwo gromadzi moje dane osobowe i są one wystarczające .

Opublikowano
12 godzin temu, racyl napisał:

wyborcza w porównaniu z tym ścierwem karnowskich  to jest przyzwoita gazeta

I znowu jesteś w mniejszości ,  GW mało kto czyta , stare komuchy jedynie , którym PIS dobrał się do emerytur ubeckich , idź do kościoła i przemyśl swoje życie bo to co piszesz to kompletne zidiociałe , skrajne , lewackie hasła .

Opublikowano (edytowane)

Te pisowskie gazety jak od rzeczy czy w polityce też mało kto czyta. Gdyby nie reklamy od państwowych spółek i inne transfery publicznej kasy to już dawno by padło.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

mariuszku- jak zwykle mijasz sie z prawda,popatrz ilu prenumeratorow ma gw a ile gp ? odlicz tych panstwowych co z przymusu placa..

22 minuty temu, peugeot napisał:

Wykorzystuje to że jestem jego członkiem   i robi to wbrew mej woli . Wypisać się nie da , chyba że ogniem . Świadkowie Jehowy nie atakują imiennie , bo nie mają  Twoich danych . 

Ja tego nie olewam bo uważam że wpływ religii na otoczenie jest znacznie większy niż to się wydaje niektórym .

Jeśli ktoś chce aby jakąś instytucja gromadziła o nim informacje to  nikomu tego nie bronię . Jestem obywatelem Polski , z racji zasad tu panujących państwo gromadzi moje dane osobowe i są one wystarczające .

jeszcze raz co wykorzystuje -dokladnie podaj co i kiedy wykorzystal, gdy wchodze na strone parafii to nie musze podawac nr telefonu czy maila.. przy wejsciu do koscilola nikt mnie z dowodu nie sprawdza-a w  wielu miejscach tak sie dzieje.

jeszcze raz -mozesz dokonac aktu apostazji jesli ci zle w byciu czlonkiem czegos o czym nie masz zielonego pojecia.

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

I znowu jesteś w mniejszości ,  GW mało kto czyta , stare komuchy jedynie , którym PIS dobrał się do emerytur ubeckich , idź do kościoła i przemyśl swoje życie bo to co piszesz to kompletne zidiociałe , skrajne , lewackie hasła .

Trzecia pozycja na rynku chyba, a ty twierdzisz że nikt nie czyta?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, peugeot napisał:

Może tak , ale nie boję się . 

nawet jeśli jakiś bożek w absurdalnej religii jest tylko wyimaginowaną bzdurą to jego wyznawcy już nie>

a z tym to już bym sugerował się jednak liczyć bo ma wymiar jak najbardziej materialny i sprawczy; co widać wokół aż nadto wyraziście

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Mariusz jesteś bardziej tępy  niż myślisz. wszystkie te dziennikarzyny i tak pracowały kiedyś jak nie w wyborczej to w innej istniejącej wtedy gazecie a Ty jak tępa dzida łykasz co ci podadzą w tvp PIS że nieskazitelni mesjasze są ekspertami w tvp pis od wszystkiego.

wszystkie gazety w ostatnich latach zaliczyły spadki, tu nie ma tytułu co by mu nie spadło.

gazeta wyborcza ma nakład około 60 tys egzemplarzy

gazeta Polska codziennie  około 11 tys egzemplarzy

Tygodniki

https://www.press.pl/tresc/66067,_gosc-niedzielny_-i-_sieci_-z-najwiekszym-wzrostem-w-marcu

kto czyta Mariuszek 🤣🤣

ggg.PNG

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

@Mariusz2903 aby ze złem skutecznie walczyć należy je poznać i akurat postawa  - "o diable nie chcę nic wiedzieć" daje temu diabłu fory.

choć GW i ja nie czytam bo jakichś abonamentów żądają
Jeszcze czego! :P

a papierowe wydania... papier toaletowy jeszcze jest do kupienia i taniej wychodzi tak że (póki co) nie ma sensownej potrzeby jeśli internet jest otwarty, dostępny a tłumacz automatyczny otwiera cały świat to i tak czasu mało aby ....

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v