Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 15.04.2022 o 00:07, nie napisał:

"Pamiętacie sprawę Pawła Kozaneckiego? To ten adwokat, który wracając z wesela jakiejś influencerki zabił 2 kobiety i jeszcze miał czelność tłumaczyć, że stało się to dlatego, że ofiary jechały starym autem - "trumną na kółkach".
No to wyobraźcie sobie, minęło prawie 7 m-cy ... i nie dość, że nie został jeszcze osądzony (Ba! Do tej pory nie było żadnej rozprawy), to jeszcze gość wciąż bez najmniejszych przeszkód wykonuje zawód adwokata, bo nie został zawieszony choćby na moment - izba dyscyplinarna nie zdążyła się przyjrzeć jego sprawie".

"wolne sądy" 🤮

Przyjedź lepiej na podlasie i zapytaj w Bielsku i okolicach czy ludzie pamiętają jeszcze i upadłość Bielmleku kilkuset milionowe defraudacje byłego senatora pis Romańczuka. Czy ludzie pamiętają ile set tysięcy jak nie Miłonów za mleko nie otrzymało kilkuset czy ponad tysiąc gospodarzy. Zapytaj czy pamiętają ile set milionów wyłudził kredytów z Banku Romańczuk pod fałszywe stany magazynowe.

No to wyobraź sobie minęło ponad rok. Były senator pis dostał tylko 120 tys zł kaucji. Kaucję wyznaczyła pisowska prokuratura za 180 mln defraudacji. Wolny sąd się nie zgodził. To pisiory znalazły swojego sędziego tego po ich reformie. I wypuścił byłego senatora pis na wolność. A Romańczuka bronił nawet Ardanowski twierdząc, że to wszystko wina ruloników, że pisior im za mleko nie płacił i zakład puścił z torbami.

Wy pisiory jesteście śmieszni. Pokazujecie winy innych na które bez trudności można odpisać podobnym przypadkiem autorstwa ludzi pis. A może chcesz porozmawiać o wypadkach żony Zielińśkiego z pisu. Za które nie ponosiła odpowiedzialności a po których jedna osoba wylądowała na wózku?

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

a to tylko sie cieszyć że nie dają sie wykorzystać i pracować za 15 zł \ h .

Zjazd cen ? Puki co to mieszkania w stolicy sprzedawały się na pniu .

Jak Pisowski Socjalizm się zawali i skończy darmochą na koszt kolejnych pokoleń to i za 10 pln będą robić bez narzekania. 

Puki co się sprzedawały tak samo jak pół roku temu prezes NBP nie widział zagrożenia inflacją. W pierwszym kwartale ilość rozpoczętych budów spadła o bodajże 24% r/r. 

Opublikowano
39 minut temu, racyl napisał:

A co Ci się kolego porobiło ze starym kontem ? 🤣

A usunołem wczoraj 🙂

Opublikowano
46 minut temu, Ulman napisał:

Jak Pisowski Socjalizm się zawali i skończy darmochą na koszt kolejnych pokoleń to i za 10 pln będą robić bez narzekania. 

Nie doczekam tego ani ja ani ty. Już u nas taki jeden był co krzyczał że podjedzie się na osiedle gwizdanie i za strawę będą lecieć robić. A sam już ryje nosem ziemię i nikt jakoś do niego do roboty nie leci. I bardzo dobrze.

• Like 3
Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał:

Mniejszością są katolicy 

GDZIE?

Opublikowano
27 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Tłumy na mszach w Wielki Tydzień a ty jak zwykle w mniejszości .

Może i są tłumy ale nie powiedział bym że większość to katolicy . Z mojej obserwacji i rozmów z katolikami wnioskuje że niewielu z nich takimi jest . Może i wierzą w jakiegoś Boga ale to nie Bóg katolików , może i mają jakieś zasady ale to nie są zasady Boga katolików . Wystarczy zadać jedno proste  pytanie stosunek do aborcji i sprawdzić ile było ich  wykonanych . Większość to ludzie którym nie dano możliwości wyboru , nie zastanawiają się nad tym czym jest to co robią  , jedynym plusem tego jest to że nie traktują zbyt poważnie tego w co wierzą .  

To taka moja może i subiektywna ocena . 

Opublikowano
1 minutę temu, peugeot napisał:

jedynym plusem tego jest to że nie traktują zbyt poważnie tego w co wierzą .  

np płaskiej Ziemi?

Opublikowano (edytowane)

Ludzki ład kreowany latami i dekadami moze sie zawalić w miesiąc.

Ostatnie 2 lata pokazały jak w miesiac zawalić ludzki ład... a wiekszość przed tym by stwierdziala za mało realne za ich życia 

Wiec pisanie w tym czasie ze cos jest nie mozliwe za naszego życia  jest srednio trafne .

Tyle odnosnie sytacjii ekonomicznej kraju i rynku pracy i... rzeczy nie możiwych 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Nie no w koncu uznali odkrycia naukowe przeczące płaskiej ziemi , ba  nawet znalazła się odpowiednia zmiana  interpretacji pism które to potwierdzają .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano
2 godziny temu, peugeot napisał:

Może i są tłumy ale nie powiedział bym że większość to katolicy . Z mojej obserwacji i rozmów z katolikami wnioskuje że niewielu z nich takimi jest . Może i wierzą w jakiegoś Boga ale to nie Bóg katolików , może i mają jakieś zasady ale to nie są zasady Boga katolików . Wystarczy zadać jedno proste  pytanie stosunek do aborcji i sprawdzić ile było ich  wykonanych . Większość to ludzie którym nie dano możliwości wyboru , nie zastanawiają się nad tym czym jest to co robią  , jedynym plusem tego jest to że nie traktują zbyt poważnie tego w co wierzą .  

To taka moja może i subiektywna ocena . 

Może i wierzą w jakiegoś Boga ale to nie Bóg katolików.

Nie wierzysz prawdę mówiąc nikt nie ma prawa narzucać wiary ale jeśli tak powiadasz , zapewne jesteś innego wyznania .

Opublikowano

Świadkowie Jehowy wierzą w jednego, jednoosobowego Boga, który jest najwyższym Władcą i Suwerenem. Uważają, że Bóg ma tylko jedno imię własne – JHWH, którego używają w historycznej formie Jehowa. Uważają też, że do zbawienia konieczne jest posługiwanie się nim w stosowny sposób i we właściwych sytuacjach.

Baptyści udzielają chrztu wyłącznie tym, którzy świadomie wyrażają żal za grzechy i wyznają wiarę w Chrystusa. Akcentują autonomię poszczególnych zborów, byli prekursorami rozdziału kościoła i państwa.

Wierzymy w Boga w Trójcy Świętej jedynego, w osobach Ojca i Syna, i Ducha Świętego. Wierzymy w Synostwo Boże Jezusa Chrystusa, poczętego z Ducha Świętego, narodzonego z Marii Dziewicy; w Jego śmierć na krzyżu za grzech świata i Jego zmartwychwstanie w ciele; w Jego wniebowstąpienie i powtórne przyjście w chwale.

Główną cechą wyznań protestanckich jest uznanie Jezusa Chrystusa za jedynego pośrednika między Bogiem a ludźmi (zasada Solus Christus), odrzucenie Tradycji przyjmowanej przez katolicyzm za równorzędną z Pismem Świętym podstawę wiary (zasada Sola Scriptura), przyjęcie, że podstawą zbawienia jest łaska (zasada Sola ..

miona Boga w judaizmie – głównym imieniem Boga w judaizmie jest Jahwe zapisywane przy pomocy tetragramu JHWH, obok Elohim (bogowie) i Adonai.

Katolicyzm opiera się na narzucaniu wiary .

NA PEWNO TAK JEST .

Opublikowano
12 minut temu, peugeot napisał:

Katolicyzm opiera się na narzucaniu wiary ,  tak zwany sakrament chrztu to nic innego jak narzucanie wiary  .  

wiary nie da się narzucić ani wysondować jaki jest autentyczny odsetek wyznawców jakiegoś wyznania
Chrzest bezwolnych tylko zawyża puste statystyki z resztą i rodzice nie tylu by chrzcili gdyby nie przytłaczająca presja społeczna.

zachowania stadne podobne jak u innych stadnych

• Like 1
Opublikowano

Żydzi .

Muzułmanie .

Katolicyzm .

To są religie ale najbardziej to jak to się zapisało JEROZOLIMA I MUZUŁMANIZM .

U Muzułmanów też są twarde zasady ,

Nikt nie pluje na ta religię .

Plują tylko na chrześcijańską religię .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v