Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, witejus napisał:

Może już ślepy jestem że starości ale nie zauważyłem tam śladu krwi przy tych leżących na ulicy trupach,ran postrzałowych nic wyglądali jakby się sami położyli do filmu.

Ty nie jesteś słępy ty jesteś głupi. I nie pisz mi tu o regulaminie czy, że cię wyzywam. W wielu portalach czy innych serwisach za szerzenie ruskiej propagandy dostał byś dawno bana. Czy ty rozumiesz, że to co pokazują w tv jest cenzurowane ze względu na drastyczność? Czy ty musisz swego palucha w dziurę po kuli sprawdzić i potwierdzić, że tak było jak Tomasz niewierny? Człowieku w tv nikt ci nie pokaże flaków czy rozwalonych głów i to jeszcze z bliska byś mógł stwierdzić czy to prawdziwe.są. 

Na miejscu są przedstawiciele Human Rigchts Watch choć wątpię byś wiedział co to jest. Są inne osoby z międzynarodowych instytucji. No i są wreszcie foty satelitarne z 19 marca pokazujące ciała na ulicach dokładnie tam gdzie teraz je znajdują. A mimo to znajdują się głupki co twierdzą, że nie widzą dziur i te trupy udają. Za uskutecznianie tutaj ruskiej propagandy powinieneś dostać bana tak jak ma to miejsce na wielu serwisach i portalach. Ty negujesz ludobójstwo jakie tam miało miejsce twierdząc, że trupy są udawane. Choć pewnie nawet nie jesteś tego świadomy. jak nie pierwszy raz zresztą nie rozumiesz tego co piszesz lub wymyślasz bzdury.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Ruskiego szampana albowiem jest przecież wzorem cnót wszelakich i patriotą wielbiącym pokój - we własnym wydaniu. Morawiecki liderem? Raczej spindoktorem... Nie mniej reset z kierunku rosyjskiego jest potrzebny. Jak się araby wqrwio to może on być niebawem. Jako, że Chińczyk siedzi sobie na wzniesieniu przy brzegu rzeki i jeszcze trupy liczy stawiam na tzw bliski wschód. Jest pewien problem bo Chińczykowi zostanie w końcu opcja siłowa ale... pożyjemy, zobaczymy.

racyl napisał:

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

a może nie. może zastrzelono ot tak.

to tak ma wyglądać że są sami niewinni zastrzeleni na ulicach.

Każdy z nas pamięta jak pokazywano do znudzenia jak to ukraińcy dzielnie wstępują do wojska czy robią koktaile mołotowa. Ty zrywów było mnóstwo i nie chcę mi się wierzyć że dla wszystkich starczyło mundurów.

Przy dzisiejszych dostępie do kamer w telefonach to o dziwo nie ma żadnej relacji z tych egzekucji a przecież sporo było filmików z wojny a tu nic dosłownie tylko martwe ciała na ulicy.

Nawet pokazywali jak ukraińcy bezbronni zasłaniali ciałami ruskie czołgi i jakoś żaden rusek ich nie zabijał

Relacje są i było ich wiele dopóki ta wiejska maść nie poodcinała kamer przemysłowych. Nie musisz wierzyć. Ja mam swoje powody aby dać taką wiarę. Nie mniej skoro ma wojnie prawda ginie jako pierwsza nie możesz brnąć w wątpliwości w żadną stronę.

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, peugeot napisał:

Związali sobie ręce z tyłu i tak skrępowani poszli rzucać koktajlami mołotowa w ruskich . 

Wczoraj sami mieszkańcy Bucza twierdzili że większość ofiar to ofiary snajperów z pierwszych dni okupacji i to są ludzie którzy którzy przebywali na ulicach w czasie walk, temat rostrzelanych i związanych szybko ustąpił tym ostatnim doniesieniom

Opublikowano

Ot cała lewacka demokracja, demokracja jest wtedy kiedy oni wygrywają 😂

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, ws71 napisał:

Wczoraj sami mieszkańcy Bucza twierdzili że większość ofiar to ofiary snajperów z pierwszych dni okupacji i to są ludzie którzy którzy przebywali na ulicach w czasie walk, temat rostrzelanych i związanych szybko ustąpił tym ostatnim doniesieniom

Jeżeli ruskich snajperów, to widać nie mieli celów wojskowych do eliminowania, czyli upada mit o zwalczaniu partyzantki. A jeśli teren się okupuje i wali po ludności od początku okupacji, to cel jest jasny. Ta ewentualność pozwala postawić tezę że druga runda tego konfliktu będzie jeszcze bardziej krwawa. 

Powiem tak, do tej pory Ukraińcy okrzepli w ogniu, teraz okrzepli we krwi. Nie będzie zmiłuj się a kto potem opanuje te demony? 

9 minut temu, MonteChristo napisał:

Ot cała lewacka demokracja, demokracja jest wtedy kiedy oni wygrywają 😂

Węgry należy jebać z każdej strony i na każdy sposób oraz za wszystko. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
28 minut temu, Pitekk napisał:

Przypadek? Nie sądzę.

W tym świecie mało jest przypadków... ostatnie lata to dobitnie pokazuja 

Opublikowano
jarecki napisał:

ludobójstwo to jest zamierzone , w tej chwili chyba putin nie kontroluje tego co się dzieje na ukrainie wszystko zależy od rozkazu przełożonych jak dali przyzwolenie na zabijanie cywilów to jest Ludobójstwo .

To masowe morderstwa bo przyszyć można tło rabunkowe no i gwałty, zacieranie śladów. Motyw ludobójstwa jest zgoła inny. Choć w tym przypadku ofiar jest po prostu za mało a zasięg lokalny to jednak eksterminacji wykluczyć nie można. Terroryzm jest na pewno.

Pitekk napisał:

Już w 2015 roku wydali książkę z HIstoria Polski po u-kraińskiu z dostępności od marca 2022. Przypadek? Nie sądzę.

https://wroclaw.ipn.gov.pl/wro/publikacje/ksiazki-wroclaw/75046,Historia-Polski-w-jezyku-ukrainskim-podrecznik-dla-szkol.html

Aaa jak to będzie po rosyjsku? Zobacz sobie chłopaku ilu potimków Polaków zamieszkuje Ukrainę to może coś Ci zaświta.

ws71 napisał:

8 godzin temu, peugeot napisał:

Związali sobie ręce z tyłu i tak skrępowani poszli rzucać koktajlami mołotowa w ruskich . 

Ja pierdzielę - a te snajpery to z jakiej odległości wiązały ręce?

mirro napisał:

Węgry należy jebać z każdej strony i na każdy sposób oraz za wszystko.

Aaaale wtedy to i nam się należy...

Opublikowano

Dowódcy zezwalają na łamanie prawa międzynarodowego , to co najmniej  zbrodnia wojenna . A wielu ruskich polityków ma zapędy do przeprowadzenia  ludobójstwa , przynajmniej na razie nie wiemy czy skala tego jest duża . 

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

Mało o mnie wiesz. Jeśli myślisz że miał bym opory przed pociągnięciem za spust to się mylisz i to bardzo.

Aa tam nacierać... To pikuś. Na miasto go puścić - tam jest wesoło. Po dziesięciu metrach niema takiego co nie chce do do mamy.

Opublikowano

Projekt Centralnego Portu Komunikacyjnego może zapewnić możliwości logistyczne oraz odpowiednią przepustowość, "których nie daje dziś żaden inny węzeł w Polsce, ani gdziekolwiek indziej w Europie Środkowo-Wschodniej" – uważa były dowódca amerykańskich wojsk lądowych w Europie gen. Ben Hodges.

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/cpk-potrzebne-do-szybkiego-reagowania-na-wschodniej-flance-nato/sbnb3wz

Opublikowano
peugeot napisał:

Dowódcy zezwalają na łamanie prawa międzynarodowego , to co najmniej  zbrodnia wojenna . A wielu ruskich polityków ma zapędy do przeprowadzenia  ludobójstwa , przynajmniej na razie nie wiemy czy skala tego jest duża . 

To nie takie proste bo idę o zakład, ze propaganda zaraz przyszyje to masowego grobu cel sanitarny i będą się tak kopać dla przeciągania tematu. Nie wzięli kacapy pod uwagę iż byli non stop obserwowani przez "prywatnego operatora" co izoluje stosowne służby od ujawniania tajemnic. No i nazostawiali zwłok po piwnicach. Jest te całe prawo humanitarne konfliktów zbrojnych, które nakazuje chronić ludność nie biorącą w konflikcie udziału i tu owszem - dopierd...lenie się należy.

Karol6130 napisał:

Może lepiej najpierw elektrownie atomową zbudować? 

Tylko z jakich pieniędzy 🖨️🤔

Może dadzą w lizing...

• Haha 1
Opublikowano

Rusy maja marzenia .

Miedwiediew snuje wizje o celu Putina. "Eurazja od Lizbony po Władywostok"

Dmitrij Miedwiediew, zastępca sekretarza Rady Bezpieczeństwa Rosji, były prezydent kraju i sojusznik prezydenta Władimira Putina, napisał we wtorek na Telegramie o rzekomych celach Rosji. Twierdzi, że jednym z nich ma być zbudowanie "otwartej Eurazji — od Lizbony po Władywostok". To kolejna jego kuriozalna teza w ostatnich dniach.

Opublikowano
17 minut temu, Karol6130 napisał:

Może lepiej najpierw elektrownie atomową zbudować? 

Tylko z jakich pieniędzy 🖨️🤔

Z tych samych co CPK, a mianowicie tego barana podatnika, przy okazji paru wybrańców podniesie swój status materialny.

2 minuty temu, galan99 napisał:

Rusy maja marzenia .

Miedwiediew snuje wizje o celu Putina. "Eurazja od Lizbony po Władywostok"

Dmitrij Miedwiediew, zastępca sekretarza Rady Bezpieczeństwa Rosji, były prezydent kraju i sojusznik prezydenta Władimira Putina, napisał we wtorek na Telegramie o rzekomych celach Rosji. Twierdzi, że jednym z nich ma być zbudowanie "otwartej Eurazji — od Lizbony po Władywostok". To kolejna jego kuriozalna teza w ostatnich dniach.

To dowodzi, że plotka o szkodliwości kremlowskiej wody jednak jest prawdziwa.

Opublikowano

Ukraina może mieć nowego sprzymierzeńca. Geostrateg: Nie chciałbym być na miejscu rosyjskich dowódców .

Putin nie zaakceptuje trwałego pokoju z Ukrainą. Będą chwile spokoju, zawieszenia broni. Ale potem powróci wojna – mówi Francois Heisbourg, geostrateg, były doradca Emmanuela Macrona.

https://www.newsweek.pl/swiat/wojna-w-ukrainie-francois-heisbourg-putin-nie-zaakceptuje-trwalego-pokoju-z-ukraina/j3k7n8v?tpcc=onet_bloczek_paid&utm_campaign=oferta_paid&utm_medium=sg_bloczek&utm_source=onet.pl&utm_aureus=tkrfe8drgm%2C17cc

Tak jak wspominałem jakiś czas temu wina na Ukrainie się nie skończy szybko .

Rus będzie ją wykrwawiał .

Opublikowano

Rosja zmieniła strategię i skupiła się na próbie przejęcia kontroli nad wschodem Ukrainy, aby móc ogłosić sukces podczas obchodów Dnia Zwycięstwa 9 maja — ustaliła stacja CNN, cytując źródła zbliżone do wywiadu USA

— Rosjanie mogą ogłosić przed 9 maja połowiczne zwycięstwo i tymczasowe zawieszenie broni. Świat zachodni odetchnie wtedy z ulgą i będzie szukać pretekstu, aby znieść sankcje. Takie są moje przemyślenia, bazując na historii z 2008 r. i wojnie z Gruzją czy na wydarzeniach z 2014 r.— mówi Onetowi gen. Mieczysław Gocuł

— Wszystko wskazuje na to, że wraz z nastaniem wiosny zintensyfikują się walki o charakterze partyzanckim. Trudno zakładać, że wojna się skończy, jeśli Rosjanie nie wycofają się z zajętych terenów — ocenia gen. Mieczysław Cieniuch, były szef Sztabu Generalnego .

Chwilę odpoczynku przed Tsunami z ROSI .

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Tak jak wspominałem jakiś czas temu wojna na Ukrainie się nie skończy szybko .

Rus będzie ją wykrwawiał .

1 minutę temu, DTaras napisał:

przy okazji się...

Kacapy mogą to robić bez angażowania innych nacji, dopingował bym z całego serca.

Opublikowano
1 godzinę temu, peugeot napisał:

Żeby nie było to co odwalili Rosjanie to samo zło, jak ma się prawo międzynarodowe do cywilnych osób uczestniczących w walkach[same władze ukraińskie nagłaśniały takie przypadki i filmiki] i jakie jest postępowanie w przypadku ich złapania

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Ja pierdzielę - a te snajpery to z jakiej odległości wiązały ręce?

No właśnie wczoraj się okazało że te niby rostrzelane osoby to były ofiary snajperów , niby ofiary nie miały związanych rąk[3 osoby w masowym grobie miały związane ręce]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v