Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Mistrzostwo świata w tej wypowiedzi, a kogo ma popierać człek oświecony ? 

Przede wszystkim ma mysleć samodzielnie. Jak to osiągnie to z pewnością znajdzie sobie polityków do których mu najbliżej i jeśli uzna ze warto to ich poprze. 

Opublikowano

Od kilku dni brakuje mi tu gościa od żydów i panny od władka co to się stało? 

1 minutę temu, Ulman napisał:

Przede wszystkim ma mysleć samodzielnie. Jak to osiągnie to z pewnością znajdzie sobie polityków do których mu najbliżej i jeśli uzna ze warto to ich poprze. 

To nie pinpong, pytanie było proste a twoja odpowiedź jest co najmniej omijająca. Napisz nam masom ciemnym pisowskim kogo mamy wziąć za  wzór. 

Opublikowano
16 minut temu, hubertb napisał:

To nie pinpong, pytanie było proste a twoja odpowiedź jest co najmniej omijająca. Napisz nam masom ciemnym pisowskim kogo mamy wziąć za  wzór. 

Ciemne masy nie myślą i dlatego popierają kogo popadnie i kto im lepszy makaron na uszy nawinie. Jedno jest pewne - zawsze popierają lewice w różnych odcieniach

Wskazać ci kogo popierać? To nie TVPis że ci powiem jak masz myśleć. Musisz ta zdolność posiąść a potem ukształtują ci się poglądy.  Jak to się stanie to z pewnością dojdziesz do tego kto jest twoim przekonaniom najbliższy

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

nie musisz
na tyle dałeś się poznać że wiem iż to wrodzona natura i wcześniej czy później niechybnie wylezie. Bez "profesjonalnej pomocy sam u siebie tego nie opanujesz

:P

a czy za inne polityczne poglądy mam do ciebie zastrzeżenia ?
nie o politykę chodziło i najgorsze u ciebie że dobrze o tym wiesz

Na Kremlu takich więcej

Ale nie o to chodzi , po prostu już nie chce mi się cały czas tylko polityka , polityka ...

Ale ze mnie porównywać do kremlowców 🤔 to już przegięcie pały i teraz ja powinienem się obrazić 

1 godzinę temu, witejus napisał:

Powiedział w ,,żołnierskich słowach"

No niby tak , nawyki mu zostały ☺️

1 godzinę temu, mirro napisał:

Mi możesz zwracać uwagę bez skrupułów.

Masz to 😛

Opublikowano (edytowane)

@Ulman otóż to
nie ma idealnych wzorów, nie ma recept uniwersalnych ani bezbłędnie idealnych układów  tym bardziej ludzi

nieufność jest najzdrowszą z cnót począwszy od siebie samego i bez żadnych wyjątków

https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-polsat-news-przerwal-konferencje-prasowa-sergieja-lawrowa,nId,5884082

nie wiem czy jednak by wielu nie chciało wszystkich łgarstw wysłuchać tego pogubionego człowieka do końca?

20 minut temu, Ursus932 napisał:

to już przegięcie pały i teraz ja powinienem się obrazić 

pamiętasz jak to Ty mnie miałeś "twardej d..py" uczyć?
no to się uczę :) tylko w sobie właściwy jak najmniej personalnie chamski sposób
jeśli przegiąłem to sorry
może i przegiąłem
ŁAWROWOWI TRUDNO DORÓWNAĆ ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, dysydent napisał:

nieufność jest najzdrowszą z cnót począwszy od siebie samego i bez żadnych wyjątków

o tak, szczególnie w ostatnich latach doceniłem tą ceche.

Edytowane przez V12
Opublikowano

1 godzinę temu, dysydent napisał:

Tusk to już coraz dawniejszy prominent i wpływ tego co mówił, mówi czy robi jest marginalny lub żaden na stan obecny i powoływanie się na cokolwiek tuskowego jest prowokacyjną retoryką bezradności argumentów
-----------------
u "Nie" rozpoznaję cechy bota lub najemnego wklejacza gotowych szablonów ale nie czas ni ochot mi zgłębiać.... ;)

gdybyś miał mniejsze ego, to może zauważyłbyś, że tusk jest przewodniczącym drugiej, pod względem wielkości, partii w polsce, uzyskującej w sondażach 25% poparcia 

ad botum nie 

Cytat

jest prowokacyjną retoryką bezradności argumentów

:D :D :D 

jeżeli wszystkie twoje rozpoznania są taki trafne jak względem mnie, to współczuję, szkoda twoich palców

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, racyl napisał:

W krakowie darmowe miejsca parkingowe dla uchodźców 😄

Za miesiąc będzie bardzo widoczne i wyczuwalne ogólnopolskie wkurwienie na ukraińców. News z dziś - ukrainka po darmowym strzyżeniu u fryzjera w Zamościu zażyczyła sobie darmowego manicure. Z oburzeniem przyjęła do wiadomości że takiej usługi na krzywy ryj  jej nie wyświadczą. Bezczelna swołocz.

Edytowane przez Ulman
  • Thanks 1
Opublikowano
40 minut temu, dysydent napisał:

@Ulman

pamiętasz jak to Ty mnie miałeś "twardej d..py" uczyć?
no to się uczę :) tylko w sobie właściwy jak najmniej personalnie chamski sposób
jeśli przegiąłem to sorry
może i przegiąłem
ŁAWROWOWI TRUDNO DORÓWNAĆ ;)

Tak pamiętam , dlatego jakbyś powiedział do mnie "ty chuju" to chyba bym się nie poczuł urażony , ja tym żeby porównywać do tych zbrodniarzy i jeszcze do tego Polaka 🙄

Ale już tam za dobre mam serce 🙂

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, nie napisał:

gdybyś miał mniejsze ego, to może zauważyłbyś, że tusk jest przewodniczącym drugiej, pod względem wielkości, partii w polsce, uzyskującej w sondażach 25% poparcia 

ad botum nie 

:D :D :D 

jeżeli wszystkie twoje rozpoznania są taki trafne jak względem mnie, to współczuję, szkoda twoich palców

doceniam kulturę ... nie wiem; riposty, co jest deficytowe po podobnych forach (patrz wyżej ;) )
nad resztą pomyślę później  z Tuskiem szczególnie bo tu możemy mieć rację wspólnie tylko z punktu widzenia realnej władzy odpowiedzialnością za stan obecny przesadnie Tuska winić bo urosło to do pewnego synonimu tak wyświechtanego że bez jakiegokolwiek znaczenia merytorycznego.
Moje ego?
wisi mi jak kto je postrzega z samej definicji. Subiektywna ocena bez wskazania na jakiej podstawie jest tylko takim trochę kulturalniejszym epitetem, niczym więcej.

jest powiedzenie - "tyle ma do gadania jak żyd za okupacji" z ponad jednoznaczną tożsamością można parafrazować - "tyle do gadania jak Tusk za rządów PiS-u"

to tak gwoli mojego egoistycznego samopoczucia bo ad hoc na temat i w jednym poscie :D

a, a jeszcze bo zapomniałem - ... i bez zbędnych memów kopiowań i linków

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nie wiadomo kiedy i jak zakończy się obecny konflikt (rządzący światem zapewne już tak) za jakiś czas rzad naszych sąsiadów może przyjść oswobadzać (czołgami) swoich rodaków bo krzywda się im dzieje w polsce....ale polsko języczny rząd znakomicie wywiązuje sie z rokazów swoich mocodawców...

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, Ulman napisał:

Za miesiąc będzie bardzo widoczne i wyczuwalne ogólnopolskie wkurwienie na ukraińców. News z dziś - ukrainka po darmowym strzyżeniu u fryzjera w Zamościu zażyczyła sobie darmowego manicure. Z oburzeniem przyjęła do wiadomości że takiej usługi na krzywy ryj  jej nie wyświadczą. Bezczelna swołocz.

Wszędzie znajdą się odrzutki. Trafiła się akurat "madka" Ukrainka. 

Rozliczałem paliwo w drugiej gminie,zajeżdżam, wysiada z kałdi taka wzorowa madka Polka 30-35lat odjebana jak stróż w Boże Ciało... Oczywiście z fają w zębach, wysiadł chłopczyk 2-3 latka, z drugiej strony wyciągnęła maluszka w nosidełku 🙄 można sobie wyobrazić stoi lala w zębach faja, w ręku nosidełko z dzieckiem i w drugim ręku smartfon. Chłopczyk mówi do niej mama szybko bo siku, a ta "czekaj  spalę" no nic tylko wyjść za***ać w ten pusty cymbał. Zagotowała mnie. Myślałem, że to tylko legendy o tych madkach, ale teraz już wierzę... 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Wskazać ci kogo popierać? To nie TVPis że ci powiem jak masz myśleć. Musisz ta zdolność posiąść a potem ukształtują ci się poglądy.  Jak to się stanie to z pewnością dojdziesz do tego kto jest twoim przekonaniom najbliższy

No chciałbym jednak znać idola jaśnie oświeconego @Ulman

@dysydent no trochę pojechałeś.... 

4 minuty temu, pedro2 napisał:

Myślałem, że to tylko legendy o tych madkach, ale teraz już wierzę...

Ja się ostatnio dowiedziałem że jest madka i matka. 

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Wszędzie znajdą się odrzutki. Trafiła się akurat "madka" Ukrainka. 

Rozliczałem paliwo w drugiej gminie,zajeżdżam, wysiada z kałdi taka wzorowa madka Polka 30-35lat odjebana jak stróż w Boże Ciało... Oczywiście z fają w zębach, wysiadł chłopczyk 2-3 latka, z drugiej strony wyciągnęła maluszka w nosidełku 🙄 można sobie wyobrazić stoi lala w zębach faja, w ręku nosidełko z dzieckiem i w drugim ręku smartfon. Chłopczyk mówi do niej mama szybko bo siku, a ta "czekaj  spalę" no nic tylko wyjść za***ać w ten pusty cymbał. Zagotowała mnie. Myślałem, że to tylko legendy o tych madkach, ale teraz już wierzę... 

Też kiedyś myślałem że to stwory z memów ale to niestety memy oparte na faktach

Opublikowano (edytowane)

A chłopy c*py 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
2 minuty temu, leonardo111 napisał:

''Chłopczyk mówi do niej mama szybko bo siku, a ta "czekaj  spalę"'' siku za darmo faje 20 zeta paczka ...

palę Camele 17zł. 

@Ursus932 To szło tak: Baby to c.uje a mężczyźni to kur.y 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v