Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

mam na dzieje ze to nie specjalnie dopowiedziała dziennikarka Polsatu zapraszanie 80 letnich doradców chyba oni zostali dalej w komunie , na bank kibicuje ten dziatek wkładkowi 

Roman, przez ostatnie dni zawalił się cały świat blogerów, doradców, wrózbitów i Pana Bartosiaka też. 

• Thanks 1
Opublikowano

i już moje posty cudownie znikły mimo, że nie łamały żadnego punktu regulaminu 🤣

Opublikowano

@Roman176 czytałeś ostatni post @DTarasa i mój z niego cytat?
w zasadzie już w tej chwili wszelkie przepychanki co lepsze TVP czy TVN i podobne stały się bezprzedmiotowe bo putin wszystkich zagonił na jedną stronę.
Jednak putin to na prawdę niebezpieczny idiota a my wszyscy reszta mamy poważny problem

Opublikowano
20 minut temu, Wędrowycz85 napisał:

i już moje posty cudownie znikły mimo, że nie łamały żadnego punktu regulaminu 🤣

No Wędrowycz, tu masz rację, akurat twoje wywody jakoś da się czytać. masz inne zdanie, to fakt, ale w granicach pewnej akceptowalnej normy

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, dejmian90 napisał:

A tak z ciekawości wie ktoś ile jest może wolnych miejsc pracy na rynku polskim?

przeczytaj jeszcze raz ale uważniej post mój nad Twoim i te dwa pozostałe do których się odnosi to zrozumiesz jeśli na Twoje pytanie odpowiem
- na razie jeszcze nie wiadomo ile jest wolnych miejsc pracy w Polsce bo decyduje się właśnie czy nie wszystkie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

45 minut, do godziny

Mirek tak jak u mnie , wikary 45 minut ☺️ a proboszcz koło godzinki

Opublikowano
26 minut temu, Roman176 napisał:

prawda boli wszystkim mediach pokazywali co Lechu gadał itp  co na to tvn ....  wczoraj na Polsacie nawet wspomnieli o tvn i tvn 24 ze powielają ruskich trolli ... mam na dzieje ze to nie specjalnie dopowiedziała dziennikarka Polsatu zapraszanie 80 letnich doradców chyba oni zostali dalej w komunie , na bank kibicuje ten dziatek wkładkowi 

Mnie nic nie boli. Nie mam problemu z wypowiedzią Jarosława do braci Rosjan ani nic do tego, ze rząd Tuska próbował ocieplać relacje z Rosją jak i poprzednie rządy. Szkoda, że się nie udało. Śmieszy mnie tylko @Denwer co to próbuje wybielać jednego za to samo za co krytykuje drugiego.

Nie wiem w czym tvn 24 powiela ruskich troli. Nie słyszałem by bronili tam Rosji. A Polsat no cóż niech się zajmie hymnem III Rzeszy odegranym na organizowanej przez nich gali MMA. Zamiast zajmować się tvn em. Bo w tvn nie mówią przynajmniej, ze wszystko co robią inne kraje dla Ukrainy to zasługa Morawieckiego.

Opublikowano

"Największy samolot transportowy na świecie, Antonow An-225 Mrija w Ukrainie, wraz z kilkoma innymi gigantycznymi odrzutowcami, które znajdowały się na lotnisku w Hostomelu, został zniszczony podczas rosyjskiego ataku na lotnisko" - informuje Illia Ponomarenko, dziennikarz The Kyiv Independent. twitter.com

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

przeczytaj jeszcze raz ale uważniej post mój nad Twoim i te dwa pozostałe do których się odnosi to zrozumiesz jeśli na Twoje pytanie odpowiem
- na razie jeszcze nie wiadomo ile jest wolnych miejsc pracy w Polsce bo decyduje się właśnie czy nie wszystkie

Przeczytałem i nie wiem czemu się boicie. Polsce nic nie grozi w tej chwili.

• Thanks 1
Opublikowano
22 minuty temu, dysydent napisał:

@Roman176 czytałeś ostatni post @DTarasa i mój z niego cytat?
w zasadzie już w tej chwili wszelkie przepychanki co lepsze TVP czy TVN i podobne stały się bezprzedmiotowe bo putin wszystkich zagonił na jedną stronę.
Jednak putin to na prawdę niebezpieczny idiota a my wszyscy reszta mamy poważny problem

Dlatego panie dysydencie musimy razem się trzymać a nie tak focha strzelać ...🤷 , Co było to było , rzeczą ludzką jest błądzić 🤨

Opublikowano
31 minut temu, dsbh napisał:

Weź powiedz w takim razie dlaczego Rosja zaatakowała Ukrainę, skoro tak jak Cię czytam Ukraina jest nic nieznaczącym państwem ? Co za powód ma Putin i jego mocarstwo lub czego się obawia ?

@Ulman czym Ty się właściwie zajmujesz na co dzień bo widzę, że jesteś ekspertem w każdej dziedzinie rolniczej :ph34r:.

Zaatakowali Ukrainę bo jest słaba rozkradziona nie potrafią stanąć na nogi od 30 lat. Jakie korzyści? Na wschodzie węgiel, na całości dobre ziemie ale przede wszystkim kontrola na Morzu Czarnym, i okrążenie Białorusi którą z czasem włączy do Rosji. Kontrola nad szlakami przesyłu gazu na zachód, Kontrola szlaków transportowych bez użerania się z banderowcami.  Pytanie tylko czy on faktycznie chce zająć całość czy tylko do Kijowa ? Czy chce ich w ogóle zająć czy tylko doprowadzi ich do ruiny ekonomicznej i za rok ukraińcy sami zmienią władzę jak nie będzie co do gęby włożyć? Pewnie aspektów jest sporo ale w co tak naprawdę gra Putin, wie tylko on. Z pewnością scenariusze są rozpisane na różne warianty rozwoju sytuacji i kiedyś dowiemy się o co tak naprawdę chodziło.

Czym się zajmuje? Rolnictwem jak wszyscy tutaj. Nie moja wina że znam sporo ludzi którzy warzywa uprawiają czy mają sady. Jesteśmy w kontakcie, rozmawiamy to i sporo się dowiaduje. Poza tym warto rozmawiać z lepszymi doradcami z obsługi rolnictwa, ludźmi od maszyn, usługodawcami itd. To jest masa informacji którą trzeba tylko uporządkować , przetrawić  i złożyć do kupy. 

21 minut temu, Roman176 napisał:

a co na to j**niety onet i wp  pisał w ramach propagandy usprawiedliwienie ze wojsko niema na stanie bo było latami zaniedbywane 

Oni pisali o naszym wojsku.

• Thanks 1
Opublikowano
mirro napisał:

Jak nieogrzewany? Wszystko ładnie ogrzane, niska wilgotność to i wysokiej temperatury byc nie musi.

W takich miejscach modlenie się mi wychodzi tylko z zamkniętymi oczami...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jahooo napisał:

"Największy samolot transportowy na świecie, Antonow An-225 Mrija w Ukrainie, wraz z kilkoma innymi gigantycznymi odrzutowcami, które znajdowały się na lotnisku w Hostomelu, został zniszczony podczas rosyjskiego ataku na lotnisko" - informuje Illia Ponomarenko, dziennikarz The Kyiv Independent. twitter.com

Dopóki linia Antonow airlines tego nie potwierdzi to nie można być pewnym tej informacji.

Edytowane przez tomek222
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v