Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Leszy napisał:

Na razie to się kompromituje całe te upadłe imperium Rosyjskie.  Nawet ich żołnierze nie chcą już walczyć.  Tobie zaś też nikt nie zapomni tej proputinowskiej propagandy. 

Radzę się wziac w garść i przestać się mazać. 

Pocieszę Cię jednak, ludność cywilna, kobiety, dzieci mieli/maja czas się ewakuować, wybór jest. Gdyby był bezwzględny zrobił by bojowy nalot jak nato na Kadafiego i inne. Zatem propaganda swoja- niestety tv i radio u mnie nie istnieje. Różnica taka, że Putin jest na straży państwowości a Amerykanie wspieraj rebeliantów/opozycjonistów. Jak kto woli. U nas mamy demokracje i wiemy jak wyglada dzis.

Mężczyzni powinni być najmniej emocjonalni.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
1 minutę temu, Ywa napisał:

Różnica taka, że Putin jest na straży państwowości a Amerykanie wspieraj rebeliantów. Jak kto woli.

ale pierdzielisz bez sensu.

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Jakoś... nie przewidziałeś iz osłona transportu będzie chciała ściągnąć atakujących. Jakiś zdezelowany MRAP ale nie Ranger do licha.

Jakie państwo, takie MRAP-y, w 1939 roku plutonowy Orlik niszczył za pomocą TKS z NKM czołgi Pz35 i PzIV , wałczył tym, co miał

• Like 1
Opublikowano

Ale to było w zasadzie produkt do tego celu...

mirro napisał:

6 minut temu, jahooo napisał:

A do czego lekkiej piechocie ciężki sprzęt

Do noszenia na plecach.

I ze śpiewem 😁

Opublikowano

Chyba nie udał sie kolejny desant, tym razem na Odessę. Podobno przyroda się wkurwiła  i część spadochroniarzy zwiało do morza gdzie się potopili.

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Ywa napisał:

Wybacz mu plisssssss.. na pewno się szczypnął bo ONY tak mają - to są uboczne skutki poszczepienne?

Opublikowano

No ico z tego wynika? A no to, że ktoś chciał ocieplić stosunki z naszym jak by nie było wielkim sąsiadem z którym mimo wojny dalej handlujemy. Były inne realia polityczne. Nie wyszło trudno. Ale pis i tak musi kupować od ruskich węgiel gaz i ropę. Więc daruj se trolu te śmieci.

Opublikowano
mirro napisał:

4 minuty temu, jahooo napisał:

Śpiew podnosi morale

Szczególnie ten w masce pgaz.

Ale Ty to tyran musiałeś być... 😉

hubertuss napisał:

No ico z tego wynika? A no to, że ktoś chciał ocieplić stosunki z naszym jak by nie było wielkim sąsiadem z którym mimo wojny dalej handlujemy. Były inne realia polityczne. Nie wyszło trudno. Ale pis i tak musi kupować od ruskich węgiel gaz i ropę. Więc daruj se trolu te śmieci.

Szczególnie, że stosunki mogłyby być dość symetryczne tylko brakowało już przez jednego Maciorkę trochę danych ale to by się odrobiło ..

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

To nie  śmieci  tylko  prawda   która  musi  być  cały  czas  nagłaśniana.

DPANt6ZXUAEwjpq.jpg

Opublikowano

23 minuty temu, Ywa napisał:

Radzę się wziac w garść i przestać się mazać. 

Pocieszę Cię jednak, ludność cywilna, kobiety, dzieci mieli/maja czas się ewakuować, wybór jest. Gdyby był bezwzględny zrobił by bojowy nalot jak nato na Kadafiego i inne. Zatem propaganda swoja- niestety tv i radio u mnie nie istnieje. Różnica taka, że Putin jest na straży państwowości a Amerykanie wspieraj rebeliantów/opozycjonistów. Jak kto woli. U nas mamy demokracje i wiemy jak wyglada dzis.

14 minut temu, many13 napisał:

Wybacz mu plisssssss.. na pewno się szczypnął bo ONY tak mają - to są uboczne skutki poszczepienne?

chorzy psychicznie sie juz pojawili a gdzie zdrajca-przeforsowal sie wczoraj ?? czy czeka na nowe dyrektywy ??

Opublikowano
Przed chwilą, mx_racer napisał:

pojawiła się informacja że 5 tysięcy rosyjskich zołnierzy zdezertowalo

nie zdezerterowało, tylko odmówili wykonania rozkazu - wejścia na terytorium Ukrainy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v