Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to jest - oglądam od godziny a nie zlokalizowałem Ukrainy. Wniosek jeden - musimy dogadać się albo z Niemcami albo z Ruskimi - tu chodzi o przetrwanie.

Opublikowano
4 godziny temu, Roman176 napisał:

pamiętaj ze elektrownie sprzedają po cenach giełdowych same siebie ani ciebie ani mnie nie wyruchały ...  ja przypuszczam a nawet jestem pewny ze pis dorabia na kopalniach się ....  na zwałach węgla nasz wegiel sprzedawany jest za grosze bo elektrownie mają dziwne kontrakty ze spółkami  kopalnie były zablokowane wydobyciu bo elektrownia nie odbierały go z kopalń a kopalnia nie mogła go sprzedać bo wydobycie jest kontraktowane i tak sobie leżał 2 lata bo ruski był tańszy a gdy teraz jest nasz tańszy to ci wyważą nasz ze zwałów  ale po cenach co 2 lata temu był 

w Polsacie ani w TVN też tego nie było ?

Jest coś takiego jak urząd regulacji energetyki URE. I on czuwa nad cenami prądu dla odbiorcy. A nie żadne giełdy. Nie pisz bajek. Zawsze wkraczał do akcji gdy cena rosła o okolo 50 zł na megawatogodzinie. W grudniu cena wzrosła o jak dobrze pamiętam 600 zł i urząd palcem nie kiwnął.

W TVN było o tym, że elektrownie zarobiły w grudniu na nas odbiorcach o 4 mld więcej. W pissacie nie koniecznie. Mogli się nie chcieć chwalić, że właściciel pissatu Soloż tak kasował widzów na prądzie jako udziałowiec PAK u.

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Wzrost cen energii elektrycznej a Tarcza Antyinflacyjna. Ile wyniosą  rachunki za prąd w 2022 roku?

Myślałem, że kłamliwe posty z żarówkami manipulowane przez między innymi PGE już nikogo nie przekonują. Ale jak widzę oczadzeni ciemnotą wciąż są wśród nas. 

Otóż uprawnienia do emisji nie stanowią 60 czy 59 % ceny prądu a 23 %. Mało tego te 23 % trafia nie do UE tylko do naszego polskiego budżetu. Więc nie wklejaj tu tego kłamliwego śmiecia. Bo te kłamstwa kosztowały nas jako odbiorców prądu 12 milionów. A elektrownie zarobiły na nas 4 mld tylko w grudniu dodatkowo. 

Opublikowano
58 minut temu, hubertuss napisał:

Jest coś takiego jak urząd regulacji energetyki URE. I on czuwa nad cenami prądu dla odbiorcy. A nie żadne giełdy. Nie pisz bajek. Zawsze wkraczał do akcji gdy cena rosła o okolo 50 zł na megawatogodzinie. W grudniu cena wzrosła o jak dobrze pamiętam 600 zł i urząd palcem nie kiwnął.

W TVN było o tym, że elektrownie zarobiły w grudniu na nas odbiorcach o 4 mld więcej. W pissacie nie koniecznie. Mogli się nie chcieć chwalić, że właściciel pissatu Soloż tak kasował widzów na prądzie jako udziałowiec PAK u.

58 minut temu, hubertuss napisał:

Myślałem, że kłamliwe posty z żarówkami manipulowane przez między innymi PGE już nikogo nie przekonują. Ale jak widzę oczadzeni ciemnotą wciąż są wśród nas. 

Otóż uprawnienia do emisji nie stanowią 60 czy 59 % ceny prądu a 23 %. Mało tego te 23 % trafia nie do UE tylko do naszego polskiego budżetu. Więc nie wklejaj tu tego kłamliwego śmiecia. Bo te kłamstwa kosztowały nas jako odbiorców prądu 12 milionów. A elektrownie zarobiły na nas 4 mld tylko w grudniu dodatkowo. 

czyli jeśli mamy najtańsze ceny energii to źle ? wiesz kto ma taniej ? Bułgaria 

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

eksport_energii_polska_2021.png

Polska była niedawno najdroższym rynkiem UE, dziś jest jednym z tańszych

ceny_wegla_2021.png

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Nie pisz bajek

zobacz na bajkę na niebiesko 

Opublikowano
many13 napisał:

Jak to jest - oglądam od godziny a nie zlokalizowałem Ukrainy. Wniosek jeden - musimy dogadać się albo z Niemcami albo z Ruskimi - tu chodzi o przetrwanie.

Najlepiej z jedni i drugimi co obecnie powinno być w miarę udane.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

1000 lat historii państwa polskiego wskazuje na to że prędzej nas czwarty raz rozbiorą niż którykolwiek z nich się z nami dogada. 

p.s. Strasznie dawno tu nie pisałem;) 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano

Tak będzie jak będziemy trzymać z jankesami. Po co nam sojusznik z drugiego kontynentu - bezmózgowie i brak logiki. Gaz nam dostarczają trzy razy droższy - żadnych korzyści gospodarczych nie wspomnę o militarnych tudzież politycznych. Niestety mamy taki trend dopóki przy korycie pisdziory - tz. obcja promośkowa pod egidą światowego wichrzyciela. Te rzekomo demokratyczne państwo też podobnie jak UPAdlina  tożsamość  swoją wywodzi na trupach autochtonów czyli Indian północnoamerykańskich.. Na razie ci strażnicy pokoju póki co są naszymi okupantami - ciekawi mnie jak długo i czy nie pozostawią nam dzihadzistów w postaci uzbrojonych rezunów a taki scenariusz wisi nad nami Polakami jak miecz Demoklesa.

Opublikowano
4 minuty temu, Andpol napisał:

Oaza dostała 23 mln zł dotacji z pieniędzy państwowych. To zasługa ministra Kowalczyka? - WP Wiadomości

"23 mln złotych - tyle miały wynieść dotacje, jakie otrzymał katolicki Ruch Światło-Życie. Dzięki nim ma powstać Centrum Ekologii Integralnej z ogrodem biblijnym i gmach Krucjaty Wyzwolenia Człowieka. Inicjatywy wspierał związany z ruchem wicepremier Henryk Kowalczyk."

Nooo w takim ogrodzie biblijnym to nie jedno może się dziać. Orgie, bachanalia i Ordo Iuris. A wszystko w duchu biblijnym.😂

No i w tym gmachu wyzwolenia, to też kobiety wyzwolone pewnie będą.😂

Opublikowano (edytowane)

Po II Wojnie Światowej Żydzi wymordowali Polaków i  przejęli władzę w Polsce.

Aż 70% funkcjonariuszy w PZPR było pochodzenia żydowskiego! Umiejscowili się w każdej strukturze państwa polskiego. Najważniejsze funkcje w bezpiece obejmują towarzysze żydowscy. 50% funkcjonariuszy bezpieki na stanowiskach kierowniczych było Żydami. Bardzo źle przeprowadzone powstanie warszawskie, w którym młodzi ludzie walczyli z siekierami, z pustymi rękami przeciwko czołgom niemieckim, spowodowało likwidacje podziemnego wojska polskiego. Kiedy wkroczył na ziemie polskie Stalin wraz z czerwoną armią, wykorzystali niemieckie obozy koncentracyjne do mordowania resztek niezłomnych. Pomagała im w tym bezpieka, w której połowa funkcjonariuszy na wysokich stanowiskach, obstawiona była żydami. Żydzi opanowali i zdominowali organ decyzyjny, jakim było biuro polityczne. Dzięki temu wszystkie decyzje PZPR były zatwierdzane przez komunistycznych żydów. W tym okresie wymordowano tysiące Polaków. W latach 1968-70 nastąpił wyjazd około 11,5 tys żydowskich towarzyszy partyjnych wraz z rodzinami. W rzeczywistości wyjechało około 5,5 tys żydowskich komunistów będących na stanowiskach partyjnych. Reszta to dzieci, kobiety i starcy. Około tysiąca z nich natychmiast powinno stawić się przed sądem za morderstwa na narodzie polskim…Jak z taką historią, prezydent Duda może mówić o walce z antysemityzmem w Polsce ? Czy Pan reprezentuje żydowski Izrael czy naród polski? Dość mamy tych kłamstw. To żydzi mordowali Polaków!!! Czas o tym mówić głośno!.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fjustice4poland.com%2F2020%2F11%2F29%2Fpo-drugiej-wojnie-swiatowej-zydzi-wymordowali-polakow-i-przejeli-wladze-w-

Edytowane przez many13
Opublikowano

Widzę, że nie możesz pogodzić się z prawdą historyczną - opory w mózgownicy. Całkowicie to rozumię  ale ciągle przypominam co jest grane. Wiem. że ta prawda budzi pewien niesmak ale trzeba o tym mówić głośno i  publicznie a nawet twarzą w twarz. Nie mogę tego stłumić w sobie jak do tego doszło, że my Polacy staliśmy się  narodem drugiej kategorii w swoim własnym kraju?

11 minut temu, Pafnucy napisał:

Nie głupio Tobie takie idiotyzmy pisać? 

Opublikowano
1 minutę temu, many13 napisał:

Nie mogę tego stłumić w sobie jak do tego doszło, że my Polacy staliśmy się  narodem drugiej kategorii w swoim własnym kraju?

Pierwyj sort i wtoroj sort . Wot czort.😂

Opublikowano
20 minut temu, many13 napisał:

Widzę, że nie możesz pogodzić się z prawdą historyczną - opory w mózgownicy. Całkowicie to rozumię  ale ciągle przypominam co jest grane. Wiem. że ta prawda budzi pewien niesmak ale trzeba o tym mówić głośno i  publicznie a nawet twarzą w twarz. Nie mogę tego stłumić w sobie jak do tego doszło, że my Polacy staliśmy się  narodem drugiej kategorii w swoim własnym kraju?

Moim zdaniem to wymysły. Takie zrzucanie winy na kogoś, za własne niepowodzenia. 

Dość częste. 

Opublikowano
mirro napisał:

4 minuty temu, Andpol napisał:

Oaza dostała 23 mln zł dotacji z pieniędzy państwowych. To zasługa ministra Kowalczyka? - WP Wiadomości

"23 mln złotych - tyle miały wynieść dotacje, jakie otrzymał katolicki Ruch Światło-Życie. Dzięki nim ma powstać Centrum Ekologii Integralnej z ogrodem biblijnym i gmach Krucjaty Wyzwolenia Człowieka. Inicjatywy wspierał związany z ruchem wicepremier Henryk Kowalczyk."

Nooo w takim ogrodzie biblijnym to nie jedno może się dziać. Orgie, bachanalia i Ordo Iuris. A wszystko w duchu biblijnym.😂

No i w tym gmachu wyzwolenia, to też kobiety wyzwolone pewnie będą.😂

O ptzepraszam. Jak Bachanalia to tradycyjnie w Zielonej Górze... No, chyba że byli i chcą propagować na cały kraj w formie oryginalnej zgodnej z tradycją poszczególnych DSów.

mirro napisał:

Najpierw przejęli władzę w Polsce a potem wyjechali do Izraela. 😂

Bo jak wymordowali Polaków to kto został do rządzenia? To musiało się tak skończyć.

Opublikowano

być może. ale widzenie ciągle spisku, zdrady itp, też ma swoją nazwę... bez obrazy.

6 minut temu, many13 napisał:

To widzę bez obrazy. że jesteś nie orana gleba historyczna?

Opublikowano
mirro napisał:

1 minutę temu, many13 napisał:

Nie mogę tego stłumić w sobie jak do tego doszło, że my Polacy staliśmy się  narodem drugiej kategorii w swoim własnym kraju?

Pierwyj sort i wtoroj sort . Wot czort.😂

Jeszcze gorszy sort...

Pafnucy napisał:

być może. ale widzenie ciągle spisku, zdrady itp, też ma swoją nazwę... bez obrazy.

6 minut temu, many13 napisał:

To widzę bez obrazy. że jesteś nie orana gleba historyczna?

Oo no ma nazwę i żmudną procedurę leczenia w zamknięciu bez gwarancji powodzenia...

• Haha 1
Opublikowano
many13 napisał:

Kurcze stary. Jeszcze więcej Ci w postrzeganiu świata namiesza gdy zaczniesz rozkminiać jak doszło do powstania Narodu Polskiego...

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

O tym wiemy wszyscy ale mogę rozjaśnić skąd się wzięła nacja chazarska - z resztą dam se siana bo  Panfacy gotowy się porzygać - bardzo nie lubi prawdy historycznej - woli żyć w nieświadomości bo wystarczy mu to co podadzą do korytka i to co w pewnym spokoju rozkwita za stodołą. To jest bardzo dobry układ na wegetację i tak trzymać.

Opublikowano
48 minut temu, Pafnucy napisał:

Nie głupio Tobie takie idiotyzmy pisać? 

38 minut temu, mirro napisał:

Najpierw przejęli władzę w Polsce a potem wyjechali do Izraela. 😂

w swietle faktow historycznym on ma jak najbardziej racje-tylko ich interpretacja jest chora...komunisci mordowali faszystow nie dlatego ze jedni byli zydami[w malej czesci] a drudzy polakami tylko dla tego ze to oni rzadzili a drudzy byli przeciwnikami ich wladzy

przed wojna i w jej czasie polscy faszysci mordowali zydow a po wojnie zydzi faszystow.... taka jest kolej rzeczy.

jedyna partii ktora przyjmowal wszystkich jak leci by akurat komunistyczna, wiec zydzi stanowili tam wiekszosc-przed wojna to byla droga do smierci i wiezienia a nie wladzy, po wojnie sytuacja sie odwrocila.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v