Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mirro napisał:

55 minut temu, DTaras napisał:

To całe "tylko" robi ogromną różnicę ..

Nie chcesz wdawać się tą pyskówkę. 😂

A gdzie chce... dwa uparte skurczybyki. Może który się zastanowi jak trzeci coś wtryni. Pan pułkownik wrócił do korzeni że tak przewrotnie ujmę. Lubił cytaty toteż ostatni honor oddany z ryngrafem cytującym Fleckera. Generałów od czarnych i brunatnych kupa ale najszczerzej wypadła orkiestra od lotników...

jarecki napisał:

przygotowani do ewakuacji ewentualnej z ukrainy powinni być  , ale ewakuacji raczej nie bo po co . Natomiast dziwie się  żę inne kraje nagłasniają temat ewakuacji .

Sytuacja wygląda tak, że gdy Rosja wpierdzieli się na bagna to musi spodziewać się rozpierduchy na tyłach albowiem to jedyna szansa Ukraińców. Ruskiego wojska jest znów raptem tyle, ze liczą na dywersję na terytorium Ukrainy. W takiej sytuacji będzie trudno później opuścić tę arenę.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jacus napisał:

myslisz przegrywie , przydupasie cioty ze nie pamietamy ???????

Jarej to jest Gość wie co mówi to polityk światowy .

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „KOCHAM POLSKE”

Edytowane przez galan99
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, DTaras napisał:

A gdzie chce... dwa uparte skurczybyki. Może który się zastanowi jak trzeci coś wtryni. Pan pułkownik wrócił do korzeni że tak przewrotnie ujmę. Lubił cytaty toteż ostatni honor oddany z ryngrafem cytującym Fleckera. Generałów od czarnych i brunatnych kupa ale najszczerzej wypadła orkiestra od lotników...

Niestety los nas nie kocha, czyli się nie spotkamy.:lol::lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
17 godzin temu, Ulman napisał:

A 3 lata temu zmieniałeś co tydzień?  To co piszesz nie ma znaczenia. W 2019 roku gościu strzygł się za 12- 15 pln/mc a teraz za 25 pln/mc. więc podrożało blisko o 100% a w tym czasie płace wzrosły o 20%. Mariusz to zauważył, ale to że go dymają już nie,  

Przyjdzie dzień wyborów będę oceniał czy zostałem wydymany przez PIS , rozumiem że ty nie dajesz się dymać albo i ciebie PIS dyma ? Do puki jest praca a za PISu zawsze jest to ludzie mimo drożyzny dają radę a w dniu wyborów jak im źle, będą wybierać inną partię . 

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Powiem ci tak jak powiadasz dyma cię PiS a przyjdzie inny tez cię wydyma być może że i mocniej i będziesz stale wydymany co na to powiedzieć .

Za PIS różnice między bogatymi a biedniejszymi są mniej widoczne , każdy bawi się tak samo a inflacją pewnie i tak dotknie najbiedniejszych ale i bogatym włosów zgłowy ubędzie .

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

inflacją pewnie i tak dotknie najbiedniejszych ale i bogatym włosów zgłowy ubędzie .

Baaaaardzo pocieszające i takie skłaniające do zadumy nad własnym losem. Wręcz głębokie w sprawiedliwym dzieleniu niedoli.:lol:

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

Jak to mówią- pieniądze szczęścia nie dają, 

ale zakupy już tak...

Opublikowano

Putin  chce  zaatakować  Ukrainę    więc  jego  człowiek  wraca  z Brukseli  do  Polski   to  nie mógł  być  przypadek 

uid_bce9e9d9778c710e7ffd204fd7a4d8f11634

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Denwer napisał:

Putin  chce  zaatakować  Ukrainę    więc  jego  człowiek  wraca  z Brukseli  do  Polski   to  nie mógł  być  przypadek 

uid_bce9e9d9778c710e7ffd204fd7a4d8f11634

Ja mam dzisiejsze zdjęcie prosto z Kijowa
i nie wykorzystam go do oskarżania np Ciebie że to Twój człowiek bo zapewne ani Ty ani ten z tym plakatem nie macie za bardzo pojęcia o co w tym wszystkim chodzi i dlaczego Ukrainie jednak trzeba ryja ukrócić  a dyskusje tylko trwają jak (kliknij w puste poniżej)
yZSk9kuTURBXy8yNDM4ODNmZi0xMDA2LTQzOWUtO

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Za PIS różnice między bogatymi a biedniejszymi są mniej widoczne , każdy bawi się tak samo a inflacją pewnie i tak dotknie najbiedniejszych ale i bogatym włosów zgłowy ubędzie .

parę darmowych  złotych pozwoliło biedakom dogonić bogatych ?, każdy bawi się tak samo ?,  ale jaja 🤣

Zacznij realnie  żyć człowieku po za telewizją

Prawda jest taka że gorzej ździadziali bo po za jedzeniem to ich nie stać na wynajęcie jakiejkolwiek usługi, no może bo za strzyżeniem 🤣

Jeszcze gorzej ludzie niezaradni dostaną w d*pę  po rządach PIS niż za PO.

7 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Przyjdzie dzień wyborów będę oceniał czy zostałem wydymany przez PIS , rozumiem że ty nie dajesz się dymać albo i ciebie PIS dyma ? Do puki jest praca a za PISu zawsze jest to ludzie mimo drożyzny dają radę a w dniu wyborów jak im źle, będą wybierać inną partię . 

I na tą pracę ma wpływ akurat PIS ? 🤣 pewnie dzięki coraz to kolejnym  obciążeniom dla przedsiębiorców jest im łatwiej ? 🤣

dzięki czemu jest tak praca ? co PIS zrobił dla przedsiębiorców ?

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, racyl napisał:

parę darmowych  złotych pozwoliło biedakom dogonić bogatych ?, każdy bawi się tak samo ?,  ale jaja 🤣

nie zupełnie jaja , te wszystkie parki rozrywki powstają  dlatego żę inwestor widzi  masowego klienta , a coraz wiecej ludzi stać na wyjazd pewnie socjal odgrywa tu role ale tak jest , tak samo socjal jest w rolnictwie i napędza aprzedaż maszyn .              https://www.bankier.pl/wiadomosc/Hiszpanski-Sad-Najwyzszy-nakazal-wyburzenie-luksusowego-hotelu-Koszty-szacowane-na-miliony-euro-8274862.html                a co tam ze stobnicą i zamkiem  ?

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v