Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

na co czekasz ? 

ja ?? chlopie wiesz ile mam lat ?? na wnuki czekam a nie dzieci.. genetyka i te sprawy. biologii nie oszukasz 

czemu teraz rodzi sie coraz wiecej chorych dzieci ?? wiek rodzicow.

5 minut temu, gregor1284 napisał:

Pod dwukrotnym wyborze hańby wybraliśmy wojnę? Kiedy? 

niecaly rok temu. a hanba to byla gruzja i krym..

moj swiat jest rzeczywiscie inny niz cwokow ze wsi 🤣

co wy na wsi zabitej dechami widzieliscie w zyciu ?? 

taka onuca z grzedy smierdzaca rubelkami  co o niczym nie ma pojecia ??

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

ja ?? chlopie wiesz ile mam lat ?? na wnuki czekam a nie dzieci.. genetyka i te sprawy. biologii nie oszukasz 

ja jakieś 6 miesięcy temu wyszedłem z pampersów .. i dziękuje za swoje zrobiłem 

3 minuty temu, dysydent napisał:

a jam swoje łóżko
dobranoc

ja myślałem ze na sianie spisz 😝

dobranoc 

9 minut temu, Ulman napisał:

Czemu mimo tak wybitnego intelektu taki z ciebie wielopokoleniowy dziad?  W genach to sobie przekazujecie?  

odezwała się szlachta 😆

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

Co ty możesz wiedzieć o świecie jako małorolny wielopokoleniowy małopolski dziad genetyczny? Jedyne co ci pozostało do chwalenia się to fakt ze masz bliżej do miasta i cieszysz się że gmina na zielono i będzie jeszcze większy ścisk niż teraz. Wielopokoleniowe kompleksy małopolskiego zaścianka dają znać o sobie?

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

czemu teraz rodzi sie coraz wiecej chorych dzieci ?? wiek rodzicow.

Lepiej być takim chamem ze wsi niż światowcem jak Ty "szczepił bym się ale nie mogę" a teraz bierzesz udział w wojnie a zawijaj kiepie do kacapów na front jak tak chcesz pomagać a nie zdalnie. Zabrakło argumentów i jak ten kundel próbujesz atakować? 😂 Te twoje ocieplenie klimatu też było hitem. Wyjdź z klatki popatrz co się dzieje i wyłącz telewizor, tobie i nam dobrze to zrobi bo jak widać samoistnie myśleć nie potrafisz 

Opublikowano

No tak, to dzisiaj . Podobno koło piątej rano.😂

Tylko czas za***rdala. Że tak pozwolę sobie odpowiedzieć po murzyńsku.🤣

"Time, waits for no one, And time wont wait for me"

Opublikowano

Kliknij w obrazek bo to gif.

Ino coś nie pykło🤭😜😜😜

Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

Ukraina powstała wtedy kiedy Polska?  A kiedy był jej chrzest , jakie miała granice i jacy byli kolejni królowie i rządzące dynastie.

Pierwszym oficjalnym królem Ukrainy był chyba Zygmunt III Waza bo za jego panowania pierwszy raz pojawiła się ta nazwa w oficjalnym dokumencie. 

Opublikowano
mirro napisał:

Widziałem.🤣

Walić agresta z tyłu. Skąd Twa melancholia? Czas czasem. Mie tam się dziewuchy będą podobać do końca.

Ulman napisał:

Najlepszego Mirro!

........a tymczasem na wschodzie bez zmian Na Ukrainie uczczono rocznicę urodzin Bandery » Kresy - wiadomości, wydarzenia, aktualności, newsy

Z pewnością spotka się to z gwałtowną reakcją naszych patriotycznych i niepodległych władz.

Ulman - przecie nikt Tobie nie nakazuje świętować z nimi.

Leszy napisał:

Pierwszym oficjalnym królem Ukrainy był chyba Zygmunt III Waza bo za jego panowania pierwszy raz pojawiła się ta nazwa w oficjalnym dokumencie.

Nazwa pojawiała się szybciej tylko ruskie pisać za bardzo nie umiały.

Opublikowano (edytowane)

nasze władze małpują retorykę Churchilla który gotów był odpuścić dziabłu piekło jeśli ten pomoże załatwić Niemców

no i do czego to doprowadziło? dziś Niemcy mogą sobie kupić angoli razem z pomnikami tego Churchilla a angoli królestewko mniej więcej tyle samo znaczy na planecie co rosja a może nawet i mniej.
Przymykanie oczu na zbrodniarzy zawsze obróci się przeciw pobłażliwemu i można przecież wspierać Ukrainę w wojnie ale głupotą jest że bezwarunkowo a kiedy będzie lepsza okazja jak nie teraz wymóc na ukrach bodaj oświadczenia że banderyzm był niewłaściwą formą walki choćby i o słuszną sprawę przez co właśnie przegrał? a rolą właśnie Polski jest wytłumaczyć ukrom że i tym razem przegrają jeśli nie odrzucą starych wzorców bo sami legitymizują i ruską propagandę jakoby to rosja była mniej faszystowska od Ukrainy.

akurat kampania wyborcza w Polsce i może ktoś w końcu powie wprost dlaczego zachód w tym i Polska ma obawy w jeszcze pełniejszym wspieraniu Ukrainy w tej wojnie że jest ukrom uzbrojenie limitowane tylko na tyle aby ruskim jak najwięcej strat ale bez możliwości pobicia całkowitego rosji a wręcz zostanie ukrom to zabronione jeśli nie zdecydowali się odciąć od nazistowskich elementów swojej historii.
z resztą angole pewnie na tyle zmądrzeli że powinni się do tej "sugestii" przyłączyć.

partie w Polsce które  czytelnie wyartykułują postawę antybanderowską na pewno mogą sobie dopisać spory odsetek poparcia w najbliższych wyborach czy to się komu podoba czy nie w czym ktoś jak najszybciej powinien Zelenskiego  i ogólnie - jak najwięcej ukrów - uświadomić.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
41 minut temu, Ulman napisał:

Śląsk też pojawią się od wiekow tylko co z tego?

No właśnie, co z tego? Jakie znaczenie ma to, że nazwa Ukraina pojawiła się później, i takiego państwa nie było. Rosja też nie istniała wtedy. Kurde, nawet Niemcy nie istniały, a jedynie setka niezależnych księstw. Czy Hiszpania albo Włochy. Kiedy to powstało? Jakie to ma znaczenie do dzisiejszego stanu rzeczy?

Opublikowano
dysydent napisał:

nasze władze małpują retorykę Churchilla który gotów był odpuścić dziabłu piekło jeśli ten pomoże załatwić Niemców

no i do czego to doprowadziło? dziś Niemcy mogą sobie kupić angoli razem z pomnikami tego Churchilla a angoli królestewko mniej więcej tyle samo znaczy na planecie co rosja a może nawet i mniej.
Przymykanie oczu na zbrodniarzy zawsze obróci się przeciw pobłażliwemu i można przecież wspierać Ukrainę w wojnie ale głupotą jest że bezwarunkowo a kiedy będzie lepsza okazja jak nie teraz wymóc na ukrach bodaj oświadczenia że banderyzm był niewłaściwą formą walki choćby i o słuszną sprawę przez co właśnie przegrał? a rolą właśnie Polski jest wytłumaczyć ukrom że i tym razem przegrają jeśli nie odrzucą starych wzorców bo sami legitymizują i ruską propagandę jakoby to rosja była mniej faszystowska od Ukrainy.

akurat kampania wyborcza w Polsce i może ktoś w końcu powie wprost dlaczego zachód w tym i Polska ma obawy w jeszcze pełniejszym wspieraniu Ukrainy w tej wojnie że jest ukrom uzbrojenie limitowane tylko na tyle aby ruskim jak najwięcej strat ale bez możliwości pobicia całkowitego rosji a wręcz zostanie ukrom to zabronione jeśli nie zdecydowali się odciąć od nazistowskich elementów swojej historii.
z resztą angole pewnie na tyle zmądrzeli że powinni się do tej "sugestii" przyłączyć.

partie w Polsce które  czytelnie wyartykułują postawę antybanderowską na pewno mogą sobie dopisać spory odsetek poparcia w najbliższych wyborach czy to się komu podoba czy nie w czym ktoś jak najszybciej powinien Zelenskiego  i ogólnie - jak najwięcej ukrów - uświadomić.

Bo Churchill owi na łeb zaczęły spadać rakiety to i cierpliwość ze łba wybiły. Ano lepiej gotować i patrzeć jak poszczególne warstwy odłażą bo to skuteczniejsza funkcja. Tylko mi się tam, dysydent, nie chce jechać a do tego może dojść. Aby ruskich wyczerpać solidnie a Ukrainę tylko tyle aby zajęła się odbudową to może do tego dojść...

Opublikowano

Jak pokazały już przykłady, Rosja jest na tyle dużym państwem, że jest w stanie toczyć długotrwałe konflikty, ponieważ posiada swoje zasoby naturalne i paliwa. Długotrwały konflikt połączony z izolacją i sankcjami w jej wypadku nie był jeszcze ćwiczony - w dobie zapotrzebowania na nowe technologie może się udać, pod warunkiem, że nie będą ich wspomagać Chiny

Ewentualnie pozostanie nam tylko czekanie na sławny komunikat Straży Granicznej: "Na granicy Polsko-Chińskiej spokój"

Opublikowano (edytowane)

czy rosja jest w stanie długo walczyć samemu , do tej pory to zazwyczaj miała kraje pomagające a na Ukrainie jest sama , gaz i ropa potaniały dewizy walutowe zatrzymane to teraz  bedą ,, odbierać ''  bogatym rosjanom nadmiarowe zyski .  Ropa ural kosztuje 50 dolarów a i kurs rubla słabnie z 80 do 60 rubli za dolara , rosja realnie zarabia polowe niż na początku wojny na ropie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

iiii-20230101165602.jpg

Temat tej opaski to szukanie taniej ale to bardzo taniej sensacji , problem LGBT dla zwykłych zjadaczy chleba jest mniej niż marginalny i dziwie się że posłowie SP komentują występ gwiazdora z tęczową szmatką . Mam nadzieje że w roku 2023 o wynaturzeniach będzie mało w mediach bo to przecież prywatne sprawy kto z kim sypia .

Opublikowano

prezes sypial z balbina i nikogo to nie obchodzilo-procz sb  🤣

najbardziej homoseksualizmem interesuja sie kryptogeje, euro-osel z wegier najlepszym tego przykladem..

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

najbardziej homoseksualizmem interesuja sie kryptogeje, euro-osel z wegier najlepszym tego przykladem..

Czyli i nasz Janusz Kowalski z SP musi być jakimś kryptogejem, bo bardzo oburzyły go opaski BEP w Zakopanem xD 

Opublikowano
53 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

problem LGBT dla zwykłych zjadaczy chleba jest mniej niż marginalny i dziwie się że posłowie SP komentują

Dla posłów się dziwisz, ale sobie już nie 🙃

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v