Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, mirro napisał:

Można też użyć starożytnej sztuki walki sztachetą z gwoździem.😂

sztachete ?

5 minut temu, dysydent napisał:

a wiesz... tylko teraz se jaką pompkę masywniejszą z metalu kupię co by się dało jaki szpikulec czy ciężarek przyspawać bo ... no na czorta mi sztacheta w rowerze jak pompka o wszechstronniejszym zastosowaniu? :P

wystarczy stara pompka od WSK, metalowa

pompka-powietrza-junak-shl-wfm-wsk-niklo

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Szurkowski Zamojszczyzny 😜

Potem będą tytuły.

"Pogromca z pod Stokrotki. Mściciel z pod Lidla. Krwawy pompkaż,  znowu atakuje."

Opublikowano

Nie wiem skąd te opowieści o niebezpiecznym Zamościu. Często bywam i nie zaobserwowałem.

7 minut temu, Leszy napisał:

Chiny to niby wschodząca potęga. Tylko, że być może na papierze. Tak samo jak Rosyjska armia. Dekadenckie USA jeszcze są wstanie odpowiednie działa wytoczyć. 

Poddajesz w wątpliwość wskaźniki ekonomiczne które śledzi cały świat? 

Co do ruskiej armii to cholera wie jak jest bo jedne i drugie źródła są bardzo stronnicze i zakłamane.

Słyszeliście co ostatnio ten upaińsko żydowki komediant powiedział? Przed Europą stoi wielkie wyzwanie - odbudowa upainy. O żesz pierdoleniec bezczelny. A to dopiero początek żądań tej roszczeniowej swołoczy.

Opublikowano

A nasze obleńce pierwsze płaszczyć się będą i pchać miliardy  wzięte na kredyt w żydowskich bankach

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Nie wiem skąd te opowieści o niebezpiecznym Zamościu. Często bywam i nie zaobserwowałem.

zapuść się w rejony gdzie wiadomo że na pewno nie ma żadnych kamer
Oczywiście że na starówce czy na głównych ulicach męciarstwo się nawet nie pokazuje, miałem dzieci w szkołach zamojskich średnich to wiem. Jeden jak chciał policję wezwać bo znajomego tłukło trzech osiłków tylko tyle zyskał że wrócił z rozbitym nosem i oczywiście bez telefonu

ten telefon to osobna historia ale instruktażu nie zamierzam tu akurat ... bo obosieczny a bandziorstwo to najczęściej debile dość na tym że i tym nie uszło bezkarnie

nie, nie policja ;) co najwyżej groźba jej użycia

z tego wszystkiego... zamierzałem odnieść się do tego o Tusku i internecie ale inni stosownie skontrowali i jedynie dodam że jakim ciemniakiem trzeba być aby uwierzyć że cokolwiek da się usunąć ze współczesnego internetu o czym sam Tusk na pewno wie i tylko ciemniak uwierzy jakoby sam Tusk wierzył że takie próby mają sens

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
33 minuty temu, Agrest napisał:

A nasze obleńce pierwsze płaszczyć się będą i pchać miliardy  wzięte na kredyt w żydowskich bankach

Odbudowa kraju po wojnie to świetny interes. Jednak masz rację. Nasze jełopy są za durne aby na tym zyskać. 

Opublikowano
42 minuty temu, Ulman napisał:

Dopuszczam taką możliwość, że trochę zawyżają dane. 

Opublikowano
11 godzin temu, jarecki napisał:

Teraz to pudełko sensownych petard 150 zł na 30 sekund strzelania 

ybane darmozjady z EU...   zabroniły używania kalibru powyżej 25mm i jeszcze temu cenę podbili  .... tam chyba w łapę wszyscy biorą  

Afera pedofilska w PO i nagle okazuje się, że mamy milczeć. Nic mówić. Nic nie ujawniać.

o co chodzi bo ja nie w temacie ?

Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

ybane darmozjady z EU...   zabroniły używania kalibru powyżej 25mm i jeszcze temu cenę podbili  .... tam chyba w łapę wszyscy biorą  

Roman kaliber 25 mm jest nieperspektywiczny. Zawsze mówiłem że trza iść było w Boforsa cal. 30 mm. 😂

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, mirro napisał:

Roman kaliber 25 mm jest nieperspektywiczny. Zawsze mówiłem że trza iść było w Boforsa cal. 30 mm. 😂

jak chcecie walić w elewarr, to taki kaliber go nie rusza, trzeba chociaż taką baterie 120mm

albo pożyczyć od komendanta głównego tego jego boomboxa, to by były fajerwerki na wsi

Edytowane przez jahooo
  • Haha 1
Opublikowano
Ulman napisał:

7 minut temu, Leszy napisał:

Chiny to niby wschodząca potęga. Tylko, że być może na papierze. Tak samo jak Rosyjska armia. Dekadenckie USA jeszcze są wstanie odpowiednie działa wytoczyć. 

Co do ruskiej armii to cholera wie jak jest bo jedne i drugie źródła są bardzo stronnicze i zakłamane.

Słyszeliście co ostatnio ten upaińsko żydowki komediant powiedział? Przed Europą stoi wielkie wyzwanie - odbudowa upainy. O żesz pierdoleniec bezczelny. A to dopiero początek żądań tej roszczeniowej swołoczy.

A to Ukraina nie jest w Europie? A co jest z ruską armią? Wszelką maść alkoholików i recydywistów używali jako klocka hamulcowego ofensywy a reszta rokujących się szkoli. Tylko klocki zużyły im się trochę przedwcześnie i listy o mobilizacji krążą po ruskim kraju. Tak, że Ulman, myśl nadal iż bombardowanie elektrowni chroni ruską ludność przed zimnem a Donbas zdobyć należy przez Kijów i jak wszystko wskazuje Lwów. Azowcy to oczywiście faszyści tylko rosyjskojęzyczni. Rosja to kraj dwóch miast. Reszta jest nieistotna - baby narodzą nowych.

Opublikowano
27 minut temu, DTaras napisał:

A to Ukraina nie jest w Europie? A co jest z ruską armią? Wszelką maść alkoholików i recydywistów używali jako klocka hamulcowego ofensywy a reszta rokujących się szkoli. Tylko klocki zużyły im się trochę przedwcześnie i listy o mobilizacji krążą po ruskim kraju. Tak, że Ulman, myśl nadal iż bombardowanie elektrowni chroni ruską ludność przed zimnem a Donbas zdobyć należy przez Kijów i jak wszystko wskazuje Lwów. Azowcy to oczywiście faszyści tylko rosyjskojęzyczni. Rosja to kraj dwóch miast. Reszta jest nieistotna - baby narodzą nowych.

Ale co ty mi tu jakieś elaboraty piszesz? Pytanie jest banalnie proste - z jakiej racji Europa ma odbudować upalne. Czemu mamy na nich płacić ciężkie pieniądze których ich mały zydowski komediant wręcz żąda.

Opublikowano

odpowiedz jest  banalnie prosta -zeby zabic smrod ruskich onuc w przenosni i doslownie...a to kosztuje.

kazdy, normalny polak woli prac onuce na ukrainie zamiast  w polsce-ty do nich nie nalezysz. ot taki margines korwinowsko-debilowski...

Opublikowano (edytowane)

Bo jest członkiem Unii nie na papierze ale umownie , bo mają tam swoje biznesy z unii .

TY nie masz na Ukrainie nic to taki mas żal .

Unia jest Imperium , jak    Saladyn powiadał Imperium włada się twardą pięścią .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v