Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, jacus napisał:

za komuny byl taki zart

my ich kochamy za-wziecie a oni nas za-zarcie....

ty na pewno nie-ze swojej piwnicy nigdzie nie wychodzisz, przynajmnije witaminy d wez zebys do konca nie zeswirowal...

ty jestes takim fachowcem jak 99 % uzytkownikow af- zielonego pojecia nie masz o niczym.

A ty wiesz że tu uchodzisz za najmniej rozgarniętego?   :P

Przed chwilą, lemik napisał:

Widok skaczącego gula bezcenny🙂

Zazdrość to brzydka cecha.

Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał:

nie ma ropy, bo wszyscy czuli pismo nosem i się obkupili po starej , gwarantowanej cenie

u nas będzie to samo - nie ma już paliwa w hurtowniach, trzeba czekać, bo wszyscy zamawiają przez zwyżką VAT

W TYM TYGODNIU TANKUJE SIE UKRAINA , W TYM TYGODNIU WIDZIAŁEM  konwoju cystern na blachach UK  zmierzające do naftobazy w podwarszawskim emilianowie.

Opublikowano
32 minuty temu, Desperado napisał:

A ty wiesz że tu uchodzisz za najmniej rozgarniętego?   :P

Zazdrość to brzydka cecha.

ty uchodzisz za posiadacza najwiekszej liczby kont-czyli z najwiekszymi problemami psychicznym🤣

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, lemik napisał:

Widok skaczącego gula bezcenny🙂

I co biegniesz za nim i go łapiesz.. 🤣🤣🤣

Placek największym dziadem i posiadaczem kont  na af jest oferma orowiok..... 😋

Był kiedyś ozzborn na pierwszym ale ten go pobił kilkukrotnie.. 😂😂😂

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano

jarek-ogarek posiadacz najwiekszych kompleksow🤣..nienawisc do wszystkich w kolo niszczy twoja psychike a nie innych-tym bardziej tych setki kilometrow dalej . swoje zale z bliskich probujesz przelac na innych . gdy jedziesz do syna to tez jego tesciow wyzywasz od kalek ?? czy masz jeszcze jakies resztki rozumu ???

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/jacek-kurski-z-nowa-posada-nie-wraca-do-polityki/y460jzc,79cfc278

Opublikowano (edytowane)

kolejna kropla do pisowskiego dzbana przez które może zostać oderwany od władzy
https://www.money.pl/gospodarka/wojsko-wezwie-na-obowiazkowe-cwiczenia-te-osoby-straca-na-tym-najwiecej-6841796175194656a.html

na pewno zastanowi się każdy zanim zagłosuje na władzę która siłą zapędza tam gdzie z własnej woli nie chciał iść.
Rosja swoją wojną dewastuje nie tylko Ukrainę, siebie ale i postronnych bo o ile bardziej teraz prawdopodobne rządy jakiejś junty w Polsce niż wcześniej a z kolei dyskutowanie z większą militaryzacją oraz - co istotniejsze - umundurowieniem większej części populacji traci coraz więcej argumentów

nie wiem czy już czy za chwilę później pojawi się żal u tych co w Polsce zostali z ostatnich fal emigracji że zostali.
No z całym szacunkiem do skuteczności propagandy pisowskiej to tym razem nie uda się jej skierować tego żalu polskich obywateli-maruderów na samych siebie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Widzę placek że trafnie piszesz o sobie 😋.... Taki los kaleki i bidula...ja nie mam żadnych kompleksow i chyba to widać... Mam wszystko i niczego mi nie brak... Poprostu w czepku się urodziłem... 😂😂

Ty zgsiles światło jako ostani w swoim rodzie i to musi boleć i dobijać.... Bo przecież jestes pociotkiem/cipka  a nie mężczyzna... 🤕

Opublikowano

Tak samo  łopatą niedługo oklepią wierch na tobie jak i na mnie😂 

Kurla żeby to jaki młody się pysił co życia nie zna i wszystko przez nim ale takie stare dziadzisko??...🤮

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

Węgry dzis zniosly ograniczenia cenowe na paliwa a ceny będą wyzsze jak w polsce , coś z tej taniej ropy drogo produkują .

No to Obajtek powie że muszą być podwyżki, bo teraz Węgrzy wykupią tanie polskie paliwo.🤣

59 minut temu, jacus napisał:

Pytanie skierowane do Glapińskiego, który tam wysłał Kurskiego.🤣

Opublikowano
mirro napisał:

2 godziny temu, jarecki napisał:

Węgry dzis zniosly ograniczenia cenowe na paliwa a ceny będą wyzsze jak w polsce , coś z tej taniej ropy drogo produkują .

No to Obajtek powie że muszą być podwyżki, bo teraz Węgrzy wykupią tanie polskie paliwo.🤣

59 minut temu, jacus napisał:

Pytanie skierowane do Glapińskiego, który tam wysłał Kurskiego.🤣

Ciekawe po ile będzie na mololotosie...

Opublikowano (edytowane)

ktoś sobie jaja robi 😅https://www.tvp.info/64957060/niemcy-wielka-operacja-sluzb-w-calym-kraju-zatrzymani-planowali-zamach-stanu-         

19 minut temu, jacus napisał:

wegrzy ustalili panstwowa cene na paliwo dla swoich obywateli i widzocznie braklo kasy na doplaty do ceny rynkowej- a komunizmu nazywalo sie to gulaszzowym dobrobytem..

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/umiera-coraz-wiecej-polakow-liczba-zgonow-wyzsza-niz-przed-pandemia/y70r5k5,79cfc278

z tym paliwem do nie do końca , skoro wegry mają zagwarantowane ceny paliw na 480 forintów czyli troche ponad 5 ,5 zł  to przy taniej baryłce od swojego ,, przyjaciela putina '' powinni byc i tak na plus    nawet przy 100 dolarach za baryłke cena paliwa nie przekroczy 4 zł bez podatku 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Dzisiaj w rmf-fm jakiś expert mówił ze bez ruskiej ropy bedzie nie wesoło. Zaczynają głośno mówić nie ktorzy ze sankcje na paliwo to był bardzo zły pomysł. 

Okolice Chełma 7.79 na innych stacjach podobnie, przez 3 ostatnie tyg. staniało raptem 6 groszy w detalu. 

Opublikowano (edytowane)

a tak dalej to Węgry mogą drozej płacić za baryłke niz te 60 dolarów , bo są wyłączenie z tego ograniczenia  orban zadbał zeby swojemu przyjacielowi placil 100 dolarów  , zresztą polska tez moze importowac rope z rosji ropociągiem przyjazń .                              Jako ciekawostke dodam ze w czasie 2 wojny swiatowej  niemieckie czołgi atakowały rosje napędzane rosyjskim paliwem  , nawet wtedy zwiazek radziecki nie zdecydował się na takie ograniczenia jak rosja obecnie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, lemik napisał:

Tak samo  łopatą niedługo oklepią wierch na tobie jak i na mnie😂 

Kurla żeby to jaki młody się pysił co życia nie zna i wszystko przez nim ale takie stare dziadzisko??...🤮

Ja wszystko przed tobą czyli nic. Nimo kasy nimo nic 😂😂😂

Opublikowano

a co robic jak dolalo,dosypalo i chyba przed swietami w pole nie wjedzie,jeden dzien orki mi zostal..

ogarek sie kaze spalic i rozsypac po swoim majatku bo jeszcze nie ostygnie a juz go na sprzedaz wystawia 😂..

ja bym ci polecil kolumbarium bo nie bedzie mial kto ci nawet nagrobka posprzatac.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

a co robic jak dolalo,dosypalo i chyba przed swietami w pole nie wjedzie,jeden dzien orki mi zostal..

mi 20 arów pod ziemniaki ale trzeba pierwsze pognoić 

Opublikowano

Na moim grobie to choć syn/córka  znicza zapali... Na twoim nikt nie splunie bo z gołymi d*pami dzieci puściłeś w świat.. 😂 Sprzedadza twoja nędzę i rozszarpią i nic nie ostatnie z tych 4 ha.... 😋

Opublikowano (edytowane)

a no pogodę obiecują coraz gorszą bo dosypać to dopiero ma na następny tydzień a jak dobrze jakiemuś włoskiemu niżowi pójdzie to i do 30 cm śniegu a później mrozy dwucyfrowe i to na nizinach. tak że "zapyta się zima gdzie lato było" no i zobaczymy co to za "klęska urodzaju węgla" w/g Premiera
https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/sa-takie-sytuacje-w-historii-ze-rzad-musi-mocno-chwycic-ster-we-wlasne-rece/y5jh67b

no wlało już w nocy i raczej w tym roku orki zapomnij przynajmniej w mojej okolicy zwłaszcza że takie prognozy
na wiosennej też urośnie jak kto ne wyrobił jesienią a większość roślin i bezorkowo można tylko jeszcze mało kto spraktykował co i jak aby plon nie spadł

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v