Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Desperado napisał:

Żeby tylko to to nic bym nie mówił, tylko te mendy żerują na braku towaru i kryzysie.  Węgiel od razu potaniał jak Gminy zaczęły sprzedawać po 2 tys, to co teraz im się też od razu opłaca sprzedawać po tyle samo? już nie po 3,5 tysia i to niby po kosztach?

Jak sprowadzą tańszą pszenicę z Ukrainy, i nasza potanieje to będziesz się cieszył? Gdyby to jeszcze dodatkowo rząd robił i nakazywał sprzedawać tanio? To nadal byłby wspaniały rząd walczący ze spekulantami? 

Opublikowano

widziales kiedys ulice karowa w warszawie??ty pewnie na pierwszym zakrecie bys wypad z drogi zrobil..

u nas 4 grudnia swieto parafialne-w koncu najpierw sw barbara byla patronka flisakow a  potem gornikow.

teraz flisakow nie ma,a gornicy tez zostali tylko emerytowani.no dwoch we wsi jeszcze mamy.

Opublikowano
3 godziny temu, Desperado napisał:

Zmartwię cię, twoja mądra partia szybko do władzy nie dojdzie.   :P

Dla mnie jest to bardzo smutne ale jestem tego świadom. W Polsce rządzi lewicowa roszczeniowa ciemnota której wmówiono że jest prawicą i że im się coś należy. Cięzko z tego będzie wybrnąć ale myślę że zapaść gospodarcza i/lub bankructwo państwa by w tym pomogło. Musi być dramat żeby przyszło opamiętanie i wrócił rozum.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Dla mnie jest to bardzo smutne ale jestem tego świadom.

Cieszę się że się w końcu rozumiemy, idź już teraz ładnie lulu, odpocznij, i się uśmiechnij, JUTRO BĘDZIE NOWY DZIEŃ.   :)

Opublikowano

A ty się cieszysz że rządzą idioci i socjaliści? 

Ustaliłeś już powyżej jakiej marży zaczyna się spekulacja? Używasz tego terminu nagminnie a nie potrafisz określić co on oznacza a to już zakrawa na głupotę.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Ulman napisał:

A ty się cieszysz że rządzą idioci i socjaliści? 

Ustaliłeś już powyżej jakiej marży zaczyna się spekulacja? Używasz tego terminu nagminnie a nie potrafisz określić co on oznacza a to już zakrawa na głupotę.

Dobra, powiedz mi  najpierw jaka ciebie marża satysfakcjonuje, bo widzę że Pis i spekulacja nie pozwalają ci już na spokojny sen.  xD Ile chcesz zarobić na kryzysie i braku towaru biznesmenie z opozycyjne j partii? Odpowiedz, zobaczymy czy na was głosować.   :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
mirro napisał:

5 minut temu, DTaras napisał:

Przede wszystkim to ma bronić NATO. I choć z zasięgiem 100 km zrobiłyby robotę i we Lwowie z Polski to nasze debile pletą takie farmazony.

Pan Błaszczak właśnie pląta się w zeznaniach, że to iż chciał przekazać Patrioty z Jasionki Ukrainie, to była jego prywatna opinia.😂

Rzygnął luźną myślą? Zaleceniem może?

dysydent napisał:

wszyscyśmy ciekawi reakcji USA na rewelacje paszczaka ale dziś marne na to szanse bo tam obżerają się indykami i pewnie nie wszyscy jeszcze tam zauważyli jaką świnię im podłożono.

No co? Powiedzą iż to kwestia państw sojuszniczych a oni nie dadzą bo nie wyprodukowane. Jedna rakieta to trzy bańki a tylko u nich można odkupić wystrzelone. Niemcy powiedzą, że dadzą jak im się zapewni wymianę bo mają już starszy model, nasi się nabzdyczą na Niemca, oburzą na nieszxzerość i to będzie tyle.

farmerss34 napisał:

kostka brukowa 

zajebiscie śliska przy mgle i deszczu kostka brukowa. Kiedyś byłem ciekaw co tam takiego rewelacyjnego na karowej jest...

Opublikowano
10 godzin temu, Denwer napisał:

Tylko  debile  i  jelenie  widzą  prawdę  w TVNie

Jak nie pokażą w TVNie , to nie będziemy wiedzieli żr PiS coś przekręcił, albo zmalwersował.😂 Bo z TVP to tylko o sukcesach albo Tusku idzie się cos dowiedzieć. 

7 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Ważne żeby te bandę rozliczyć i wsadzić tam Gd, ie ich miejsce. 

Kiedyś myślałem o Afganistanie, ale ten kraj zbyt udręczony.😂

Opublikowano
7 godzin temu, Desperado napisał:

Dobra, powiedz mi  najpierw jaka ciebie marża satysfakcjonuje, bo widzę że Pis i spekulacja nie pozwalają ci już na spokojny sen.  xD Ile chcesz zarobić na kryzysie i braku towaru biznesmenie z opozycyjne j partii? Odpowiedz, zobaczymy czy na was głosować.   :P

Widzę że nie wiesz dlaczego uzywasz pojęcia spekulacji i pozostaje ci tylko odbijanie piłeczki. Ile ja chce uzyskać marży na kogo głosuję  i czy warto dlosowac na tych a nie innych to są tematy zastępcze.

Podstawowe pytanie jest takie - jakie masz przesłanki i kryteria by nazywać kogoś spekulantem. Umiesz to określ ić czy tak sobie bezmyślnie powtarzasz za partyjnym przekazem.

Opublikowano
7 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Pis jest skończony... i cała reszta ma szansę na władze w różnych układach... Wiec tu bym nie przesadzał kto i z kim... 

Ważne żeby te bandę rozliczyć i wsadzić tam Gd, ie ich miejsce. 

Za przeproszeniem , Bogdan następna banda wejdzie do władzy , oby nie okazała się gorsza . Zapamiętaj że to te same mordy są od lat .

Kto był oprychem ,wcześniej  to się zmieni na , pobożnego nie .

Opublikowano
23 minuty temu, galan99 napisał:

Kto był oprychem ,wcześniej  to się zmieni na , pobożnego nie

a żebyś wiedział, annały świętych pełne takich taki np Paweł zwany Szawłem czy kazirodca Mahomet, żeby wyżej nie sięgać bo niżej to rozejrzyj się wokół gdzie tam mieszkasz
tak jak szaleństwo i geniusz blisko siebie tak i to

Opublikowano
32 minuty temu, Ulman napisał:

idzę że nie wiesz dlaczego uzywasz pojęcia spekulacji i pozostaje ci tylko odbijanie piłeczki. Ile ja chce uzyskać marży na kogo głosuję  i czy warto dlosowac na tych a nie innych to są tematy zastępcze.

mistrz uniku🤣

33 minuty temu, galan99 napisał:

Kto był oprychem ,wcześniej  to się zmieni na , pobożnego nie .

dobrego karczma nie zepsuje a złego kościół nie naprawi🤓

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, Ulman napisał:

Widzę że nie wiesz dlaczego uzywasz pojęcia spekulacji i pozostaje ci tylko odbijanie piłeczki. Ile ja chce uzyskać marży na kogo głosuję  i czy warto dlosowac na tych a nie innych to są tematy zastępcze.

Podstawowe pytanie jest takie - jakie masz przesłanki i kryteria by nazywać kogoś spekulantem. Umiesz to określ ić czy tak sobie bezmyślnie powtarzasz za partyjnym przekazem.

Tylko ty sprytnie unikasz odpowiedzi na te pytania, bo wiesz że mam rację i nie wiesz jak z tego wybrnąć, sam dokładnie piszesz o sobie, identycznie robią ci z PO, no cóż taka wasza zasrana taktyka, poza tym żadnego programu na rządy, dlatego nie możecie jeszcze dłuuuuugo rządzić.  :)

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, witejus napisał:

mistrz uniku🤣

Masz dokładnie rację,  to cwaniaczek, szkoła PO, dziwne że tylko siedzi tu w polityce.   xD

Edytowane przez Desperado
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v